Zencefilin faydaları nelerdir? Zencefil nasıl kullanılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Zencefilin faydaları eski zamanlardan beridir bilinmektedir.Hamileler, bu bitkiyi mide bulantısına iyi geldiği için sıkça kullanır. Ayrıca öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi iltihapları da giderici özelliği vardır. Peki zencefil nasıl kullanılır?
Çok yüksek bir iyileştirme kaynağına sahip olan zencefil, aynı zamanda gıda ve Asya bölgesinde de turşu olarak kullanılır. Yüksek derecede uçucu yağ içeren zencefil, aynı zamanda yüksek bir vitamin ve besin kaynağıdır.
Zencefil, esansiyel yağların% 3'ünü oluşturur ve fenilpropanoid denilen maddelerden tadı alır. Ayrıca zengin bir B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum mineralleri içerir. Ek olarak, zencefil ayrıca leysin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin gibi amino asitleri de içerir.
Zencefilin Sağlığa Faydaları
Farmasötik endüstrisinde zencefil kullanımına ek olarak, hastalıklar sırasında kısa sürede sonuç almak için alternatif tıp tarafından da kullanılır. İçerdiği zengin vitamin ve besinlerin yardımı ile hastalıkların önlenmesi ve korunmasında önemli bir bitkidir.
Zencefilin Kana Faydaları: Zencefil normal kan dolaşımını korur. İçerdiği krom, çinko ve magnezyum, kan akışını hızlandırır ve aşırı terleme, ateş ve titreme önler. Aynı zamanda vücudun sıcaklığını dengeler.
Zencefilin mideye faydaları: Zencefilin bulantı ve kusmaya karşı etkili olduğu bilinmektedir. Kesin neden bilinmemektedir, ancak deniz savaşı üzerine yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Mide ve pankreas enzimlerinin uyarılması, vücutta emilimini artırır.
Zencefilin Soğuk algınlığına faydaları: Zencefil Asya'da binlerce yıldır soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmalar, 2 yemek kaşığı zencefilin soğuk algınlığı ve gribe karşı parçalanmaya çok iyi olduğunu gösterdi. Bu sayede zencefil gribi sayesinde günde 2-3 kez tüketilir ve kısa sürede soğuk algınlığından kurtulur.
Zencefilin Sindiriminin Faydaları: Mide hastalığı çok iyi bir mücadeledir. Zencefil, gıda emilimini artırarak sindirimi arttırır, böylece onu olası mide ağrılarından korur. Zencefil iltihabı azaltma özelliğine sahiptir.
Zencefilin Kolon Kanserine Faydaları: Kolon kanserini önlemede önemli bir rol oynar. Modern tıp bilimi, özellikle Minnesota Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, zencefilin kolorektal kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını buldu.
Zencefil Ağrısı ve İltihabının Yararları: Ağrı ve iltihabı azaltır. Zencefil, bilinen en güçlü anti-enflamatuar ajanları içerdiği için doğal ve çok güçlü bir ağrı kesicidir.
Zencefilin Solunuma Faydaları: Solunum sistemi hastalıklarını tedavi eder. Sürekli bir öksürük probleminiz varsa, zencefil tüketmelisiniz. Zencefil, içerdiği besinlerin yardımıyla ciğerleri büyütür, sümükleri etkiler ve daha kolay nefes almanızı sağlar. Ayrıca, doğal bir balgam söktürücüdür, balgamın gevşetilmesini ve atılmasını sağlar.
Zencefilin Yumurtalık Kanserine Faydaları: Yumurtalık kanseri tedavisini destekler. Toz zencefil, yumurtalık hücrelerinin ölümüne neden olan kanser hücrelerini öldürme yeteneğine sahiptir.
Zencefilin Bağışıklık Sistemine Faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Her gün düzenli olarak biraz zencefil tüketmek, arterlerde yağ birikmesini önler ve inme riskini azaltır. Ayrıca mide, öksürük ve boğaz tahrişlerinde oluşabilecek bakteri enfeksiyonlarına karşı korur,
Zencefilin Bulantıya Sağladığı Faydalar: Sabahları oluşan ve bazı kişilerde kronik olarak görülen bulantı için iyidir.
Zencefilin Kusmaya Faydaları: Bulantı ve kusmaya iyi gelir. Zencefil denizde oluşan bulantı ve kusma için özellikle iyidir. Hamilelik sırasında şiddetli bulantı ve kusma sorunları olan kadınlar için iyi olduğu bilinmektedir.
Zencefilin Şeker Hastalığına Faydaları: Zencefil şeker hastaları için iyidir ve ayrıca kandaki yağ seviyesini azaltır ve damarları korur.
Zencefil Kürü
Kaynayan 1,5 su bardağı suya 4 gram kök zencefili atıp, 5 dakika kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz ve sabah kahvaltısından 15.dakika önce aç karnına 1 su bardağı tüketiniz.
Zencefil çayı nasıl yapılır?
Malzemeler
1 adet taze zencefil
1 adet portakal
Çubuk tarçın
1 adet limon
Kaynar su

