Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Headlines
Henüz haber oluşturulmadı.
Z

Tiroid hastalari hangi vitaminleri almali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.697
Tepkime puanı
7.111
Puan
393
Credits
-5

Tiroid hastaları hangi vitaminleri almalı?​

Tiroid Hastalıklarında Vitamin Kullanımı Tiroid bezi yetmezliğiniz varsa B2, B6, folik asit ve B12 vitamin desteği (B kompleks) alınabilir. Buna karşılık A ve E vitamini alınmamalıdır.

Bunun için özellikle şu 10 besini düzenli olarak tüketmenizde yarar var:

Hipotiroid hangi vitamin eksikliğinde olur?​

Hipotiroidide kanda riboflavin (B2 vitamini) düzeyi azalır. Bu vitamin T4 hormonundan T3 hormonu oluşumunu artırdığı için hipotirodili hastalarda kullanılmalıdır. Pridoksin yani B6 vitamini tiroid hormon yapımını ve etkisini artırdığından hipotiroidide alınması faydalı olur.
Tiroid Hastalıklarında Vitamin Kullanımı Tiroid bezi yetmezliğiniz varsa B2, B6, folik asit ve B12 vitamin desteği (B kompleks) alınabilir.
Tiroid bezi az çalışanlar nasıl beslenmeli?
Tam tahıllı ürünleri tercih edin. Ayrıca en az 5 porsiyon olacak şekilde meyve ve sebze tüketerek lif alımını arttırın. Lahana, karnabahar, brokoli, turp, brüksel lahanası, hardal, soya ürünleri, şalgam, şeftali, ıspanak, çilek gibi guatrojenik besinler, iyot emilimini önleyerek tiroid fonksiyonunu baskılayabilir.
Tiroid ilaçları adet düzensizliği yapar mı?
Bu hastalarda öncelikle tiroid hormon bozukluğu tedavi edilip 3-6 aylık bir süreden sonra adet düzensizliğinin düzelmesi beklenir. Tiroid hormon bozuklukları kadınlarda yumurtlama fonksiyonunun bozulmasına, adet düzensizliklerine ve kısırlığa neden olabilir.

Haşimato hastalığı hangi vitaminleri kullanmalı?​

Bu hastaların yapılan tetkik sonuçlarına göre selenyum,çinko, magnezyum içeren takviyeler çoğu zaman gerekmektedir. Bu hastalarda günlük 200-400 mcg selenyum, 15-30 mg çinko, 500-1000 mg düzeyinde magnezyum ihtiyacı olmaktadır. Piyasada kombine veya ayrı olarak mineralleri içeren vitamin takviyeleri mevcuttur.

Marasmus hangi vitamin eksikliğinde görülür?​

Marasmus Nedenleri Nelerdir? Marasmus hastalığının ana nedeni yetersiz beslenmeye bağlı gelişimsel sorunlardır. Bu çocuklarda protein ve kolori yetersizliği gibi beslenme bozuklukları görülür. Marasmus genelde, az gelişmiş ülkelerde, kıtlık çeken ve gıda tekniğinin az olduğu yerlerde görülmektedir.
Folik asit, vücuda oksijen sağlayan sağlıklı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Folik asit eksikliği ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve soluk bir ten rengi meydana gelebilir. Folik asit, DNA ve diğer genetik materyallerin sentezlemesi, onarımı ve hücrelerin bölünmesi için de oldukça önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri