Son konular

Zencefilin Sağlığımızdaki Önemi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Zencefil bitkisi Güneydoğu Asya’dan gelen bir bitkidir. Zencefilin kökü baharat olarak mutfaklarda ya da tıbbi amaçlarla çeşitli şekillerde kullanılır. Dünyada diyetle ilgili çalışmalarda en çok kullanılan baharatların başında gelmektedir. Zencefil özellikle Çin’ de alternatif tedavi ediciler arasında yoğun olarak kullanılmaktadır.

Zencefilin Faydaları:

İştahı azaltır,mide bulantısına iyi gelir.

Soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisi için kullanılır.

Glukoz ve lipit düşürücü özelliği bulunur.

Egzersize bağlı kas ağrılarını azaltır.

Zencefil gebelikte sabah hastalığı diye bilinen ve sabahları görülen bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklarda kullanılır.30 hamilede yapılan denemelerde hastalara her gün 1 gr. toz zencefil verildiğinde, semptomların azaldığı ve tamamen geçebildiği ortaya çıkmıştır.

Zencefilin içerdiği antioksidanlar kan dolaşımını arttırır ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Bu da cildinizi canlı tutar.

Kolon kanserini önlemektedir, kolorektal kanser hücrelerinin hızlı büyümesini engelleyebildiği araştırmalarca desteklenmekte.

Enfeksiyon gidericidir ve en etkili doğal ağrı kesicidir, özellikle osteoartritte oluşan eklem ağrılarına faydalıdır.
Zencefilin Sakıncalı Kullanımları:Kanama bozukluklarınız varsa veya kan sulandırıcı ilaç kullanıyor iseniz zencefili hekim kontrolünde kullanınız. Zencefil tüketiminin yan etkileri nadirdir ancak ishal, mide ekşimesi, mide rahatsızlığı veya ağızda tahriş görülebilir.Hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları artırabileceğinden tüketmemekte fayda vardır.2 yaşın altındaki çocukların zencefil tüketmeleri önerilmez.

Zencefil Çayı

Zencefil çayı hazmı kolaylaştırır ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirir. Zencefil çayı, grip başta olmak üzere, soğuk algınlığı ve öksürüğe çok iyi gelir.
Yapılışı:Bir bardak kaynar suya bir nohut tanesi kadar zencefil dilimlenip atılır ve 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Zencefil çayı, bal ile tatlandırılarak ve içine bir miktar limon sıkılarak içilirse daha lezzetli ve faydalı olur.Günde 2-3 fincan içilebilir.Zencefil tüketilirken günde 4 gramdan fazla kullanımı sağlık sorunlarına yol açabilir.
 

Similar threads

  • Soru
Bitkisel çayları yüzyıllardır var. Yeniden de, isimlerine karşın, bitkisel çaylar gerçek çaylar değildir. Yeşil çay, siyah çay ve oolong çayı da dahil olmak üzere gerçek çaylar, Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından demlenir.Öte yandan, bitki çayları kuru meyveler, çiçekler, baharatlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Zencefilin faydaları eski zamanlardan beridir bilinmektedir.Hamileler, bu bitkiyi mide bulantısına iyi geldiği için sıkça kullanır. Ayrıca öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi iltihapları da giderici özelliği vardır. Peki zencefil nasıl kullanılır? Çok yüksek bir iyileştirme kaynağına sahip olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Üst Alt