Yoğurt’un Yararları Nelerdir?
Yoğurt’un faydaları nelerdir?
Sütün ve yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya çıkan beyaz koyu kıvamdaki bu mucizevi yiyecek mükemmel bir besin maddesi. Yoğurt her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı. Vücut tarafından kolaylıkla sindirilen yoğurttaki kaliteli proteinler doku ve organların yenilenme hızlarının büyümesinde önemli bir rol oynuyor.
Yoğurt güçlü bir kalsiyum deposu aynı zamanda. Bir kase yoğurt yetişkin birinin günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadarını karşılayabiliyor. Kalsiyum hem çocuklarda hemde yetişkinlerde diş, kemik sağlığı noktasında büyük önem taşıyor. Protein ve kalsiyumun yanı sıra tüketilen her bir kaşık yoğurt, magnezyum, potasyum, çinko gibi mineralleri ve B6, B12 gibi vitaminleri de almanızı sağlıyor.
İyi bakterilerin gücü : Yoğurdun son yıllarda yapılan araştırmalarla iyice önem kazanan özelliklerinden biri de içerdiği faydalı bakteriler. Probiyotik bakteriler olarak adlandırılan organizmalar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sindirim sistemi sorunlarına karşı doğal bir tedavi sunuyor.
Bu iyi bakteriler kötülerin çoğalmasına engel olarak gastrit, reflü ve ishal gibi birçok sorunda işe yarıyor. Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydaları bulunuyor. Japonya’da yapılan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koyuyor.
Araştırmalar ayrıca yağsız yada az yağlı yoğurdun kilo vermek isteyenler için harika bir besin olduğunu söylüyor. Yoğurt yağ yakımını hızlandırırken kas dokusunun kaybolmasını da engelliyor.
Yoğurt’un faydaları nelerdir?
Sütün ve yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucu ortaya çıkan beyaz koyu kıvamdaki bu mucizevi yiyecek mükemmel bir besin maddesi. Yoğurt her şeyden önce sağlıklı bir protein kaynağı. Vücut tarafından kolaylıkla sindirilen yoğurttaki kaliteli proteinler doku ve organların yenilenme hızlarının büyümesinde önemli bir rol oynuyor.
Yoğurt güçlü bir kalsiyum deposu aynı zamanda. Bir kase yoğurt yetişkin birinin günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadarını karşılayabiliyor. Kalsiyum hem çocuklarda hemde yetişkinlerde diş, kemik sağlığı noktasında büyük önem taşıyor. Protein ve kalsiyumun yanı sıra tüketilen her bir kaşık yoğurt, magnezyum, potasyum, çinko gibi mineralleri ve B6, B12 gibi vitaminleri de almanızı sağlıyor.
İyi bakterilerin gücü : Yoğurdun son yıllarda yapılan araştırmalarla iyice önem kazanan özelliklerinden biri de içerdiği faydalı bakteriler. Probiyotik bakteriler olarak adlandırılan organizmalar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sindirim sistemi sorunlarına karşı doğal bir tedavi sunuyor.
Bu iyi bakteriler kötülerin çoğalmasına engel olarak gastrit, reflü ve ishal gibi birçok sorunda işe yarıyor. Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydaları bulunuyor. Japonya’da yapılan araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koyuyor.
Araştırmalar ayrıca yağsız yada az yağlı yoğurdun kilo vermek isteyenler için harika bir besin olduğunu söylüyor. Yoğurt yağ yakımını hızlandırırken kas dokusunun kaybolmasını da engelliyor.