Yemeğin ardından içilen sıcak çayın zararları

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Yemeğin ardından içilen sıcak çayın zararları

Herkes yemeğin ardından sıcak bir bardak çay arar. Ama dikkat..



Belki bir lokantada belki de bir misafirliktesinizdir ama yine de taze demlenmiş bir bardak çayın verdiği keyif gibisi yoktur. Ama dikkat! Çünkü yemekten hemen sonra içtiğiniz çay size keyif verdiği gibi sağlığınızın bozulmasına da neden olabilir.

TİRYAKİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Bir lokantadasınız yemeğinizi yediniz, ardından ilk isteyeceğiniz şey bir bardak çaydır… Ya da bir misafirliktesiniz. Daha sofradan kalkmadan mutfakta ocağın üzerinde buharı tüten bir çaydanlık görmek, demlenmeyi bekleyen taze çay yapraklarının kokusunu duymak mümkündür.

Ancak bu alışkanlığımıza artık dur demenin vakti geldi. Neden mi? Çünkü yemeğin ardından içtiğimiz çay, yemekte demir içeren bir besin tüketildiyse, demirin vücutta emilimini sınırlıyor.

KAHVE TUTKUNLARI NE YAPMALI

Örneğin yemekte yüksek oranda demir içeren yiyeceklerden biri olan kırmızı et tükettiyseniz, yemeğin ardından çay içtiğinizde vücudunuz aldığınız demirden faydalanamayacak. Kahve için de aynı şey geçerli tabi.

Buna engel olmak aslında çok zor değil. Sadece yemeğin ardından çay içmekte biraz sabır göstermeniz gerekiyor. En az bir saat beklemek gibi.

Eğer aneminiz varsa buna daha da önem göstermeniz gerekiyor. Anemi rahatsızlığı olanların çay tüketimini yemekten 2 saat sonra ya kadar kaydırması gerekiyor. Çayınızı daha az demli ve limon ekleyerek içmeniz de bir miktar c vitamini almanızı sağlayacaktır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst