yoğurtla yapılan mezelerin tarifi
Yoğurtlu havuc rendesi
3 adet buyuk havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ cay kaşığı toz şeker
1 avuc maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Havuclar uzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp cekene kadar pişirilir Sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek ici
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek pure haline getirilir Bayat ekmek icleri suda yumuşatılır ve fazla suları suzuldukten sonra robottaki lahanaya eklenir ve hep birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu pure sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırıldıktan sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Babaganuş
4 adet ince patlıcan (kozlenecek)
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları icin once ocağın uzerinde kozlenir Kabuğu hafıfce yandıktan sonra 200 C (400 F) fırında icleri iyice yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve icleri bir suzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra catalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Haydari
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Yoğurtlu havuc rendesi
3 adet buyuk havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ cay kaşığı toz şeker
1 avuc maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Havuclar uzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp cekene kadar pişirilir Sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Kırmızı lahana mezesi
¼ orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek ici
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek pure haline getirilir Bayat ekmek icleri suda yumuşatılır ve fazla suları suzuldukten sonra robottaki lahanaya eklenir ve hep birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu pure sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırıldıktan sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Babaganuş
4 adet ince patlıcan (kozlenecek)
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanlar is tadı almaları icin once ocağın uzerinde kozlenir Kabuğu hafıfce yandıktan sonra 200 C (400 F) fırında icleri iyice yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve icleri bir suzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra catalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
Haydari
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir