Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Yoga hocalari ne kadar maas aliyor?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Yoga hocaları ne kadar maaş alıyor?​

Yoga Eğitmeni Maaşı Ne kadardır? Yoga Eğitmeni maaşları çalıştığınız kuruma göre değişmektedir en aşağı 1600 lira ile vereceğiniz özel ders ve mesailer ile 3500 liraya kadar değişebilmektedir.
Yoga eğitmeninin maaşı 4250 TL ile 10.000 TL arasında değişir.

Yoga eğitmeni olmak için ne yapmak gerekir?​

Yoga eğitmeni olmak için ne yapmak gerekir?
Yoga eğitmeni olmak isteyenler için artık çeşitli illerde yoga eğitmenliği eğitimleri açılıyor. Derslerini tamamladığınız yoga merkezleriyse ders verebilmeniz için ihtiyacınız olan sertifikaları, gerekli şartları yerine getirdiğiniz takdirde, size teslim ediyorlar.

Yoga eğitimi ne kadar sürer?​

Çetin Çetintaş her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde 3 modülden oluşan 280 Saatlik Uluslararası Hatha Yoga Eğitmenlik Kursları vermektedir. Her yıl bu kursların en az bir tanesi Türkiye’de açılmaktadır. 3 modülden oluşan eğitimin 1. modülü 11 günlük(120 saat yoğun eğitim) inziva ile başlamaktadır.

Yoga kursu ne kadar?​

Yoga kursu ne kadar?
Ücretler
- TANIŞMA PAKETİ 420 TL. 30 Günlük Sınırsız Tanışma Paketi.
- ONLINE YOGA PAKETİ 300 TL. 1 Aylık Online Hafta Sonu Yoga Paketi.
- LİMİTSİZ YOGA. 5280 TL.
- 1850 TL. 3 Aylık Limitsiz Paket.
- 700 TL. 1 Aylık Limitsiz Paket.
- ONLINE YOGA PAKETİ 420 TL.
- 3 Aylık Limitsiz Online Yoga Paketi. 900 TL.
- 1080 TL. 10 Katılımlık Paket.

Yoga öğrencisine ne denir?​

Yoga uygulayan veya yoga felsefesini takip eden kişiye yogi ya da yogini adı verilir.

Yacep nedir?​

Yacep nedir?
YACEP, Yoga Alliance yönetimi altında sürekli eğitim merkezi olarak adlandırılan sertifikasyon yöntemidir. OmSiva Yoga Okulu, Uluslararası Akreditasyona sahip bu belgeyi verme yetkisine sahip yoga okullarından biri olarak katılımcılara atölyelerinin konuları ve saatleri dahilinde YACEP Sertifikaları verilebilmektedir.

Cocuk yoga eğitmeni nasil olunur?​

Çocuk yoga eğitmeni olmak için öncelikle çocuk yogası sertifikası sahibi olmalısınız. Uzman kadromuz tarafından hazırlanan çocuk yoga eğitmenliği kursuna katılabilirsiniz. Eğitimi ve eğitim sonunda yapılacak çocuk yoga eğitmenliği sınav sorularını başarı ile çözerek çocuk yoga eğitmenliği sertifikanızı alabilirsiniz.

Yoga eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?​

Yoga eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?
Bu derneklerden sertifikanızı aldığınızda –buna «Yoga Sertifikasyonu» veya « YS » diyelim- Yoga eğitmeni olmuş addediliyorsunuz ve dünyanın birçok yerinde eğitmenlik yapmaya başlayabiliyorsunuz. Yoga merkezlerindeki eğitmenlerin neredeyse tamamı YS onaylı eğitmenlik sertifikasına sahiptir.

RYT 500 yoga ne demek?​

RYT-500:Yoga Eğitmeni’nin en az 500 saatlik ders aldığı veya toplamı 500 saate kadar çıkan bir eğitimi aldığı anlamına gelir. E-RYT 200: Kıdemli Yoga Öğretmeni.Bu öğretmenin 200 saatlik bir eğitimi tamamladıktan sonra en az 1000 saatlik öğretmenlik deneyimine sahip olduğu anlamına gelir.

Yoga belgesi nasıl alınır?​

Yoga belgesi nasıl alınır?
Yoga Eğitimi Kursu ise Yoga Eğitimi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 58 saatlik Yoga Eğitim sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)…Yoga Eğitim Katılma Şartları
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, öğrenci belgesi vs.)
- Vesikalık Fotoğraf 4 adet.

Yoga yapmanın faydaları nelerdir?​

İşte yoga yapmanın faydaları;
- Nefes kontrolüne yardımcı olur, akciğer ve kalp sağlığını destekler.
- Sindirim sistemini düzenler.
- Kasları güçlendirir, esnek bir vücuda sahip olmanıza yardım eder.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Bel ve sırt ağrılarını azaltır.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Doğurganlığı destekler.

Yoga eğitmenliği sertifikası nasıl alınır?​

Yoga eğitmenliği sertifikası nasıl alınır?
Yoga Eğitimi Kursu ise Yoga Eğitimi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 58 saatlik Yoga Eğitim sonunda alması öngörülen sertifikadır….Yoga Eğitim Katılma Şartları
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, öğrenci belgesi vs.)
- Vesikalık Fotoğraf 4 adet.

Yoga ustasına ne denir?​

Kadın yoga hocasına ne denir?​

Kadın yoga hocasına ne denir?
Böylesi bir uygulama içerisinde olan kişiye sādhu (kadın ise sādhvi), sādhaka, veya yogi (kadın ise yogini) denir.

Yacep sertifikası ne işe yarar?​

Sadhana yoga ne demek?​

Sadhana yoga ne demek?
Sādhanā, bir hedefe giden yolda takip edilen disiplindir. Abhyāsa, gözlem ve tefekkür ile tekrar edilen pratiktir. Kriyā(veya eylem) da çalışma ve araştırmayla yapılan kusursuz uygulama anlamına gelir.
YACEP (Yoga Alliance Continiung Education Provider) Yoga Alliance Sürekli Eğitim Sağlayıcısı demektir. YACEP statüsündeki eğitmenler, Yoga Alliance onaylı Yoga Eğitmenleri’nin sürekli eğitim saatlerine (continiung hours) sayılacak eğitim verebilirler.

Kundalini sadhana nedir?​

5000 yıllık Kundalini Yoga tekniği Yogi Bhajan tarafından 1969’de Hindistan’dan Amerika’ya getirilmiştir. Kundalini Yoga ve Meditasyon tekniği, belli bir tekniği izleyen setlerden oluşan kriyaları oluşturur. Günümüzün en hızlı zihin, beden, ruhsal transfarmosyonunu sağlayan, herkesin yapabileceği bir teknik yogadır.

Yoga hocaları ne kadar maaş alıyor sorunuza verdiğiniz bilgilere baktığımızda, yoga eğitmenlerinin maaşlarının genellikle kuruma ve çalışılan ortama bağlı olarak değişebildiğini görüyoruz. Özel ders ve mesailer ile birlikte maaşlar 1600 TL ile 3500 TL arasında değişebilmektedir. Diğer bir kaynağa göre ise yoga eğitmenlerinin maaşları 4250 TL ile 10.000 TL arasında değişebilmektedir. Bu maaş aralıkları genellikle eğitmenin deneyimi, sertifikaları ve işletmenin büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yoga eğitmeni olmak için belirli eğitimleri tamamlamak gerektiği ve çeşitli yoga merkezlerinin sertifikasyon programlarına katılarak gerekli eğitimleri almak gerektiği belirtilmiş. Ayrıca çocuk yoga eğitmeni olmak isteyenlerin de özel olarak çocuk yogası sertifikası alması gerektiği vurgulanmış.

Yoga eğitimi süresi olarak da 3 modülden oluşan 280 saatlik uluslararası Hatha Yoga Eğitmenlik Kursları örneğinden bahsedilmiş. Bu kurslardan birinin Türkiye'de de açıldığı ve eğitimin ilk modülünün 11 günlük ve 120 saatlik yoğun bir eğitimle başladığı bilgisi verilmiş.

Ayrıca yoga pratiğinin faydaları da sıralanmış; nefes kontrolüne yardımcı olması, sindirim sistemini düzenlemesi, kasları güçlendirmesi, kilo vermeye yardımcı olması, ağrıları azaltması, bağışıklığı güçlendirmesi ve doğurganlığı desteklemesi gibi olumlu etkileri olduğu belirtilmiş.

Yacep, Yoga Alliance tarafından sürekli eğitim sağlayıcıları olarak adlandırılan sertifikasyon yöntemine işaret ediyor. Ayrıca Kundalini Yoga ve Meditasyon tekniği olan Kundalini Sadhana hakkında da bilgi verilmiş.

Son olarak, Yoga Sertifikasyonu alarak uluslararası alanda eğitmenlik yapma imkanı elde edilebileceği, yoga belgesi almak için gerekli belgelerin nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim durumunu gösterir belge ve vesikalık fotoğraflar olabileceği belirtilmiş. Kadın yoga eğitmenleri için "sādhvi", "yogini" gibi isimler kullanılabileceği ifade edilmiş.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri