Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Yüksek öğrenim mezunu ne demek?
Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.AKTS puanı en az kaç olmalı?
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS’lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS’dir.4 yıllık üniversite mezunu lisans mı önlisans mı?
4 yıllık üniversite mezunu lisans mı önlisans mı?Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
Yüksek öğrenim mi yüksek öğretim mi?
Yüksek öğrenim mi yüksek öğretim mi?Bu kelimenin yükseköğretim mi, yüksek öğretim mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yükseköğretim şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.
4 yıllık üniversitelere ne denir?
Üniversite giriş sınavından yeterli puan alınması sonucu merkezi atama ile yerleşilebilen lisans bölümleri 4 yıllık eğitim programlarıdır. Öğrencilerin tercih ettikleri bölümlerde İngilizce eğitim veriliyorsa lisans eğitimlerinden önce hazırlık atlama sınavı yapılır.Ön lisans diploması ne işe yarar?
Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.Yükseköğretim kimleri kapsar?
Yükseköğretim kimleri kapsar?a) Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim – öğretimin tümüdür.
Üniversite yüksek öğretim mi?
Üniversite yüksek öğretim mi?Yükseköğretim, yüksekokullar ve üniversitelerde yapılan öğretim. Bu öğretim, Türkiye’de lise diplomasına ve üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) kazanma şartına bağlıdır.