Yer Sarmaşığının Yararları - Yer Sarmaşığının Kullanılması - Yer Sarmaşığı Bitkisel Tedavisi
İçindekiler
Acı madde, çeşitli organik asitler, karbonhidratlar, tanen, reçine,
potasyum, C vitamini.
Yan tesiri
Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.
Şifası
1) Astım: Yer sarmaşığını, sinirli otla beraber kaynatılıp balla
tatlandırılarak içilmeye uzun süre devam edin.
2) Ağız içi yaraları: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak
gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
3) Anjin: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara
yapılır ve bu çaydan 1’er su-çay bardağı içilmeye devam edilir.
4) Çıban: Yer sarmaşığı kaynatılıp lapa yapılıp çıbanın üzerine
vurulur.
5) Kan temizleyici: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak
1’er su bardağı içilmeye devam edilir.
Tavsiye
Acı tadı vardır. Yara ve iltihaplı hastalıklarda başarıyla uygulanır.
İçindekiler
Acı madde, çeşitli organik asitler, karbonhidratlar, tanen, reçine,
potasyum, C vitamini.
Yan tesiri
Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.
Şifası
1) Astım: Yer sarmaşığını, sinirli otla beraber kaynatılıp balla
tatlandırılarak içilmeye uzun süre devam edin.
2) Ağız içi yaraları: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak
gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
3) Anjin: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara
yapılır ve bu çaydan 1’er su-çay bardağı içilmeye devam edilir.
4) Çıban: Yer sarmaşığı kaynatılıp lapa yapılıp çıbanın üzerine
vurulur.
5) Kan temizleyici: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak
1’er su bardağı içilmeye devam edilir.
Tavsiye
Acı tadı vardır. Yara ve iltihaplı hastalıklarda başarıyla uygulanır.