Yemişler, cildiniz icin faydalı olan yağlarla doludur ve aynı zamanda antioksidan ozelliği olan protein polynutrient’lerle doludur Badem ve soya yemişleri sağlıklı secimlerdir, cunku iclerinde tekli doymamış yağlar ve flavonoidler vardır Ceviz de bir Omega3 EFA’ları deposudur Diğer sağlıklı secimlere de fındık, fıstık ve pecanı ekleyebiliriz
Yemişlerin kalorileri yuksek olduğundan, bir seferde iki ya da uc yemek kaşığından fazla yememek en iyisidir Ama yemişlerde bulunan yararlı yağlar, yedikten birkac saat sonra kan şekerinizi sabitler ve bu da karbonhidrat ya da şeker ihtiyacınızı bastırır Bu da sonuc olarak kilo kaybına yardımcı olur, cunku kan şekeriniz dengelendiğinde vucudunuzun depoladığı yağları yakmaya başlar Coğu yemiş magnezyum ve cinko da icerir ki bunlar da şeker isteğiyle savaşmakta bire birdir
Yemişlerinizi ciğ ve tuzsuz olarak satın almaya ozen gosterin Konserve, tuzlu ve paketlenmiş yemişler fazla onerilmemektedir
Ciğ yemişler enzimle doludur Ama aynı zamanda yemeden once arındırmanız gereken phytate ve enzim inhibitorleri bakımından da yoğun olduklarını unutmayın Bunu, yemişleri tuzlu ya da tuzsuz arıtılmış suda 68 saat bekleterek yapabilirsiniz Ardından yemişlerin suyunu suzup fırın kağıdının uzerine yerleştirin ve fırında duşuk ısıda kurutun Bu şekilde hazırlanan yemişler “onceden sindirilmiş’* olacaklar ve anında enerji verecekler
Badem
Badem, butun yemişler icinde en besleyici olanıdır Diğer yemişler gibi bunun icinde de yağ vardır ve bu yağın coğunluğu (%66) zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağın aynısıdır Yani cilt icin cok faydalıdır
Badem guzellik besinlerinin kaynağıdır E vitamini, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum aynı zamanda saf mineraller, manganez ve cinko bakımından da zengindir Her fincanda 26 gram olacak kadar da guclu bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır Badem, amino asit arginine (arginine diğer yemişlerde de bulunan bir maddedir, ancak eğer ucuğunuz varsa bunu tuketmekten kacınmalısınız, cunku ucuğun yayılmasına sebep olur) bakımından da zengindir Arginine, damarlarınızı rahatlattığı icin kan akışını hızlandıran doğal bir vasodilatordur Yani cildiniz icin mukemmeldir
Diğer bir amino asit olan glutamik asit bademde fazlasıyla bulunmaktadır Glutamik asit antioksidan glutatyonun bir parcasıdır ve vucudun detoksifikasyonuna yardım eder Badem aynı zamanda sphingolipid (hucre zarlarınızın parcalarını oluşturan yağlar adı verilen bir maddeyi de icerir Bu aşamada bu, lipidler icin bilinen bir besin değeri yoktur, ancak hucre zarı yapısında ve işlevinde onemli rol oynadıkları bilinmektedir Ayrıca bademin kabuğunda, serbest radikallerle savaşmakta etkili olan cok sayıda polifenol bulunmaktadır
Ceviz
Ceviz hem cok yonlu fayda sağlayan hem de besleyici bir yemiştir İcerdiği yuksek orandaki Omega3 yağ asitleri sayesinde yemişler arasında farklı bir yere sahiptir Omega3 yağ asitleri bakımından zengin olması sayesinde cildinizin iceriden nemlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir ışıltı verir Ceviz aynı zamanda bitki sterolleri ve polifenoller bakımından da zengindir Buyuk bir lif ve protein kaynağıdır İcinde magnezyum, bakır, folat ve E vitamini de bulunmaktadır
Bademe ve badem yağına dikkat edilmesi gerekmesinin sebebi iceriğindeki yuksek orandaki Omega3′tur Cevizdeki Omega3 yağ asitleri yuksek oranda coklu doymamış yağdan oluşmaktadır ve bu da sıcaklığa ve ışığa fazla dayanıklı olmadığı anlamına gelmektedir Cevizler buzdolabında bekletilmelidir Ceviz yağı salata soslarında kullanıldığında hoş bir lezzet vermektedir, ama asla pişirilmemelidir
Macadamia Fındığı
Macadamia fındığını diğer yemişlerden ayıran ozellik tuhaf yağ asidi profilidir Bu fındığın %80′i yağdır, ama bu yağların coğunluğu sabit tekli doymamış yağlardır İcinde cok az miktarda doymuş yağ ve neredeyse ona eşdeğerde Omega3 ve Omega6 yağ asitleri bulunmaktadır Bakır, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve cinko bakımından da zengin bir yemiştir
Yemişlerin kalorileri yuksek olduğundan, bir seferde iki ya da uc yemek kaşığından fazla yememek en iyisidir Ama yemişlerde bulunan yararlı yağlar, yedikten birkac saat sonra kan şekerinizi sabitler ve bu da karbonhidrat ya da şeker ihtiyacınızı bastırır Bu da sonuc olarak kilo kaybına yardımcı olur, cunku kan şekeriniz dengelendiğinde vucudunuzun depoladığı yağları yakmaya başlar Coğu yemiş magnezyum ve cinko da icerir ki bunlar da şeker isteğiyle savaşmakta bire birdir
Yemişlerinizi ciğ ve tuzsuz olarak satın almaya ozen gosterin Konserve, tuzlu ve paketlenmiş yemişler fazla onerilmemektedir
Ciğ yemişler enzimle doludur Ama aynı zamanda yemeden once arındırmanız gereken phytate ve enzim inhibitorleri bakımından da yoğun olduklarını unutmayın Bunu, yemişleri tuzlu ya da tuzsuz arıtılmış suda 68 saat bekleterek yapabilirsiniz Ardından yemişlerin suyunu suzup fırın kağıdının uzerine yerleştirin ve fırında duşuk ısıda kurutun Bu şekilde hazırlanan yemişler “onceden sindirilmiş’* olacaklar ve anında enerji verecekler
Badem
Badem, butun yemişler icinde en besleyici olanıdır Diğer yemişler gibi bunun icinde de yağ vardır ve bu yağın coğunluğu (%66) zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağın aynısıdır Yani cilt icin cok faydalıdır
Badem guzellik besinlerinin kaynağıdır E vitamini, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum aynı zamanda saf mineraller, manganez ve cinko bakımından da zengindir Her fincanda 26 gram olacak kadar da guclu bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır Badem, amino asit arginine (arginine diğer yemişlerde de bulunan bir maddedir, ancak eğer ucuğunuz varsa bunu tuketmekten kacınmalısınız, cunku ucuğun yayılmasına sebep olur) bakımından da zengindir Arginine, damarlarınızı rahatlattığı icin kan akışını hızlandıran doğal bir vasodilatordur Yani cildiniz icin mukemmeldir
Diğer bir amino asit olan glutamik asit bademde fazlasıyla bulunmaktadır Glutamik asit antioksidan glutatyonun bir parcasıdır ve vucudun detoksifikasyonuna yardım eder Badem aynı zamanda sphingolipid (hucre zarlarınızın parcalarını oluşturan yağlar adı verilen bir maddeyi de icerir Bu aşamada bu, lipidler icin bilinen bir besin değeri yoktur, ancak hucre zarı yapısında ve işlevinde onemli rol oynadıkları bilinmektedir Ayrıca bademin kabuğunda, serbest radikallerle savaşmakta etkili olan cok sayıda polifenol bulunmaktadır
Ceviz
Ceviz hem cok yonlu fayda sağlayan hem de besleyici bir yemiştir İcerdiği yuksek orandaki Omega3 yağ asitleri sayesinde yemişler arasında farklı bir yere sahiptir Omega3 yağ asitleri bakımından zengin olması sayesinde cildinizin iceriden nemlenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir ışıltı verir Ceviz aynı zamanda bitki sterolleri ve polifenoller bakımından da zengindir Buyuk bir lif ve protein kaynağıdır İcinde magnezyum, bakır, folat ve E vitamini de bulunmaktadır
Bademe ve badem yağına dikkat edilmesi gerekmesinin sebebi iceriğindeki yuksek orandaki Omega3′tur Cevizdeki Omega3 yağ asitleri yuksek oranda coklu doymamış yağdan oluşmaktadır ve bu da sıcaklığa ve ışığa fazla dayanıklı olmadığı anlamına gelmektedir Cevizler buzdolabında bekletilmelidir Ceviz yağı salata soslarında kullanıldığında hoş bir lezzet vermektedir, ama asla pişirilmemelidir
Macadamia Fındığı
Macadamia fındığını diğer yemişlerden ayıran ozellik tuhaf yağ asidi profilidir Bu fındığın %80′i yağdır, ama bu yağların coğunluğu sabit tekli doymamış yağlardır İcinde cok az miktarda doymuş yağ ve neredeyse ona eşdeğerde Omega3 ve Omega6 yağ asitleri bulunmaktadır Bakır, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve cinko bakımından da zengin bir yemiştir