yoğurtla yapılan mezeleri

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
yoğurtla yapılan mezelerin tarifi

Yoğurtlu havuc rendesi

3 adet buyuk havucun rendesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ cay kaşığı toz şeker
1 avuc maydonoz (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz

Havuclar uzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp cekene kadar pişirilir Sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırılır Maydonozu eklenir, kırmızı biber ile suslenip servis edilir


Kırmızı lahana mezesi

¼ orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış)
2 dilim bayat ekmek ici
1 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek pure haline getirilir Bayat ekmek icleri suda yumuşatılır ve fazla suları suzuldukten sonra robottaki lahanaya eklenir ve hep birlikte bir iki kez daha karıştırılır Bu pure sarmısaklı suzme yoğurtla karıştırıldıktan sonra sirkesi ve tuzu eklenir Kırmızı biber ile suslenip servis edilir


Babaganuş

4 adet ince patlıcan (kozlenecek)
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Patlıcanlar is tadı almaları icin once ocağın uzerinde kozlenir Kabuğu hafıfce yandıktan sonra 200 C (400 F) fırında icleri iyice yumuşayana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve icleri bir suzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır Bu işlemden sonra catalla ezilerek sarmısaklı yoğurt, tahin, zeytinyağı ile karıştırılır Tuzu ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir


Haydari

4 yemek kaşığı suzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır, kırmızı biber ile suslenip servis edilir
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt