Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Zeytinin kimyasal bileşimi nelerden etkilenmez?
Zeytinyağında saptanan başlıca fosfatitler, fosfatidilkolin, fosfatidiletanolaqmin, fosfatidilinozitol ve fosfatidilserindir.Zeytin yağının içinde ne var?
Genel terapötik özelliklerine katkı yapabilen değişik bileşenleri ile adeta fonksiyonel besin olarak değerlendirilen zeytinyağı yüksek oranda tekli doymamış yağ asitlerinin yanı sıra, polifenolik bileşikler, E vitamini gibi fitokimyasallar için önemli bir kaynak olup kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum, demir …Sızma zeytinyağı kimyasal işlemden geçer mi?
Sızma zeytinyağı kimyasal işlemden geçer mi?Natürel Sızma Zeytinyağı (Extra Virgin Olive Oil) Genellikle 24 saat içinde toplanmış olan taze zeytinler kullanılmalıdır, Hiçbir kimyasal işlem geçirilmeden elde edilmelidir, İşlem sırasında sıcaklık 28 °C’nin altında tutulmalıdır, Asidite seviyesi %0.8’in altında olmalıdır.
Zeytin yağı bozulur mu?
Zeytin yağı bozulur mu?Uzun süre bekletilmesi halinde içeriğindeki omega ve doymamış yağlar bozulmaz. Saklama koşullarına uyduğunuz takdirde asitlenmeye rastlıyorsanız, zeytinyağı hakiki olmayabilir. Çünkü saf zeytinyağı saklandığında, organik olarak elde edildiğinden asitlenmeye uğramaz.
En iyi zeytinyağının asit oranı kaç olmalı?
En iyi zeytinyağı ürünlerinin asit oranları %0,1 ile %1 arası asit oranına sahip ürünlerdir. Asit oranı %2’den az olan zeytinyağları, ‘natürel birinci’ olarak adlandırılır. Asit oranı %0,8’e kadar olan zeytinyağları, ‘sızma’ olarak adlandırılmaktadır.Sızma zeytinyağı mı Riviera mı?
Sızma zeytinyağları genellikle salata ve çiğ yemekler üzerinde daha güzel bir aroma vermesi için kullanılırken riviera zeytinyağları ise daha hafif aromalara sahip olması sebebiyle yemeklerde en fazla tercih edilen zeytinyağı çeşitleri arasında bulunuyor. Bu iki yağ, yağ asit oranı da farklılık göstermektedir.Sızma zeytinyağı ile sıcak yemek yapılır mı?
Sızma zeytinyağı ile sıcak yemek yapılır mı?Zeytinyağının meyvemsi tadını hissetmek ve bu tadın en saf halini yemeğin lezzeti ile birleştirmek için soğuk yemeklerde sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağının yoğun aromasını sıcak yemeklerde de hissetmek isterseniz sızma zeytinyağını sıcak tarifleriniz için de kullanabilirsiniz.