Son konular

Yemekten Önce Meyve Yemenin Faydaları

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Tatlı yiyecekler genelde yemekten sonraya saklanır Ama bu tatlı yiyecekler taze meyve ise, onları yemeğin oncesine almayı duşunebilirsiniz Yemekten once meyve yemenin yararları bakın neler


Tatlı yiyecekler genelde yemekten sonraya saklanır Ama bu tatlı yiyecekler taze meyve ise, onları yemeğin oncesine almayı duşunebilirsiniz Lif acısından zengin ve mikro besinlerle dolu meyveler gunun herhangi bir yemeğine muhteşem bir başlangıc olabilir Gelin, yemeklerden once meyve yemenin faydalarına bir goz atalım
1 Besin Değerleri
Coğu meyve temel besin oğeleri acısından oldukca zengindir Turuncgiller yuksek oranda C vitamini icerir, muz ise B6 vitamini ve potasyum acısından iyi bir tercihtir Mango, kayısı, kavun gibi kırmızımsı meyveler A vitamini acısından zengindir Farklı meyveler, farklı vitamin ve mineraller acısından zengin olduğundan hangisiyle başlayacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz Kahvaltıdan once A ve C vitaminleri acısından zengin greyfurtu, oğle yemeğinden once muzu, akşam yemeğinden once kuru meyveleri duşunebilirsiniz
2 Lif İceriği
Coğu meyve lif acısından zengindir Lifler ozel bir karbonhidrat olup, sindirime yardım eden ve kalp sağlığına iyi gelen bir besin maddesidir Lif cozulup, cozulememesine gore ikiye ayrılır İki formu da sindirimde cok onemli rol alır Yemeğinize meyve ile başlayarak, gunluk onerilen 2530 gramlık lif ihtiyacını karşılama şansınızı artırırsınız Bircok insan lif acısından yetersiz bir diyetle beslenmektedir Bu yuzden meyve tuketimini artırmak cok onemlidir
3 Doygunluk Hissi
İnsan vucudu lifi sindiremez ama lif sindirim boyunca midede kalarak, şişkinlik yaratır Bu ozelliği sayesinde uzun sure doygunluk hissi verir “Nutrition Reviews dergisinde yayımlanan bir araştırmaya gore, lif sağlıklı kiloya ulaşıp, bunu devam ettirmede anahtar bir rol oynayabilir Araştırmaya katılanların, gunluk ihtiyactan 14 gram fazla lif tukettiklerinde %10 daha az kalori aldıkları gozlenmiş Elma gibi bircok meyvenin 100 gramlık servisi bile 23 gram lif icermektedir Bu yuzden yemeklere meyve ile başlayarak tokluk hissini artırıp, daha az yeme şansına sahip olabilirsiniz
4 Antioksidanlar
Meyvelerin renk yelpazesi sadece goze hoş gelmekle kalmaz, bu farklılıklar antioksidanların varlığına işaret eder Antioksidanlar yiyeceklerde doğal olarak bulunan ve zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayan bileşenlerdir Kimyasal olarak aktif olan serbest radikaller hucre duzeyinde hasara sebep olurlar Ama antioksidanlar hucrelerde bu hasara karşı bir kalkan gorevi yaparak, kanser ve kalp hastalıkları riskine karşı koruma sağlarlar Beta karoten, likopen ve lutein meyvelerde yaygın olarak bulunan antioksidanlardır Daha fazla antioksidan almak icin, farklı renklerdeki meyveleri tercih edin
h 3Yemekten Once Meyve Yemenin Faydaları
 
Üst Alt