AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogalates - Yogalates Nasıl Yapılır - Yogalates Hakkında

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
63
Yaş
36
Coin
256,935
Yogalates-Yogalates Nasıl Yapılır-Yogalates Faydaları-Yogalates Hakkında



Stent ve balon sonrası yogalates yapın

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Öztürk, önce hastalarının tıkalı olan kalp damarlarını balon ve stent ile açıyor, sonra da onlara yogalates yapmalarını öneriyor.

Doktorunuz size, “koroner arter hastalığı” teşhisi koydu. Bu şu demektir: Kalbinizi besleyen damarlarda tıkanıklık vardır. Yapılan tetkiklerde size anjiyoplasti (balon- stent) önerildi. İşlem, halk arasında balon patlatmak olarak bilinse de, balon anjiyoplasti işleminde balon patlatmadığımızı biliyorsunuz.

Anjiyoplasti etkili bir tedavi olsa da damarların daralmasına neden olan damar sertliği denilen hastalığın ilerlemesi ve başka darlıklara yol açması ilaçlarla en aza indirilmeye çalışılıyor. Anjiyoplasti sonrası hastanın, kalbinde sorun yaratan zararlı alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Bunların başında da egzersiz geliyor.

Egzersiz; hastalarda kalp krizi geçirme oranını azaltıyor. Prof. Dr. Servet Öztürk de hastalarına, bedenlerini esneten ve ruhlarına dinginlik kazandıran yogaletes’i öneriyor.

Anjiyoplasti işlemi nasıl yapılıyor?

Anjiyoplasti kalbe gelen kan akımını artırarak koroner arter hastalığının yarattığı yakınmaları geçirmektedir. Anjiyoplasti işlemi sırasında ucunda bir balon bulunan ince yumuşak bir kateter (tüp), problemi olan koroner artere konur. Balon şişirilerek daralan bölge genişletilir. Sonra kateter çıkarılır. Hastanın işlem sonrasında hastanede 1 ya da daha fazla gün kalması gerekebilir.

Anjiyoplasti sonrası hastalar nasıl bir hayat tarzını benimsemelidir?

Anjiyoplasti, koroner arter hastalığının etkili bir tedavisidir ama damar sertliğini tamamen yok edecek nihai bir tedavi değildir. Kişinin her şeyden önce kalbinde sorun yaratan sağlıksız alışkanlıklarını değiştirmesi gereklidir. Sigara içme, tuzlu ve yağlı yiyeceklerden fazla tüketme, yeterince egzersiz yapmama gibi risk faktörlerini azaltarak, kalbin işlem sonrası sağlıklı hale gelen durumu kontrol altında tutulabilir.

Sağlıklı bir kalp için yapılacak değişiklikler neler olmalıdır?

Anjiyoplasti sonrası egzersiz yapan hastalar ilk bir yılı % 95 oranında olaysız tamamlıyor. Koroner damar sistemindeki sorun çözüldükten sonra problemin arkasındaki damar sertliği hastalığı kontrol altına alınmalıdır. Bunun için de birinci öncelik egzersizdir. Egzersiz damar sistemin tümünün elastikiyetini ve dolayısıyla genişleme potansiyelini artırmaktadır. Hastalara önerimiz, sevecekleri aerobik bir aktivite seçmeleridir. Bisiklet, yüzme, merdiven çıkma, yürüyüş, dans, jogging gibi aktiviteler kalp sağlığı için çok yararlıdır.

Yogalates yapın!

Anjiyoplasti, balon ya da stent uygulamaları sonrası hastalara, ruh ve beden sağlıkları için çok yararlı olduğuna inandığımız bazı aktiviteleri tavsiye ediyoruz. Bunlardan biri de yogalates. Yogalates, yoga ve pilates egzersizlerinin karışımı olan bir saat süren bir çalışma. Hastalar yogalates ile hem bedenini esnetebilir forma sokabilir, hem de ruhsal bir dinginliğe kavuşabilir. Kişinin güçlü ve uzun kaslara sahip olmasını sağlayan bu egzersiz, karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendiriyor.

Vücudun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturuyor. Dayanıklılığı artırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, bedeni yeniden yapılandırıyor. Yogalates tüm bunların yanında hastalara ruhsal dinginlik de sağladığı için stresten uzaklaştırıyor. Bu da kalp damarlarının en büyük düşmanı adrenalinden vücudu koruyor.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt