Yeşil Yoğurt Nedir
Yeşil Yoğurdun Yararları
Yeşil caylı yoğurt
Kansere karşı yeşil yoğurt
imagesyesilyogurt5aff14d5607b5
Yoğurtta kıvam sorunu hakkında yapılan bir calışmada sağlıklı yaşam iksiri bulundu Antioksidan deposu yeşil cayın yoğurtla birleşimi Devrimsel urun olarak tanımladı
Hacettepe Universitesi Gıda Araştırma Merkezi (HUGAM) tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle tartışmalı hale gelen Turk tipi yoğurttaki kıvam sorununun, Turkiyede yine uretimi bol olan yeşil cay ile cozulebileceğini belirledi Bilim adamlarının yeşil yoğurt adını verdiği yoğurttan yiyen tuketici, kanser onleyici etkisi ortaya konulmuş olan antioksidan da almış olacak HUGAM Mudur Yardımcısı Prof Dr Yaşar Kemal Erdem, merkezde yuruttukleri araştırma sonucunda, yeşil cayın bileşimindeki flavanoidlerin sut proteinlerinin birbiriyle bağlanmasını sağladığını ortaya koyduklarını bildirdi Flavanoidlerin sağlık uzerindeki kabul edilen antioksidan, antikanserojen vb olumlu etkilerinin yanı sıra sut urunlerinde yapısal bozuklukların onune gecilmesinde de yararlanılabileceğini belirlediklerini acıklayan Prof Dr Erdem, Flavanoidler, proteinler arasındaki bağlantıyı artırıp, bağlar oluşturarak su tutma kapasiteni artırıyor Boylece yoğurdun daha koyu kıvamlı hale gelmesini sağlıyor Tat konusu ise tuketiciye kalmış dedi
Yeşil Yoğurdun Yararları
Yeşil caylı yoğurt
Kansere karşı yeşil yoğurt
imagesyesilyogurt5aff14d5607b5
Yoğurtta kıvam sorunu hakkında yapılan bir calışmada sağlıklı yaşam iksiri bulundu Antioksidan deposu yeşil cayın yoğurtla birleşimi Devrimsel urun olarak tanımladı
Hacettepe Universitesi Gıda Araştırma Merkezi (HUGAM) tebliğde yapılan değişiklik nedeniyle tartışmalı hale gelen Turk tipi yoğurttaki kıvam sorununun, Turkiyede yine uretimi bol olan yeşil cay ile cozulebileceğini belirledi Bilim adamlarının yeşil yoğurt adını verdiği yoğurttan yiyen tuketici, kanser onleyici etkisi ortaya konulmuş olan antioksidan da almış olacak HUGAM Mudur Yardımcısı Prof Dr Yaşar Kemal Erdem, merkezde yuruttukleri araştırma sonucunda, yeşil cayın bileşimindeki flavanoidlerin sut proteinlerinin birbiriyle bağlanmasını sağladığını ortaya koyduklarını bildirdi Flavanoidlerin sağlık uzerindeki kabul edilen antioksidan, antikanserojen vb olumlu etkilerinin yanı sıra sut urunlerinde yapısal bozuklukların onune gecilmesinde de yararlanılabileceğini belirlediklerini acıklayan Prof Dr Erdem, Flavanoidler, proteinler arasındaki bağlantıyı artırıp, bağlar oluşturarak su tutma kapasiteni artırıyor Boylece yoğurdun daha koyu kıvamlı hale gelmesini sağlıyor Tat konusu ise tuketiciye kalmış dedi