Yemek Tarifleri

Yemek tarifleri kategorisinde bildiğiniz veya denediğiniz yemek tarifleri üzerine içerikler oluşturabilir, takıldığınız yada merak ettiğiniz yemek tarifleri konularında soru sorabilir, ilgilendiğiniz ya da bildiğiniz yemek tarifleri üzerine sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.

S
El Açması Kıymalı Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 4 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 küçük çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Börekleri açmak için; 1 su bardağı un 1 su bardağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
SoruCevap
S
S
Ramazan İçin Pancarlı Ispanaklı Erişte Tanımı İçin Malzemeler Beyaz erişte için; 2 kilo un. 1 su bardağı süt 6 tane yumurta 1 yemek kaşığı tuz Pancarlı olan için; 2 kilo un 1 su bardağı süt 6 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuz Yarım kilo pancar yahut bir büyük uzunluk yeterli Ispanaklı için; 2...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
42
SoruCevap
S
S
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler Mantarlı sosumuz için; 400gr mantar 400ml krema 200ml su 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı tereyağı Baharat olarak Biraz zerzevat tozu Karabiber 1 yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler 4 adet elma 1 su bardağı su Yarım çay kaşığı kadar karbonat 2-3 damla limon Gıda boyası Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şeker su limon ve besin boyası yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır. Sonra karbonat azar azar dökülerek karıştırılır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy 10 dilim pastırma 1-2 adet patates Tuz Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı su Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup çok ince olcak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
SoruCevap
S
S
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 vanilya 1 kabartma tozu Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt 1 paket kremşanti Karamel sos için; 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
SoruCevap
S
S
Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı ılık su İç harcı için; 1 kilogram pırasa 2-3 adet havuç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
45
SoruCevap
S
S
Sahura Klasik Pişi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı maya (Silme) 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un Sahura Klasik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım. Kontrollü unu ekleyip...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
Ispanaklı Tavuk Sote Muhteşem Lezzet Ve Yapılışı Çok Kolay️ Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavukgöğsü ( ince dilimler halinde doğruyoruz) 200gr taze (ıspanak yıkıyoruz küçük parçalara doğruyoruz) 1 adet soğan (küçük doğranmış) 1 diş sarımsak (rendeliyoruz) 250 ml sıvı krema 150 ml su 2 yemek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 150 gram tavuk eti Ya 2 yemek kaşığı yoğurt yada yarım su bardağı süt (Maksat yumuşak tat elde etmek) 1 tutam maydanoz Silme çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kadar tuz. Ekonomik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
34
SoruCevap
S
S
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı damla çikolata Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakal rendesi Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Un Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon Bulamak için 1 kase irmik İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
Maklube Tanımı İçin Malzemeler 2 tane orta havuç 3 tane orta uzunluk patlıcan 3 tane orta uzunluk patates 2 modül tavuk göğsü 2 su bardağı pirinç 1 adet et bulyon Maklube Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet havuç 1 küçük modül tavuk 6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için) 1 su bardağına yakın tel şehriye (göz kararıda koyabilirsiniz) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un Tuz Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
41
SoruCevap
S
S
Fındık Ezmeli Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağ 1 yumurta 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; Fındık ezmesi Kenarları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
45
SoruCevap
S
S
Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru kayısı 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı içme suyu İsteğe bağlı ceviz Pekmez Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba sevgili anneler Bir yemek kaşığı pirinç...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
39
SoruCevap
S
S
Mahlepli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı mahlep 1 adet yumurta 1 paket instant maya 5-6 su bardağı un Üzeri için: 2 yumurta sarısı Mahlepli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt (Yada su) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 adet yumurta Üzerine Yumurta sarısı (İsraf olmasın diye beyazını hamurun içine atın) İç harcı 3- 4 orta uzunluk patates Tuz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
39
SoruCevap
S
S
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 150 ml sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 yumurta 1 paket vanilya 2 dolu yemek kaşığı yoğurt 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un İç harç için; 3 adet elma (elmalar küçükse 4 te koyulabilir) 1...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç 1 adet küçük uzunluk kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 2yemek kaşığı sıvı yağ 10-15 adet tuzsuz çiğ badem 1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber 2 su bardağı su Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.869
  3. Kullanıcılar

    1. 31.418
  4. Son üye

Geri
Üst Alt