Son Konular

Sağlık Soruları ve Tavsiyeler

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Çocuk Sağlığı

Çocukların sağlığına dair sorular ve deneyim paylaşımı.
Konular
1
Konular
1

Kadın Sağlığı

Kadın sağlığına yönelik özel sorular ve öneriler.
Konular
8
Konular
8

Erkek Sağlığı

Erkek sağlığı ile ilgili özel sorular ve tavsiyeler.
Konular
1
Konular
1

Kronik Hastalıklar

Kronik rahatsızlıklar hakkında sorular ve deneyim paylaşımları.
Konular
1
Konular
1

İlk Yardım ve Acil Durum Tavsiyeleri

Acil durumlar ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı.
Konular
0
Konular
0
Yok

Alternatif ve Doğal Tıp

Bitkisel tedaviler, doğal çözümler ve alternatif tıbbi yöntemler hakkında tartışmalar.
Konular
0
Konular
0
Yok

S
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır? Ağır kanamalar Bilhassa kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda büyük delikler açılır. Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le durdurmak mümkün değildir. Müdahale edilmediği yani kan akışı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
Arı ve Akrep Sokmasında İlkyardım Arı ve Akrep Sokmasında İlkyardım Nasıl Yapılır? Arı sokmalarının belirtileri nelerdir? Belirtiler kısa sürer. Acı şişme kızarıklık gibi lokal belirtiler olur. Arı birkaç yerden soktuysa nefes borusuna yakın bir yerden soktuysa yada kişi alerjik bünyeli ise...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Bacak Kırılmasında İlk Yardım Bacak Kırılmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır? - Bacakta kırık varsa kaza yerinde yaralının pantolonunu çıkarmaya çalışmayınız. - Eğer yara varsa pantolonun dikiş yerinden sökünüz ya da kesiniz. Yara üzerine temiz mendil ya da pansuman koyup üzerinden sarınız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
ELEKTRIK CARPMALARI: Elektrik tellerine temas halinde yerde yatarken bulunan kişide, elektrik çarpması düşünülmelidir. Bazen kazazede bayılmadan önce kablodan ayrılmayı başarmış olabilir. Yapılması gereken ilkyardım 3 aşamaya ayrılabilir. 1 - Ortamın güvenli hale getirilmesi: Olay yerine ilk...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Donan Bir Kişiye İlkyardım Nasıl Yapılır? Donma olaylarında yapılacak ilk yardım hayat kurtardığı için iyi bilinmesi gerekiyor. Soğuk havada nasıl giyilmeli ve donma olayı gerçekleşen bir kişinin ilk müdahalesi nasıl yapılmalı? Hava sıcaklıklarının bugünlerde düşmesiyle birçok kişinin karşı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
Sigaranın Vücudumuza Zararları Nelerdir? Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir? • Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır. • Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar. • Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
Orta Kulak Efüzyonu Hakkında Bilgi Orta kulak Efüzyonu Halk arasında “zamklı kulak” olarak da bilinen bu hastalık çocuklar arasında ol*dukça yaygındır. Hastalık öncesinde orta kulakta kaim ve genellikle de kokulu olan bir tür akıntı oluşur ve bu akıntı duyma yetisini de olumsuz yönde etkiler...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
İyot Minerali Ne İşe Yarar? İyot Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? İyot İçeren Besinler Nelerdir? İyot’un Vücudumuza Faydaları Nelerdir? İyot, tiroid bezlerinin içeriğinde yer alır. Tiroid ve tiroid kontrol mekanizmasında, zihinsel fonksiyonlarda, enerji ve kilo almada , normal büyüme ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
Demir Mineralinin Vücudumuza Faydaları Nelerdir? Demir Eksikliğinin Belirtileri Nedir? Demir Nedir? Demir Mineralinin Vücudumuza Faydaları Nelerdir? Demir minerali vücudumuzda hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Vücuttaki demirin sadece...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Demir Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? Demir azlığı anemi, konsantrasyon azlığı, kırılgan saçlar, uyku hali, kırılgan kemikler, sinirlilik, şişmanlık, azalan fiziksel kapasite ve azalan bağışıklık fonksiyonlarına sebep olur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Hangi Yiyeceklerde Demir Bulunur? -Maden suları -badem -avokado -fasulye -kırmızı pancar -pancar -mısır gevreği -hurma -yeşil yapraklı sebzeler -ciğer -Lima fasulyesi -böbrek -et -yumurta -balık -fındık -midye -şeftali -armut -piliç -kabak -kuru üzüm -pirinç -kahve -tahıl -istiridye
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Hıçkırıktan Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Hıçkırıktan Kurtulmanın Yolları Hıçkırık, beyin ve mide arasında iletişim sağlayan vagus sinirinin bir şekilde iritasyonu sonucu meydana gelir. Uzmanlar, hıçkırığın gaz gibi yaygın sindirim sistemi problemlerine bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
SoruCevap
S
S
İlk yardım nasıl yapılır İlkyardım nedir ne zaman yapılır İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Hamilelikten Korunma Yöntemleri HAMİLELİKTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ Doğum kontrol yöntemleri istem dışı hamile kalmayı engelleyebilmek açısından oldukça önemli bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde çiftler istedikleri zaman çocuk sahibi olabilir istemedikleri zaman çocuk sahibi olmayabilirler. Ayrıca...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
Bayrampaşa Devlet Hastanesi İnternet Randevu Bayrampaşa Devlet Hastanesi Online Randevu Nasıl alınır Bayrampaşa Devlet Hastanesi web Randevu ADRES İsmetpaşa Mah. Kenar Sok. No:22 Bayrampaşa - İSTANBUL TELEFONLAR Santral: 0(212) 567 67 74 0(212) 567 67 74 Bayrampaşa Devlet Hastanesi e randevu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
Okmeydanı SSK online randevu Okmeydanı SSK internet randevu sistemiOkmeydanı SSK hastanesinden internet üzerinden randevu alabilmek için BURAYAtıklayın. Açılan pencerede istenilen bilgileri girip randevunuzu alabilirsiniz.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Ümraniye Devlet Hastanesi Online Randevu Alma Ümraniye Devlet Hastanesi Randevu Telefonları Ümraniye Devlet Hastanesi İnternet Randevu Al Adres : Adem Yavuz CAD. No:1 Ümraniye / İstanbul Telefon : 0 (216) 632 18 18 Ümraniye Devlet Hastanesi web randevu için-->Tıklayınız
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
kene ısırması durumunda ilk yardım - kene ısırırsa neler yapılır Kene ısırması durumunda, mümkünse en yakın hastaneye derhal gitmeliyiz. Halk arasında ” kenenin üstüne zeytin yağı dökün, kenenin üstüne sigara külü dökün gibi rivayetler dolaşırken bu rivayetlerin hiç birine uymamalısınız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Sırt Fıtığı Belirtileri nedir Sırt Fıtığı Torasik disk herniasyonu sırt fıtığı Sırt Fıtığı Belirtileri - Sırtta veya boyunda orta ile şiddetli ağrı - Eğer kaymış olan disk boynunuzdaysa bir kolda veya elde uyuşukluk veya güçsüzlük meydana gelebilir, sıklıkla, şiddetli boyun ve el ağrısı vardır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
Bağışıklık Nedir-Bağışıklık Çeşitleri Nelerdir-Bağışıklık Çeşitleri Hakkında Bilgi Bağışıklık : Hastalık yapan mikroplara (mikroorganizmalara) karşı vücudun gösterdiği dirence bağışıklık denir. Bağışıklık, doğal bağışıklık ve sonradan kazanılan bağışıklık olarak iki çeşittir. a) Doğal...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.445
  2. Mesajlar

1. 1.677.051
  3. Kullanıcılar

1. 31.649