Son Konular

Sağlık Soruları ve Tavsiyeler

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Çocuk Sağlığı

Çocukların sağlığına dair sorular ve deneyim paylaşımı.
Konular
1
Konular
1

Kadın Sağlığı

Kadın sağlığına yönelik özel sorular ve öneriler.
Konular
8
Konular
8

Erkek Sağlığı

Erkek sağlığı ile ilgili özel sorular ve tavsiyeler.
Konular
1
Konular
1

Kronik Hastalıklar

Kronik rahatsızlıklar hakkında sorular ve deneyim paylaşımları.
Konular
1
Konular
1

İlk Yardım ve Acil Durum Tavsiyeleri

Acil durumlar ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı.
Konular
0
Konular
0
Yok

Alternatif ve Doğal Tıp

Bitkisel tedaviler, doğal çözümler ve alternatif tıbbi yöntemler hakkında tartışmalar.
Konular
0
Konular
0
Yok

S
İlk Yardım Çantası Malzemeleri nelerdir, ilk yardım çantasında neler bulunur, ilk yardım çantasında bulunması gerekenler İlk Yardım Çantası Malzemeleri Üçgen Bezi (96x100x135) Sargı Bezi (10cmx2mm 2 Adet) Gazlı Bez (5x5 cm 10x10 cm) Suni Solunum Maskesi Tıbbi Flaster Künt Üçlü Makas Çengelli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Kanamalarda ilk yardım nasıl yapılır,Kanamalar ilk yardım,Kanamada ilk yardım nasıl yapılır KANAMALARDA İLK YARDIM VE KANAMALARIN KONTROL ALTINA ALINMASI Kanın damar dışına çıkmasına KANAMA (HEMORAJİ) denir. İç ve dış kanama olmak üzere ikiye ayrılır. İç kanamalar gözle görülemediklerinden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Tıp, sağlık bilimleri dalı. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma, hastalıkları sağaltma (tedavi etme), ve hastalık ve yaralanmalardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
İçinde birçok farklı disiplini(bilim dalı) barındırmasının yanı sıra, tıbbın meslekî uygulanışı sırasında birçok farklı disiplinden profesyoneller birlikte çalışırlar; hemşireler, eczacılar, fizyoterapistler, diyetisyenler gibi. Bunun dışında her ne kadar ayrı birer meslek olsalar da diş...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
Birçok kültürde tıbbın ilk hali bitkilerin (Herbalizm) ve hayvani bazı unsurların şifa amaçlı kullanılmasına dayanmıştır.Her ne kadar her toplumda tıp veya tıbbî gelenekler ortaya çıkmış olsa da, sistematik bir biçimde gelişim gösteren ve bir ‘meslek’ olmaya doğru gelişen tıp Mısır, Hindistan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Tedavi (Sağaltım) Sağlığı bozulmuş olan bireyi sağlıklı duruma kavuşturma amacıyla yapılan tıbbi işlemler bütünüdür. Özel tedavi şekillerine terapi adı verilmektedir. Tek başına ruhsal yolla tedavi şekline de terapi denilmektedir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
Dünya Sağlık Örgütü (İng.: World Health Organization - WHO), Birleşmiş Milletler'e bağlı olan ve toplum sağlığıyla ilgili uluslararası çalışmalar yapan örgüt. Kuruluşu 1945 yılında ABD’nin San Francisco kentinde toplanan Birleşmiş Milletler Konferansı, bu dönemde bütün halkların sağlığının...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Görevleri Örgütün amaçları vardır ve bu amaçları yerine getirmek için uygulanan görevler bunlardır, Sağlık alanında uluslararası nitelik taşıyan çalışmalarda yönetici ve koordinatör makam sıfatıyla hareket etmek. BM, İhtisas Kuruluşları, sağlık idareleri, meslek grupları ve keza uygun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Diş minesi vücutdaki en sert madde olsa da besinlerin artıklarının ağızda uzun süre kalması sonucu, ağızda mevcut olan bakterilerin besin artığının içideki şekerleri fermente etmesiyle oluşan asit yüzünden aşınıp çürüyebilir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Kan Damarları - Kan Damarları Konu Anlatım - Fen Bilgisi Konu Anlatımları - Kan Dolaşımı Atardamarlar: Kalpten çıkan kanı organ ve dokulara taşıyan damarlardır. Atardamarlar geniş, esnek ve sağlam bir yapıdadır. Dokuları oluşturan hücrelere besin ve oksijen taşırlar. Kalpten akciğer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
Esansiyel Yağ Asidi Eksikliğinde Görülen Rahatsızlıklar Nelerdir? • Hafıza ve mental fonksiyonlarda zayıflama • Görme fonksiyonunda azalma Görme fonksiyonunda azalma • Pıhtılaşma eğiliminde artma • Ekzema • Seboreik dermatit • Seboreik dermatit • Saç dökülmesi • Erkeklerde infertilite • Kan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
İnsan Vücudu İçin Gerekli (Esansiyel) Yağ Asitleri İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendi oluşturabilir. Bu ikisi, linoleik asit ve alfa-linolenik asit, bitki ve balık yağlarında bol miktarda bulunurlar. Vücutta yapılmadıkları ve besin yoluyla alınmaları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
bel fıtığı,bel fıtığı nedir nasıl oluşur,bel fıtığı belirtileri,bel fıtığı nedir nasıl tedavi edilir,bel fıtığı nedir belirtileri nelerdir?Bel Fıtığı Nedir? Bel bölgemizde bulunan omurgaların arasındaki kıkırdak yapının yırtılarak, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırmasıdır. Önce şiddetli bel...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
45
SoruCevap
S
S
Verem (Tüberküloz) Nedir, Nasıl Bulaşır? Soluduğumuz hava ile akciğerlere giren Tbc basilinin (mikrobunun) yol açtığı, asıl olarak akciğerlerde yerleşen,fakat kan ve lenf yoluyla tüm vücuda dağılabilen mikrobik, bulaşıcı, süreğen bir hastalıktır. Hastalığı yalnızca aktif tüberküloz bulunan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
Adale romatizması belirtileri nelerdir Adale romatizması belirtileri sebepleri Adale romatizması belirtileri tedavisiAdale romatizması Çoğunlukla, şiddetli soğuk algınlıklarından sonra görülen ve hareket etmenin zorlaşmasına neden olan bir çeşit romatizmadır. Tıp dilinde Myalgia, Fibrozit denir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
34
SoruCevap
S
S
Kaşıntıya Neden Olan Durumlar Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar. - Yün veya naylon iyeceklerin neden olduğu kaşıntılar. - Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar. - İstiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden olduğu kaşıntılar. - Bazı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
34
SoruCevap
S
S
Bacak ve Kasıklarda Kaşıntının Nedenleri Nelerdir Kaşıntı kaşınma arzusu uyaran bir duygudur. Kaşıntı kişiyi oldukça rahatsız edebilir. Şiddetli olduğunda uykusuzluğa, gerginliğe ve depresyona neden olabilir. Kaşıntının gerçek nedeni bilinmemektedir. Derideki sinirler etkilenerek, histamin adlı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
Kol ve Bacaklarda Yanma Hissi (Romatizmal Arterit) Romatizmal arterit, tipik bir biçimde kollar ve bacaklar gibi vücudun iki yanındaki eklemleri birlikte etkiler ve zaman zaman gelip giden belirtilerle ortaya çıkar. Dünyanın değişik yerlerinde yapılan araştırmalara göre, romatizmal arterit...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
Vücutta İğnelenme Hissi Nedenleri ( Parestezi Nedir?) El ve ayak derilerinde yoğun olarak görülen iğne batması veya karıncalanma hissidir. Oluştuğu bölgenin çevresindeki hücreleri besleyen sinirlerdeki sorunlardan kaynaklanır. Yanma, uyuşma, karıncalanma gibi belirtilerle de kendini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
Apandist nedir, Apandist belirtileri Apandist hakkında bilgiİnce barsakların kalın barsağa açıldığı çekum bölgesinde kalın barsağın bir uzantısı olan apandisin iltihaplanmasına apandisit adı verilir. En çok çocuklarda ve gençlerde görülürse de her yaşta, hatta yaşlılarda bile meydana gelebilir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.726
  2. Mesajlar

1. 1.677.513
  3. Kullanıcılar

1. 31.687