Son Konular

Sağlık Soruları ve Tavsiyeler

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Çocuk Sağlığı

Çocukların sağlığına dair sorular ve deneyim paylaşımı.
Konular
1
Mesajlar
3
Konular
1
Mesajlar
3

Kadın Sağlığı

Kadın sağlığına yönelik özel sorular ve öneriler.
Konular
8
Mesajlar
17
Konular
8
Mesajlar
17

Erkek Sağlığı

Erkek sağlığı ile ilgili özel sorular ve tavsiyeler.
Konular
1
Mesajlar
2
Konular
1
Mesajlar
2

Kronik Hastalıklar

Kronik rahatsızlıklar hakkında sorular ve deneyim paylaşımları.
Konular
1
Mesajlar
1
Konular
1
Mesajlar
1

İlk Yardım ve Acil Durum Tavsiyeleri

Acil durumlar ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi paylaşımı.
Konular
0
Mesajlar
0
Konular
0
Mesajlar
0
Yok

Alternatif ve Doğal Tıp

Bitkisel tedaviler, doğal çözümler ve alternatif tıbbi yöntemler hakkında tartışmalar.
Konular
0
Mesajlar
0
Konular
0
Mesajlar
0
Yok

S
Bu bitki sakızla birleşince ağız kokusunu sıfırlıyor. Çin tıbbında 2000 yıldır kullanılan "Manolya Kabuğu Özü"nün ağızda kötü kokuya neden olan bakterileri azalttığı yapılan klinik çalışmalarla kanıtlandı. İtalya'daki Milano Üniversitesi Ağız Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Güne başlarken mutlaka koklayın... Bu koku sizi negatif düşünceye karşı koruyacak. Sabahları işe başlamadan önce beyninizdeki negatif düşünceleri silmek için güne bir çiçek koklayarak başlayın. Gülün yapısı ve kokusunun insan psikolojisini rahatlattığını belirten Doktor Ramazan Özarslan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
Kambu çayı meğer ne faydalıymış Su, çay ve şekerin fermantasyona uğratılmasıyla oluşturulan bir çeşit mantardır. Kimileri tarafından "çay şarabı" da denilmektedir. Kombu Çayının tanıtımlarında, ömrü uzattığı, tüm salgı bezlerini ve hormon savunmasını uyardığı, vücutta sağlıklı bir pH dengesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
Bitkiler âlemi, Rahman'ın bizlere sunduğu bir şifâ hazinesi... Bu âlem ile olan dostluğum, çok eskilere dayanır... Baharatlar, otlar, yapraklar, kökler, tohumlar... Herbiri ayrı ayrı pek çok derde deva vesilesi olmalarının yanısıra, belirli yaprakların otların vs.. belirli miktarlardaki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
1)Bitkileri ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak içiniz. Fokur fokur uzun süre kaynatmayınız. Sıcak suda akşamdan sabaha kadar bekletin, sıcak-soğuk tavsiyeye göre içiniz. 2)Devamlı kullandığınız marul, soğan, roka, ceviz vs. gıdaların yan tesirine ve telafilerini gözönünde bulundurun, çok...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Çınar yaprağının faydalarını öğrenince üzerine basamayacaksınız. Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Bitkisel Kürler Rehberi kitabını tamamladı. Çınar yaprağının faydalarını öğrenince üzerine basamayacaksınız. Kireçlenmenin ilacı çınar yaprağı Yıllardır bitkilerin insan vücuduna etkisini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Mısır'da, 7 bin yıl önce piramitlerin yapımında çalışanlara sağlıklarını korumak için verildiği bilinen sarmısağın, özellikle nezle, grip, boğaz ağrısı ve burun iltihabına iyi geldiği, zencefilin ise kansere karşı koruyucu etkisinin bulunduğu bildirildi. Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asım Örem, fındığın bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Ne az, ne fazla.. Günde 43 gram fındık yiyenlerin kolestrol ve LDL kolestrolleri düşüyor, kalpleri daha sağlıklı oluyor" dedi. Trabzon Ticaret...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
S
Hindistancevizinin Faydaları Yararları HİNDİSTANCEVİZİ: Sert kabuklu bir yemiş olan hindistancevizi tropikal iklimlerde yetişir. Hindistancevizinin Faydaları: Reflü hastalığına iyi gelir. İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır. Böbrek taşlarını ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
vitamini deposu olan kızılcık meyvesinin kansere karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya kondu.Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kızılcıktaki C vitamini ve antioksidanın kansere...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Şifalı Diye Aldığınız Bitkilere Dikkat! Sakın 'Ottur zararı yoktur' demeyin... Yararlı bitkiler nasıl ayırt edilir.... Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, halk arasında sıkça kullanılan bitkisel ürünlerin zararları ve tüketirken dikkat edilmesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Hiçbir meyvede, üzümde olduğu kadar kimyası birbirinden farklı antioksidan özellikli madde yoktur. Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Taze beyaz üzüm (vitis vinifera), bilinen tüm meyveler içinde en geniş spektrumlu antioksidandır. Hiçbir meyvede, üzümde olduğu kadar kimyası birbirinden farklı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
Ayva (sefercel) : Gülgillerden çiçekleri iri ve pembe renkli; yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın meyvesidir. Ayva; limondan büyük, sarı renkte, tüylü, mayhoş, dokusu sertçe ve ufak çekirdekli bir meyvedir. Vitamini boldur. Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
2 Litre limon suyu, 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak, ağzı sıkı kapanan koyu renkli (veya üzeri kağıtla kapatılmış) bir kavanozlazım. Limonların suyunu iyice sıkıp kavanoza doldurun, soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan ve ezerek limonun içine atıp kavanozun kapağını kapatın, 25 gün...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Isırgan Otu Isırgan otu kökünden başlamak üzere, kökü, yaprakları, tohumları bile şifalı olan bir bitkidir. Eski çağlarda da büyük bir saygınlığa sahipti. Albrecht Dürer (1471 - 1528) bir tablosunda, elinde ısırganotu olan bir meleğin Tanrı katına uçusunu canlandırmıstı. İsviçreli botanik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
ÇÖREKOTU : HER DERDE DEVA DOÇ. DR. SEFA SAYGILI Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 14 asır önce şöyle buyurmuştu: “Şu kara tanede (çörek otu) ölümden başka her derde deva vardır.” O zamanlardan günümüze kadar geçen asırlar boyunca, bu ufak taneli gıdada her hastalığa şifânın olabileceğine birçok...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Zeytinin mucizevi bir besin olduğunu söylemeye gerek var mı? İçeriğindeki maddeler sayesinde en doğal yollardan bakım yapan zeytinin, hem içeriden hem de dışarıdan vücuda etkileri inanılmaz! Bilimadamlarının tahminlerine göre neredeyse 6 bin yıla yaklaşan bir geçmişe sahip olan zeytin ya da...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Şifalı Bitkiler Anason - Anasonun Faydaları Anason (Pimpinella anisum), maydanozgiller familyasından 50-60 cm uzunluğunda bir yıllık otsu bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz'dir. Morfolojik özellikleri Gövde dik, silindir biçiminde, içi boş, çok dallı, tüylü ve üstü çizgilidir. Alt yaprakları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
Şifalı Bitkiler Bademcik - Bademcik İltahabına İyi Gelen Bitkiler Abdestbozanotu: Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır. Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Göğüs ağrılarını dindirir. Ateşi düşürür...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
BADEM Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. ÇÖREKOTU İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.280.799
  2. Mesajlar

    1. 1.677.920
  3. Kullanıcılar

    1. 31.722
  4. Son üye

Geri
Üst Alt