Araç Yukarıçobanözü Köyü - Yukarıçobanözü Köyü Hakkında - Yukarıçobanözü Köyü Tanıtımı - Yukarıçobanözü Köyü Resimleri
Yukarıçobanözü, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.
Köy Muhtarı: MEHMET BAKİ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon: 0 (366) 372 77 31
Cep Telefonu: 0 (536) 685 76 18
Kültür
Köyün bayramlarda köy odasında gençler arasında ara oyunları oynanmaktadır.Meşhur bandırma malak keşkek göce corbası kiren tarhanası taş hamurlusu kiren ekşisi ve taşeriten suyu ile meşhurdur
Coğrafya
Kastamonu iline 70 km, Araç ilçesine 25 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 138
1997 138
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim yoktur.fakat merkezde yatılı olarak eğitim görülmektedir. Köyün içme suyu şebekesivar kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalttır. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.bahçeler 24 saat sulanıyor hormonsuz sebze meyve yetmişme imkânı var
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Yukarıçobanözü, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.
Köy Muhtarı: MEHMET BAKİ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon: 0 (366) 372 77 31
Cep Telefonu: 0 (536) 685 76 18
Kültür
Köyün bayramlarda köy odasında gençler arasında ara oyunları oynanmaktadır.Meşhur bandırma malak keşkek göce corbası kiren tarhanası taş hamurlusu kiren ekşisi ve taşeriten suyu ile meşhurdur
Coğrafya
Kastamonu iline 70 km, Araç ilçesine 25 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 138
1997 138
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim yoktur.fakat merkezde yatılı olarak eğitim görülmektedir. Köyün içme suyu şebekesivar kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalttır. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.bahçeler 24 saat sulanıyor hormonsuz sebze meyve yetmişme imkânı var
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz