Yoklama kacagi olan tecil ettirebilir mi?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,959
Çözümler
3
Tepkime puanı
433
Puanları
83
Forum Parası
602,967
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Yoklama kaçağı olan tecil ettirebilir mi?

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82'ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.
Askerlik için tecil nasıl yapılır?
Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet'ten "Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.
Kimler askerlik erteleyebilir?
Resmi olarak lisans mezunu olmuş olan kişiler, askerliklerini en fazla 2 yıl süre ile herhangi bir gerekçe göstermeden erteleyebilirler. Tecil işleminin gerçekleşebilmesi için kişilerin askerlik şubelerine gitmeleri gereklidir.

Askerlik ne kadar süre tecil edilir?

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.
Yoklama kaçağı nasıl erteleme?
2021 içinde lise ve üzeri seviyedeki okullardan mezun olan yükümlülerden, erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2021'e kadar dilekçe ve mezuniyet veya ilişik kesme belgeleri ile en yakın askerlik şubesine müracaat etmeleri veya e-Devlet üzerinden başvurmaları gerekmektedir.
Yoklama kaçağı açık Ogretime kayıt yapılabilir mi?
Yoklama kaçağı durumuna düşmeyecek şekilde 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir Üniversite bölümüne kayıt yaptırmanız gerekir. Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmanız halinde de tecil hakkınız vardır.

Askerlik nasıl tecil edilir 2021?

Askerlik erteleme işlemi yapmak isteyenler
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
adresi üzerinden ulaşarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Askerlik tecili için ne gerekli?
ASKERLİK ERTELEME İÇİN GEREKLİ BELGELER
Lise bittikten sonra kaç yıl tecil hakkı var?
Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Askerlik tecil ettirmek için hangi belgeler gerekli?

Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi.
Askerlik tecil süresi dolunca ne olur?
Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.
Bakaya kaldıktan sonra tekrar tecil edilir mi?
6) Bakaya durumunda askerlik tecil işlemi yapılır mı? Öğrencinin ilgili kurumlara başvurarak bakaya halinden çıkması gerekir. Daha sonra bakaya halinde olmadığına dair belgeyle birlikte askerlik tecil işlemi için dilekçe vermesi gerekmektedir.

Yoklama kaçağı olanlar ne yapmalı?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.
Yoklama kaçağı olan üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?
Bunlardan yoklama kaçağı veya bakaya durumuna düşmeden yeniden okul kaydı yaptıranların askerlikleri 29 yaş sonu esas alınarak yukarıdaki esaslara göre yeniden ertelenmektedir. Yoklama kaçağı veya bakaya kaldıktan sonra kayıt yenilettikleri takdirde askerlikleri ertelenmemektedir.
Asker kaçağı olan biri ne zaman askere gider?
Gerek yoklama kaçağı gerekse bakaya olanlar kolluk kuvvetlerince tespit edildiğinde askere gönderilemezler. Kolluk kuvvetleri yoklama kaçağı olan şahsı askerlik şubesine sevk etmekle görevini tamamlar.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt