Yeni bir tıp umudu – maharishi ayurveda

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Mukemmel sağlık icin size vermek istediğimiz ilk sır, onu kendinizin secmesi gerektiğidir Ne kadar sağlıklı olabileceğinizi duşunuyorsanız o kadar sağlıklı olabilirsiniz Mukemmel sağlık, iyi sağlığın yuzde 510 daha iyileşmesi değildir Onun gerektirdiği tamamen değişik bakış acısına gore, hastalık ve sağlıksız bir yaşlılık kabul edilemez durumlardır
İnsan bedeni gibi karmaşık bir yapıda “sıfır hatalı bir durum olabilir mi? Ulusal Yaşlılık Enstitusune gore hicbir tur beslenme, egzersiz, vitamin, ilac ya da yaşam şeklindeki değişiklik insan omrunu uzatmada etkili olamamaktadır Kalp hastalığı, enfarktus, kanser, arterioskleroz, artirit, şeker hastalığı, osteoporosis gibi yaşlılarda gorulen hastalıkları onlemek daha olası ise de bu henuz gercekleşmemiştir Tıp araştırmacılan, kanser ya da diğer tedavisi zor hastalıklar konusundaki buyuk gelişmelerden soz ederken, dışarıya karşı iyimser gorunurlerse de kendi aralarında oldukca karamsardırlar Tek umutları, hedefe yavaş ve aşamalı olarak ulaşmak, yani her seferinde cozume doğru bir kucuk adım atmaktır (Orneğin, kolesterol duzeyini duşurmek, istatistiksel olarak bircok insanda kalp krizini azaltacaktır fakat bu, herhangi bir bireyin kalp krizi gecirmeyeceğini garantilemez)
Sağlığı iki misli ya da on misli daha iyi yapabilmek icin, yaşamın daha derin anlayışına dayalı yeni bir bilgiye gerek vardır Bu kitap, işte bu bilginin eşsiz kaynağını, onleyici tıp ve sağlık bakımı sistemi olan Maharishi Ayurveda’yı tanıtmaktadır Hindistan’da 5000 yıl oncesine dayanan Ayurveda, Sanskritce iki kok sozcukten gelir; “Ayus ya da yaşam, ve “Veda ya da bilgi, bilim Onun icin Ayurveda sozcuğun genellikle “yaşam bilimi olarak cevrilir Başka bir deyiş de “yaşam suresinin bilgisi olabilir
Ayurveda’nın amacı bize, hastalık ya da yaşlılık engeli olmadan hayatımızın nasıl etkileneceği, şekillendirileceği, uzatılacağı ve en sonunda denetleneceği konusunda bilgi vermektedir Ayurveda’nın temel ilkesi, zihnin beden uzerinde derin etkisi olduğudur Hastalıktan kurtulmak da, kendi uyanıklığımızla temas kurmak, onu dengelemek ve sonra bu dengeyi butun bedene yaymakla gercekleşir Bu dengeli uyanıklık durumu, herhangi bir bedensel bağışıklıktan cok daha ustun bir sağlık durumu yaratır
Ayurveda, geleneklerini Piramitlerin yapımından asırlarca once başlatan ve onu kuşaktan kuşağa aktaran bilge kişilerin bilgeliklerinin toplamını icerir Onların goruşlerine dayanan modernleştirilmiş sistem – Maharishi Ayurveda Batı dunyasına ancak 1985′te ulaştı Bu sisteme ismini veren, Transandantal Meditasyonun kurucusu Maharishi Mahesh Yogi’dir; ve 1980lerin başında Ayurveda’yı yeniden canlandırmaya girişmiştir Ben de bu yeni tıp bilgisini aktaran ilk doktorlardan biri olmak şansına eriştim ve son beş yılda hem onbinden fazla hastayı bu yontemle tedavi ettim, hem de sayılan yuze yakın doktoru Ayurveda teorisi ve uygulaması konusunda eğittim Maharishi Ayurveda’yı benimserken onceki up eğitimimden vazgecmedim, ama onu genişlettim Maharishi Ayurveda ve batı tıbbini kaynaştırmak, eski bilgelik ve modern bilimi bir araya getirdi ve birbirleriyle tamamen bağdaştılar
Bir doktor olarak hala hastalarımı muayene ediyor ve teşhis icin test sonuclarından yararlanıyorum Yalnız bunlara ek olarak hastalarımı iclerine donmeye ve o cok onemli olan dengeli uyanıklığı iclerinde bulmaya yonlendiriyorum

Üst Alt