Yemek Yerken Uyulması Gereken Kurallar
Yemek Yemek sırasında uyulması Gereken Gorgu Kuralları
Salata yerken bıcak kullanılmamalı
Tabak fazla doldurulmamalı
Kesilerek yenmesi gereken yiyecekler cok ses cıkartılarak kesilmemeli
Catala bir lokmadan fazla yemek alınmamalı
Ağza giren yiyecek maddesi kurala gore ne ile girdi ise onunla cıkarılmalı ancak bir balık kılcığını ağızdan cıkartma işlemi parmakla yapılır
Konuklardan birinin bir kez kullandığı servis parcası herkesin kullanacağı gıda maddesine sokulmaz (Orn: kahve kaşığı ile once kahvenin tadına bakılıp ondan sonra karıştırdıktan sonra şeker alınmamalı)
Hardal, ketcap, recel, terayağ gibi yiyecekler once tabağın kenarına alınmalı; soslar ise doğrudan yemek uzerine dokulebilir
Servis tabağının icindekiler kişinin kendi kullandığı catalla alınmamalı, tadına bakılacak bile olunsa once kişinin tabağına konmalı
Konuklara porsiyon şeklinde sunulan istiridye, corba gibi yiyecekler hicbir zaman reddedilmemeli, ancak yemek istenmediğinde bu yiyeceklerden biriki lokma alarak tabakta bırakılmalı
Yemekten istenmeyen maddeler (kıl, sinek gibi) cıktığında hic kimseye belli etmeden ustu yemekle kapatılarak, eğer yemeğe devam edilebiliyorsa kalanı yemeğe devam etmeli veya devam ediyor gibi davranılmalı
Alışılmamış ve yemesi zor olan yiyecekleri denemek amacıyla almamalı, ancak almak zorunda kalındığında acıkca nasıl yeneceği sorulmalı, gerekirse bunu yemesini bilen kişi sessizce taklit edilmeli
Sofrada cok gerekmedikce okumak, yazmak ve not almaktan kacınmalı
Yemek odasına yanan sigara ile girilmemeli
Sofrada sigara iciliyorsa yemek tabağı, cay veya kahve fincanı ya da tabakları kul tablası olarak kullanılmamalı
Yemek Yemek sırasında uyulması Gereken Gorgu Kuralları
Salata yerken bıcak kullanılmamalı
Tabak fazla doldurulmamalı
Kesilerek yenmesi gereken yiyecekler cok ses cıkartılarak kesilmemeli
Catala bir lokmadan fazla yemek alınmamalı
Ağza giren yiyecek maddesi kurala gore ne ile girdi ise onunla cıkarılmalı ancak bir balık kılcığını ağızdan cıkartma işlemi parmakla yapılır
Konuklardan birinin bir kez kullandığı servis parcası herkesin kullanacağı gıda maddesine sokulmaz (Orn: kahve kaşığı ile once kahvenin tadına bakılıp ondan sonra karıştırdıktan sonra şeker alınmamalı)
Hardal, ketcap, recel, terayağ gibi yiyecekler once tabağın kenarına alınmalı; soslar ise doğrudan yemek uzerine dokulebilir
Servis tabağının icindekiler kişinin kendi kullandığı catalla alınmamalı, tadına bakılacak bile olunsa once kişinin tabağına konmalı
Konuklara porsiyon şeklinde sunulan istiridye, corba gibi yiyecekler hicbir zaman reddedilmemeli, ancak yemek istenmediğinde bu yiyeceklerden biriki lokma alarak tabakta bırakılmalı
Yemekten istenmeyen maddeler (kıl, sinek gibi) cıktığında hic kimseye belli etmeden ustu yemekle kapatılarak, eğer yemeğe devam edilebiliyorsa kalanı yemeğe devam etmeli veya devam ediyor gibi davranılmalı
Alışılmamış ve yemesi zor olan yiyecekleri denemek amacıyla almamalı, ancak almak zorunda kalındığında acıkca nasıl yeneceği sorulmalı, gerekirse bunu yemesini bilen kişi sessizce taklit edilmeli
Sofrada cok gerekmedikce okumak, yazmak ve not almaktan kacınmalı
Yemek odasına yanan sigara ile girilmemeli
Sofrada sigara iciliyorsa yemek tabağı, cay veya kahve fincanı ya da tabakları kul tablası olarak kullanılmamalı