Son Konular

Sağlık Soruları ve Tavsiyeler

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Çocuk Sağlığı

Çocukların sağlığına dair sorular ve deneyim paylaşımı.
Konular
1
Konular
1

Kadın Sağlığı

Kadın sağlığına yönelik özel sorular ve öneriler.
Konular
8
Konular
8

Erkek Sağlığı

Erkek sağlığı ile ilgili özel sorular ve tavsiyeler.
Konular
1
Konular
1

Kronik Hastalıklar

Kronik rahatsızlıklar hakkında sorular ve deneyim paylaşımları.
Konular
1
Konular
1

İlk Yardım ve Acil Durum Tavsiyeleri

Acil durumlar ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı.
Konular
0
Konular
0
Yok

Alternatif ve Doğal Tıp

Bitkisel tedaviler, doğal çözümler ve alternatif tıbbi yöntemler hakkında tartışmalar.
Konular
0
Konular
0
Yok

S
Tonsilit Tedavisi Hakkında Bilgi Tonsilit Tedavisi Eğer tonsilit, akut değilse, kesin olarak penisilin veya başka bir antibiyotik yardımıyla yok edilebilir. Bunun haricinde, eğer virüsten kaynaklanan bir akut Tonsilit ise, hastalığın atlatılması için özenli bir bakım şarttır.eğer kronik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Tonsilit Belirtileri ve Tedavisi Tonsilit Belirtileri Tonsilit Tedavisi Tonsilit, boğazda acı ve yaralarla kendini gösteren bir hastalıktır. Kimi zaman kulakta da ağrılarla ve durduk yere boyun tutulmalarıyla beraber etkisini gösterebilir. Bununla beraber genel olarak, acılı ve zor...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
Tonsilit - Tonsilit Nedir? Tonsilit Nedir Tonsilit, boğazın iki yanında bulunan tonsil ya da bademcik adı verilen dokuların iltihaplanması hastalığıdır. Hastalığın üç farklı tipi bulunur: "akut", "sübakut" ve "kronik". Akut olanı, bakteri ya da virüs yoluyla bulaşabilir. Sübakut olan türü...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Bademcik - Bademcikler Ne İşe Yarar? Bademcikler, boğazın iki yanındaki badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsilit denir. Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Bademcik - Bademcikler Neden Şişer?Bademciklerimiz iki adet bezden oluşur ve bu bezlerde vücuda zararlı bakteri ve mikroorganizmaların girişini önleyen akyuvarlar üretilir ve bu akyuvarlar ürettikleri antikorlarla ve fagositozla(yutarak yeme) bakterilerin girişini engeller. Normal şartlarda...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
Bademcik - Bademcik Nedir?Bademcikler, boğazın iki yanındaki badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsilit denir. Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu koruma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Timus Bezi - Timus Bezi Ne İşe Yarar? Timus Bezi Ne İşe Yarıyor? Timüs, birincil lenf organlarından biridir. Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Timus Bezi - Timus Bezi Nerede? Timüs, birincil lenf organlarından biridir. Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit organlarda olduğu gibi bezin içine girerek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
Timus Bezi - Timus Bezi Nedir Timüs, birincil lenf organlarından biridir. Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit organlarda olduğu gibi bezin içine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
Epifiz Bezi - Epifiz Bezi Nedir Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini salgılar. Diğer ismi pineal bezdir. Yerleşim İki hemisferin arasında talamus cisimlerinin birleştiği noktada yer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Epifiz Bezi - Epifiz Hakkında Bilgi Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini salgılar. Diğer ismi pineal bezdir. Yerleşim İki hemisferin arasında talamus cisimlerinin birleştiği noktada...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Astım Belirtileri - Astım Belirtileri Nelerdir Hastalarda zaman zaman hırıltı, nefes darlığı ve öksürük olur. Bazı durumlar astım belirtilerinin çok artmasına sebep olur. Bunlar: mikrobik hastalıklar, soğuk hava, kirli hava, sigara dumanı, alerji yapıcı maddeler (allerjenler), egzersiz ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
Astım Nedenleri - Astım Nedenleri Nelerdir Astımın kesin sebebi belli değildir. Genel kabul gören görüşe göre, doğuştan soluk boruları duyarlı bireylerde çevresel koşulların etkisi ile astım oluşmaktadır ayrıca geçirilen zatüre vb.. hastalıklarda astımın oluşmasında önemli etkenlerdendir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
SoruCevap
S
S
Astım Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi Astım Nedenleri Astım Belirtileri Astım Tedavisi Astım, solunum yollarının süregelen bir iltihap sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına ve bazı etkenlerle zaman zaman daralmasına neden olan bir solunum yolu hastalığıdır. Nedenleri Astımın kesin sebebi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
Asbestoz Belirtileri Tedavisi Asbestoz Belirtileri Asbestoz Tedavisi Asbestoz, asbest minerali liflerinin tahriki ile akciğerde olusan bir çeşit pneumoconiosis'tir. Sinsi ve ağır ilerleyen bir hastalık olan asbestozun kendini göstermesi 10-20 yılı bulmaktadır. İlk olarak tersane işlerinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
Tiroid Kanseri Nedir Tiroid kanseri tüm kanser ölümlerinin % 0.1'ini oluşturur. Tek ve solid tiroid nodüllerinde % 10-15 oranında kanser olasılığı söz konusudur. Basedow-Grawes hastalığı, toksik ve basit mültinodüler guvartrda % 5 dolayında, Hashimato tiroiditinde ise % 5'in üzerinde kanser...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
Tiroid Bezi Kanseri Hakkında BilgiTiroid Bezi Kanseri Tiroit bezesinde oluşan tümörlerin bir kısmı kansere neden olsa da; erken tanı konulduğu takdirde hastalık yüzde 100'e yakın oranlarda tedavi edilebiliyor Eski yöntemlerin terk edildiğini belirten uzmanlar, tiroit bezinin artık tamamen...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Tiroid Bezi - Tiroid Bezi Nedir Tiroit bezi, tiroit ya da kalkan bezi, yutağın altında, boynun ön ve yanlarını saran çok damarlı iç salgı bezi. Yapısı Soluk borusunun yanlarında bulunan iki lobunu, soluk borusu önünden geçen bir bölüm birleştirir. İçinde koloid bir madde bulunan keseciklerden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
Hipofiz Bezinin Görevleri Nelerdir? Hipofiz Bezinin Görevleri Hipofiz bezi hormonlarının etki gösterdiği fonksiyonlar şunlardır; Büyüme, STH çok salgılanırsa devliğe, az salgılanırsa cüceliğe yol açar. Kan basıncı Hamileliği kontrol etmekle birlikte doğum sırasında dölyatağı kaslarının...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
Prolaktinoma - Prolaktinoma Nedenleri Belirtileri Tedavisi Prolaktinoma, hipofiz bezinde oluşan iyi huylu bir tümördür. Beyinde bulunan hipofiz bezinde, aşırı olarak prolaktin hormonu (süt hormonu) üretilir. Prolaktin hormonunun asıl görevi memelerde süt üretilmesidir. Aşırı üretilen bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.964
  2. Mesajlar

1. 1.678.214
  3. Kullanıcılar

1. 31.729