Yunanistan yoresel kıyafetlerinin isimleri?

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
yunanların yoresel kıyafetlerinin isimleri?

Diplomatlar ve savaşcılar tarafından giyilen kıyafetlere; FoustanellaTsolias denir

Vraka
Tum Ege adalarında bazı varyasyonlar ile giyilir Vraka Bu kostum, vraka erkek elbise klasik turudur Bir panavaki (beyaz ic camaşırı), beyaz gomlek, Karamani (şalvar), koumbouri (kolsuz yelek carpı), kanat, Zaka (dış kılıf)) ve megalo FeSi (puskullu kap) oluşur

Karagouna

Karagouna Orta Yunanistan'daki Teselya gelen unlu kadın kılık Karagouna kostum Teselya vadinin zenginliği simgeleyen parlak renkleri ile bir gelinlik olduğunu Ismi kadınların nedeniyle kostum ve takı ağırlığının sadece başlarını hareket olabilir yolu cıktı Bu kostum bir kalın siyah sacak kenarı ile beyaz bir elbise, etek boyu, beyaz bir kolsuz ceket de kollar ve nakış kenarlarında el yapımı kumeleriyle bir yun palto olan bir ic camaşırı oluşur'' sayias'' dekore trim, kısa bir kırmızı yun zengin işlemeli yelek hissettim ve siyah veya renkli percemli kadife kol bantlarıBeline takılan kırmızı işlemeli altın iplik bantları ile apron hissettim ve nihayet siyah işlemeli baş başortu eşarp sarılmış ve daha sonra başının etrafında bukulmuş ve alnını altın susludur Bu kostum ayırt edici ozellikleri, gelinin zenginliği simgeleyen, koynunda boyunca giyilen sikkelerin zincirlerinin kac satır vardır Onluk, aynı zamanda bir broş ve gumuş veya altın zincir parcası susludur

Desfina (Sterea Helladas)

kadın Desfina Yunanistan Fokida bolgenin bir koylu elbise Puskuller ve sacak beyaz miğfer susleyin O an tum beyaz uzun kollu elbise Bu fazla siyah ve kırmızı kablo ile suslenmiş uzun beyaz bir yelek Belden yukarısı bağlayan o parlak kırmızı kadife onluk sırmalı edilir

Crete

Yunanistan'ın guney adaları icin ortak olarak Girit kadınlar pantolonlu giyerler Ayrıca on ve arka onluk giyerler Onların siyah kece veya kadife ceketler zengin altın nakışlarla suslenmiş ve bunlar altın bir kolye takın Başlarını olarak buldukları Bizans İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis (bugunku İstanbul) kaybı icin yas siyah tığ işi mandiligiyerler Onların gozunde sarkan puskullu Girit Arkadi de manastırın patlama icinde kaybolmuş insanlar icin gozyaşı temsil soyleniyorMandili duşer, bu da ele almak gerekir olmadığı bir işaretidir

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt