Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yemek Tarifleri
Yemek tarifleri kategorisinde bildiğiniz veya denediğiniz yemek tarifleri üzerine içerikler oluşturabilir, takıldığınız yada merak ettiğiniz yemek tarifleri konularında soru sorabilir, ilgilendiğiniz ya da bildiğiniz yemek tarifleri üzerine sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.
Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler
4 adet elma
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı kadar karbonat
2-3 damla limon
Gıda boyası
Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker su limon ve besin boyası yoğunlaşıncaya kadar kaynatılır.
Sonra karbonat azar azar dökülerek karıştırılır...
Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 paket milföy
10 dilim pastırma
1-2 adet patates
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
Milföyden Pastırmalı Patatesli Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup çok ince olcak...
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Karamel sos için;
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı...
Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
6 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı ılık su
İç harcı için;
1 kilogram pırasa
2-3 adet havuç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz...
Sahura Klasik Pişi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı maya (Silme)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
Sahura Klasik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım.
Kontrollü unu ekleyip...
Ispanaklı Tavuk Sote Muhteşem Lezzet Ve Yapılışı Çok Kolay️ Tarifi İçin Malzemeler
1 bütün tavukgöğsü ( ince dilimler halinde doğruyoruz)
200gr taze (ıspanak yıkıyoruz küçük parçalara doğruyoruz)
1 adet soğan (küçük doğranmış)
1 diş sarımsak (rendeliyoruz)
250 ml sıvı krema
150 ml su
2 yemek...
Ekonomik Çorba (Patates Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
150 gram tavuk eti
Ya 2 yemek kaşığı yoğurt yada yarım su bardağı süt (Maksat yumuşak tat elde etmek)
1 tutam maydanoz
Silme çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kadar tuz.
Ekonomik...
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır...
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
Bulamak için
1 kase irmik
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not...
Maklube Tanımı İçin Malzemeler
2 tane orta havuç
3 tane orta uzunluk patlıcan
3 tane orta uzunluk patates
2 modül tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 adet et bulyon
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et...
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet havuç
1 küçük modül tavuk
6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için)
1 su bardağına yakın tel şehriye (göz kararıda koyabilirsiniz)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
Tuz
Havuçlu Tavuk Suyu Şehriye...
Fındık Ezmeli Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağ
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçi için;
Fındık ezmesi
Kenarları...
Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı içme suyu
İsteğe bağlı ceviz
Pekmez
Bebeklere Kabızlığı Gideren Püre (+6 Ay) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba sevgili anneler
Bir yemek kaşığı pirinç...
Mahlepli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
1 paket instant maya
5-6 su bardağı un
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Mahlepli...
El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt (Yada su)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 adet yumurta
Üzerine
Yumurta sarısı (İsraf olmasın diye beyazını hamurun içine atın)
İç harcı
3- 4 orta uzunluk patates
Tuz...
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 ml sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harç için;
3 adet elma (elmalar küçükse 4 te koyulabilir)
1...
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 adet tuzsuz çiğ badem
1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
2 su bardağı su
Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl...
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
2 adet patates
1 büyük baş soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
İsteğe nazaran baharatlar
1 su bardağı soğuk su
Sıvı yağ
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not...
Kupta Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
6 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı şeker (Şekerli severseniz 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
Damak zevkinize nazaran ceviz, fındık
Kupta Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben güllacı hazırlarken 1 su buçuk su bardağı süt ile şekeri...
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
1 adet soğan
500 g kuşbaşı et
1 -2 diş sarımsak
1 adet biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Beğendi için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 -5 adet köz patlıcan
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Tuz
1 çay bardağı...
SoruCevap
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
Tüm sayfalar yüklendi.
Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.