Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık Soruları ve Tavsiyeler
Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm
Tonsilit Tedavisi Hakkında Bilgi
Tonsilit Tedavisi
Eğer tonsilit, akut değilse, kesin olarak penisilin veya başka bir antibiyotik yardımıyla yok edilebilir. Bunun haricinde, eğer virüsten kaynaklanan bir akut Tonsilit ise, hastalığın atlatılması için özenli bir bakım şarttır.eğer kronik...
Tonsilit Belirtileri ve Tedavisi
Tonsilit Belirtileri
Tonsilit Tedavisi
Tonsilit, boğazda acı ve yaralarla kendini gösteren bir hastalıktır. Kimi zaman kulakta da ağrılarla ve durduk yere boyun tutulmalarıyla beraber etkisini gösterebilir. Bununla beraber genel olarak, acılı ve zor...
Tonsilit - Tonsilit Nedir?
Tonsilit Nedir
Tonsilit, boğazın iki yanında bulunan tonsil ya da bademcik adı verilen dokuların iltihaplanması hastalığıdır. Hastalığın üç farklı tipi bulunur: "akut", "sübakut" ve "kronik". Akut olanı, bakteri ya da virüs yoluyla bulaşabilir. Sübakut olan türü...
Bademcik - Bademcikler Ne İşe Yarar?
Bademcikler, boğazın iki yanındaki badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsilit denir.
Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu...
Bademcik - Bademcikler Neden Şişer?Bademciklerimiz iki adet bezden oluşur ve bu bezlerde vücuda zararlı bakteri ve mikroorganizmaların girişini önleyen akyuvarlar üretilir ve bu akyuvarlar ürettikleri antikorlarla ve fagositozla(yutarak yeme) bakterilerin girişini engeller. Normal şartlarda...
Bademcik - Bademcik Nedir?Bademcikler, boğazın iki yanındaki badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik enfeksiyonuna tonsilit denir.
Lenfatik sistemdeki diğer organlar gibi, bademcikler de bağışıklık sisteminin bir bölümünü oluştururlar ve enfeksiyona karşı vücudu koruma...
Timus Bezi - Timus Bezi Ne İşe Yarar?
Timus Bezi Ne İşe Yarıyor?
Timüs, birincil lenf organlarından biridir. Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit...
Timus Bezi - Timus Bezi Nerede?
Timüs, birincil lenf organlarından biridir.
Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit organlarda olduğu gibi bezin içine girerek...
Timus Bezi - Timus Bezi Nedir
Timüs, birincil lenf organlarından biridir.
Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Timüs bezi bağ dokusundan yapılmış ince bir kapsülle çevrilmiştir. Kapsül, diğer lenfoit organlarda olduğu gibi bezin içine...
Epifiz Bezi - Epifiz Bezi Nedir
Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini salgılar. Diğer ismi pineal bezdir.
Yerleşim
İki hemisferin arasında talamus cisimlerinin birleştiği noktada yer...
Epifiz Bezi - Epifiz Hakkında Bilgi
Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini salgılar. Diğer ismi pineal bezdir.
Yerleşim
İki hemisferin arasında talamus cisimlerinin birleştiği noktada...
Astım Belirtileri - Astım Belirtileri Nelerdir
Hastalarda zaman zaman hırıltı, nefes darlığı ve öksürük olur. Bazı durumlar astım belirtilerinin çok artmasına sebep olur. Bunlar: mikrobik hastalıklar, soğuk hava, kirli hava, sigara dumanı, alerji yapıcı maddeler (allerjenler), egzersiz ve...
Astım Nedenleri - Astım Nedenleri Nelerdir
Astımın kesin sebebi belli değildir. Genel kabul gören görüşe göre, doğuştan soluk boruları duyarlı bireylerde çevresel koşulların etkisi ile astım oluşmaktadır ayrıca geçirilen zatüre vb.. hastalıklarda astımın oluşmasında önemli etkenlerdendir...
Astım Nedenleri Belirtileri ve Tedavisi
Astım Nedenleri
Astım Belirtileri
Astım Tedavisi
Astım, solunum yollarının süregelen bir iltihap sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına ve bazı etkenlerle zaman zaman daralmasına neden olan bir solunum yolu hastalığıdır.
Nedenleri
Astımın kesin sebebi...
Asbestoz Belirtileri Tedavisi
Asbestoz Belirtileri
Asbestoz Tedavisi
Asbestoz, asbest minerali liflerinin tahriki ile akciğerde olusan bir çeşit pneumoconiosis'tir. Sinsi ve ağır ilerleyen bir hastalık olan asbestozun kendini göstermesi 10-20 yılı bulmaktadır. İlk olarak tersane işlerinde...
Tiroid Kanseri Nedir
Tiroid kanseri tüm kanser ölümlerinin % 0.1'ini oluşturur. Tek ve solid tiroid nodüllerinde % 10-15 oranında kanser olasılığı söz konusudur. Basedow-Grawes hastalığı, toksik ve basit mültinodüler guvartrda % 5 dolayında, Hashimato tiroiditinde ise % 5'in üzerinde kanser...
Tiroid Bezi Kanseri Hakkında BilgiTiroid Bezi Kanseri
Tiroit bezesinde oluşan tümörlerin bir kısmı kansere neden olsa da; erken tanı konulduğu takdirde hastalık yüzde 100'e yakın oranlarda tedavi edilebiliyor Eski yöntemlerin terk edildiğini belirten uzmanlar, tiroit bezinin artık tamamen...
Tiroid Bezi - Tiroid Bezi Nedir
Tiroit bezi, tiroit ya da kalkan bezi, yutağın altında, boynun ön ve yanlarını saran çok damarlı iç salgı bezi.
Yapısı
Soluk borusunun yanlarında bulunan iki lobunu, soluk borusu önünden geçen bir bölüm birleştirir. İçinde koloid bir madde bulunan keseciklerden...
Hipofiz Bezinin Görevleri Nelerdir?
Hipofiz Bezinin Görevleri
Hipofiz bezi hormonlarının etki gösterdiği fonksiyonlar şunlardır;
Büyüme, STH çok salgılanırsa devliğe, az salgılanırsa cüceliğe yol açar.
Kan basıncı
Hamileliği kontrol etmekle birlikte doğum sırasında dölyatağı kaslarının...
Prolaktinoma - Prolaktinoma Nedenleri Belirtileri Tedavisi
Prolaktinoma, hipofiz bezinde oluşan iyi huylu bir tümördür. Beyinde bulunan hipofiz bezinde, aşırı olarak prolaktin hormonu (süt hormonu) üretilir. Prolaktin hormonunun asıl görevi memelerde süt üretilmesidir. Aşırı üretilen bu...