Yapılışı
Taze zencefili çok ince olarak dilimleyiniz. Ne kadar ince dilimlerseniz zencefilin aromasını o kadar çok alabilirsiniz. Veya rendeleye de bilirsiniz. Daha sonra dilimlediğiniz zencefilleri kaynar suyun içerisine atınız. Ardından portakal ve limonlarınızı da dilimleyiniz. Portakal zencefilin sert tadını yumuşatıp kendi şekerini de verdiği için çok güzel bir tat oluşturur. Limon ve portakallarınızı da suyun içerisine koyarak 5 dakika beklettikten sonra kullanıma hazırdır. Afiyet olsun…

Zencefil Çayının Faydaları:
Zencefil çayının faydalarını iki şekilde görüyoruz: biri önleme diğeri tedavi. Zencefil çayı bazı hastalıkların tedavisidir.
Zencefil Çayı Kanserle Mücadele Ediyor.
Araştırmalar, zencefil çayının yumurtalık hücrelerini öldüren kanser hücrelerini tahrip ettiğini göstermiştir. Daha da umut verici olması, over hücrelerine saldıran kanser hücrelerine karşı bir kalkan görevi görmesidir.
Bağırsak Sendromu için iyi.
Bağırsak sendromundan muzdarip insanlar, yemeklerde salatalarda zencefil kökü kullanmanın yanı sıra zencefil çayı tüketerek bu sorunun üstesinden gelebilir.
Alzheimer Hastalığına karşı korur.
Alzheimer'ın ailende olması konusunda endişelenme. Beyin hücre fonksiyonunun kaybının neden olduğu hastalığın en önemli korunma yöntemlerinden biri, düzenli olarak zencefil çayı tüketmektir.
Sindirim sistemi için kullanışlıdır.
Zencefil çayı, sindirim ve sindirim problemleri olanlar için iyi bir şifa kaynağıdır. Zencefil çayı, mide asidi üreten problemlerde ciddi yardımlara sahiptir. Zencefil çayı, bu özelliği nedeniyle kilo vermek isteyenler için en önemli yardımcılardan biridir.
Kasları gevşetir.
Zencefil çayı yorgun kasları güçlendirir ve kaslardaki yağ oranını ayarlar.
Zencefil çayı sinüsleri temizler.
Zencefil çayın sinüsleri temizlediği az bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte, sürekli tüketimi sinüs problemleri olanlar için önemli bir yardımcı bitkidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İçerdiği zengin besinler ve vitaminler sayesinde hastalıklarla savaşmak için bağışıklığı güçlendirir ve formda kalmanızı sağlar.
Sakinleştirici bir etkiye sahiptir.
Zencefil çayının sinirler üzerindeki etkisi de önemlidir. Sinir hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve nörolojik hastalıklara karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir.
Zencefilin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler:
Zencefilin faydalarının yanı sıra, aşırı kullanımdan dolayı da zararlar var.
Keskin kokusu sayesinde mide ekşimesine neden olur, ritim bozukluğu, cilt döküntüsü ve depresif etki yaratır.
Zencefilin kan sulandırma özelliğinden dolayı, ameliyattan önce tüketim durdurulmalıdır.
Zencefilin 2 yaşından küçük hiç kimseye verilmemesi tavsiye edilir.
Çocuklar için kullanılıyorsa, önerilen dozun üçte biri kullanılmalıdır.
Kan inceltici maddelerle tüketilmemelidir.
Araştırmalar sonucunda sarımsak ve soğan gibi zencefilin kan pıhtılaşmasını önleme etkileri gözlemlenmiştir.
Hamilelik sırasındaki tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aşırı zencefil hamilelik sırasında düşüklere neden olabilir. Hamile ve emziren kadınlarda doktor tavsiyesi ve kontrolü altında tüketilmesi tavsiye edilir.
Günlük olarak kullanılacak dozu 1,2 gr olarak belirtmişlerdir.
Zencefilin Sağlığa Zararları:
Genel olarak, zencefilin zarar verdiği söylenemez, ancak bazı özel durumlarda kullanımının kısıtlanması veya tamamen durdurulması tavsiye edilir. Bazı hastalıkların, özellikle tedavi sürecinde kullanılan ilaçlarla birlikte alındığında bazı yan etkileri olabilir.
Bir hastalık için ilaç kullanıyorsanız, kullanmadan önce doktorunuza zencefil tüketimini kontrol ettiğinizden emin olun.
Kanama bozukluğu gibi sorunlar yaşıyorsanız, aspirin ya da warfarin gibi ilaçlarla kesinlikle zencefil almamalısınız.
Çok nadir görülür, ancak zencefilin bazı yan etkileri vardır: mide ekşimesi, ishal, ağız tahrişi.
Zencefili sevdiren bir tarif
Soğuk havalarda sizi ısıtacak ve bağışıklığınızı güçlendirecek bir tarif: Herhangi bir kavanoza herhangi bir miktarda taze zencefil kavanozu rendeleyin. Üzerine bal ve limon suyu ekleyin ve buzdolabında saklayın. Gün boyunca 1-2 bardak ılık su tüketebilirsiniz.
 
Üst Alt