Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık Soruları ve Tavsiyeler
Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm
Ağır Kanamalarda İlk Yardım
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Ağır kanamalar
Bilhassa kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda büyük delikler açılır. Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le durdurmak mümkün değildir. Müdahale edilmediği yani kan akışı...
Arı ve Akrep Sokmasında İlkyardım
Arı ve Akrep Sokmasında İlkyardım Nasıl Yapılır?
Arı sokmalarının belirtileri nelerdir?
Belirtiler kısa sürer. Acı şişme kızarıklık gibi lokal belirtiler olur. Arı birkaç yerden soktuysa nefes borusuna yakın bir yerden soktuysa yada kişi alerjik bünyeli ise...
Bacak Kırılmasında İlk Yardım
Bacak Kırılmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
- Bacakta kırık varsa kaza yerinde yaralının pantolonunu çıkarmaya çalışmayınız.
- Eğer yara varsa pantolonun dikiş yerinden sökünüz ya da kesiniz. Yara üzerine temiz mendil ya da pansuman koyup üzerinden sarınız...
ELEKTRIK CARPMALARI:
Elektrik tellerine temas halinde yerde yatarken bulunan kişide, elektrik çarpması düşünülmelidir. Bazen kazazede bayılmadan önce kablodan ayrılmayı başarmış olabilir. Yapılması gereken ilkyardım 3 aşamaya ayrılabilir.
1 - Ortamın güvenli hale getirilmesi:
Olay yerine ilk...
Donan Bir Kişiye İlkyardım Nasıl Yapılır?
Donma olaylarında yapılacak ilk yardım hayat kurtardığı için iyi bilinmesi gerekiyor. Soğuk havada nasıl giyilmeli ve donma olayı gerçekleşen bir kişinin ilk müdahalesi nasıl yapılmalı?
Hava sıcaklıklarının bugünlerde düşmesiyle birçok kişinin karşı...
Sigaranın Vücudumuza Zararları Nelerdir?
Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir?
• Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
• Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
• Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti...
Orta Kulak Efüzyonu Hakkında Bilgi
Orta kulak Efüzyonu
Halk arasında “zamklı kulak” olarak da bilinen bu hastalık çocuklar arasında ol*dukça yaygındır. Hastalık öncesinde orta kulakta kaim ve genellikle de kokulu olan bir tür akıntı oluşur ve bu akıntı duyma yetisini de olumsuz yönde etkiler...
İyot Minerali Ne İşe Yarar? İyot Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? İyot İçeren Besinler Nelerdir?
İyot’un Vücudumuza Faydaları Nelerdir?
İyot, tiroid bezlerinin içeriğinde yer alır. Tiroid ve tiroid kontrol mekanizmasında, zihinsel fonksiyonlarda, enerji ve kilo almada , normal büyüme ve...
Demir Mineralinin Vücudumuza Faydaları Nelerdir? Demir Eksikliğinin Belirtileri Nedir?
Demir Nedir? Demir Mineralinin Vücudumuza Faydaları Nelerdir?
Demir minerali vücudumuzda hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Vücuttaki demirin sadece...
Demir Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?
Demir azlığı anemi, konsantrasyon azlığı, kırılgan saçlar, uyku hali, kırılgan kemikler, sinirlilik, şişmanlık, azalan fiziksel kapasite ve azalan bağışıklık fonksiyonlarına sebep olur.
Hıçkırıktan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?
Hıçkırıktan Kurtulmanın Yolları
Hıçkırık, beyin ve mide arasında iletişim sağlayan vagus sinirinin bir şekilde iritasyonu sonucu meydana gelir. Uzmanlar, hıçkırığın gaz gibi yaygın sindirim sistemi problemlerine bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını...
İlk yardım nasıl yapılır
İlkyardım nedir ne zaman yapılır
İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren...
Hamilelikten Korunma Yöntemleri
HAMİLELİKTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ
Doğum kontrol yöntemleri istem dışı hamile kalmayı engelleyebilmek açısından oldukça önemli bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde çiftler istedikleri zaman çocuk sahibi olabilir istemedikleri zaman çocuk sahibi olmayabilirler. Ayrıca...
Bayrampaşa Devlet Hastanesi İnternet Randevu
Bayrampaşa Devlet Hastanesi Online Randevu Nasıl alınır
Bayrampaşa Devlet Hastanesi web Randevu
ADRES
İsmetpaşa Mah. Kenar Sok. No:22 Bayrampaşa - İSTANBUL
TELEFONLAR
Santral:
0(212) 567 67 74
0(212) 567 67 74
Bayrampaşa Devlet Hastanesi e randevu...
Okmeydanı SSK online randevu
Okmeydanı SSK internet randevu sistemiOkmeydanı SSK hastanesinden internet üzerinden randevu alabilmek için BURAYAtıklayın. Açılan pencerede istenilen bilgileri girip randevunuzu alabilirsiniz.
Ümraniye Devlet Hastanesi Online Randevu Alma
Ümraniye Devlet Hastanesi Randevu Telefonları
Ümraniye Devlet Hastanesi İnternet Randevu Al
Adres : Adem Yavuz CAD. No:1 Ümraniye / İstanbul
Telefon : 0 (216) 632 18 18
Ümraniye Devlet Hastanesi web randevu için-->Tıklayınız
kene ısırması durumunda ilk yardım - kene ısırırsa neler yapılır
Kene ısırması durumunda, mümkünse en yakın hastaneye derhal gitmeliyiz. Halk arasında ” kenenin üstüne zeytin yağı dökün, kenenin üstüne sigara külü dökün gibi rivayetler dolaşırken bu rivayetlerin hiç birine uymamalısınız...
Sırt Fıtığı Belirtileri nedir
Sırt Fıtığı
Torasik disk herniasyonu sırt fıtığı
Sırt Fıtığı Belirtileri
- Sırtta veya boyunda orta ile şiddetli ağrı
- Eğer kaymış olan disk boynunuzdaysa bir kolda veya elde uyuşukluk veya güçsüzlük meydana gelebilir, sıklıkla, şiddetli boyun ve el ağrısı vardır...
Bağışıklık Nedir-Bağışıklık Çeşitleri Nelerdir-Bağışıklık Çeşitleri Hakkında Bilgi
Bağışıklık :
Hastalık yapan mikroplara (mikroorganizmalara) karşı vücudun gösterdiği dirence bağışıklık denir.
Bağışıklık, doğal bağışıklık ve sonradan kazanılan bağışıklık olarak iki çeşittir.
a) Doğal...