Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Yuksek ogrenim mezunu ne demek?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Yüksek öğrenim mezunu ne demek?​

Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.

AKTS puanı en az kaç olmalı?​

(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS’lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS’dir.

4 yıllık üniversite mezunu lisans mı önlisans mı?​

4 yıllık üniversite mezunu lisans mı önlisans mı?
Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.

Yüksek öğrenim mi yüksek öğretim mi?​

Yüksek öğrenim mi yüksek öğretim mi?
Bu kelimenin yükseköğretim mi, yüksek öğretim mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yükseköğretim şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

4 yıllık üniversitelere ne denir?​

Üniversite giriş sınavından yeterli puan alınması sonucu merkezi atama ile yerleşilebilen lisans bölümleri 4 yıllık eğitim programlarıdır. Öğrencilerin tercih ettikleri bölümlerde İngilizce eğitim veriliyorsa lisans eğitimlerinden önce hazırlık atlama sınavı yapılır.

Ön lisans diploması ne işe yarar?​

Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.

Yükseköğretim kimleri kapsar?​

Yükseköğretim kimleri kapsar?
a) Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim – öğretimin tümüdür.

Üniversite yüksek öğretim mi?​

Üniversite yüksek öğretim mi?
Yükseköğretim, yüksekokullar ve üniversitelerde yapılan öğretim. Bu öğretim, Türkiye’de lise diplomasına ve üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) kazanma şartına bağlıdır.
 
Yüksek öğrenim mezunu olmak, en az dört yarıyılı kapsayan yükseköğretim kurumlarında eğitim görüp belirli bir programı başarıyla tamamlayarak derece almış olmayı ifade eder. Yükseköğretim, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerdeki eğitimleri içerir ve genellikle bir üniversite veya yüksekokulda tamamlanır.

AKTS puanı ise Avrupa Kredi Transfer Sistemi'nin kısaltmasıdır. Öğrenciler her dönemde belirli miktarda AKTS'lik ders seçmek zorundadır ve bir yarıyılda 30 AKTS, bir yılda ise genellikle 60 AKTS alınması beklenir.

Dört yıllık üniversite mezunları genellikle lisans mezunu sayılırken, iki yıllık programları tamamlayanlar önlisans mezunu olarak kabul edilirler.

Yükseköğretim terimi, eğitim kurumlarının genel adını ifade ederken, yüksek öğretim terimi genellikle üniversite ve yüksekokul düzeyindeki eğitimi vurgular.

4 yıllık üniversitelerde okunan programlar lisans programları olarak adlandırılır. Öğrenciler, bu programları tamamlayarak lisans derecesi alırlar.

Ön lisans diplomasına sahip olanlar, genellikle tekniker unvanı ile hem kamu hem de özel sektörde çalışabilirler ve gerektiğinde kamu sınavlarına girebilirler.

Yükseköğretim, milli eğitim sistemi içinde en az dört yarıyılı kapsayan eğitim-öğretimi içeren her kademedeki eğitimi kapsar ve yüksekokulları ve üniversiteleri içerir.

Üniversiteler genellikle yükseköğretim kurumları arasında yer alır ve öğrencilerin lisans eğitimine erişebilmesi için lise diplomasına ve genelde üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) geçmesi gerekir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri