Biyografi

kim, kimdir, biyografi, hayat hikayesi, özgeçmiş, kaç yaşında, nereli

Cimnastik Federasyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 30.06.1960 31.10.1960 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptı. Hüsamettin Güreli, 1960 yılında İtalyanın başkenti Romada düzenlenen olimpiyat oyunlarına katılan Türk kafilesinin başkanlığını yaptı. Türkiye Roma Olimpiyatlarına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
1943 yılında Karaman'da doğdu. 1963-64'te Ereğli İvriz İlköğretmen Okulu, 1966-67'de Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1974-1975 yıllarında Bülent...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
19.04.1939 tarihinde Samsunun Terme ilçesinde doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde vekil öğretmenlik, Devlet Orman İşletme İdaresi ve Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünde memurluk görevlerinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığında uzman, Bağ Kur Genel Müdürlüğünde Genel Sekreterlik ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
1936 yılında Gaziantepde doğdu. Kara Harp Okulundan mezun olduktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümünü bitirdi. Almanya Silahlı Kuvvetler Spor Akademisinde master yaptı. Ardından da Köln Spor Akademisini ve Hava Kuvvetleri Lisan Okulu İngilizce bölümünü bitirdi.Seçkiner, Jandarma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Süleyman Latif Yunusoğlu, 25 Nisan 1953'te Trabzon'da doğdu. Babasının adı Mahmut Şevket, annesinin adı Bahriye Muzaffer'dir. Öğretmen; Fatih Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve özel dershanelerde görev yaptı. Gençlik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Kemalettin Nalcı, 4 Eylül 1966'da Malatya'da doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Saadet'tir. İnşaat Mühendisi; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Müteahhit olarak çalıştı. Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyeliği, İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Metin Ergun, 23 Şubat 1963'te Muğla ili Milas ilçesi Kargıcak köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Nazife'dir. Öğretim Üyesi; Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek Lisansını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Doktorasını Selçuk Üniversitesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Mümin İnan, 24 Mart 1958'de Niğde Aktaş Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Şükriye'dir. Sendikacı; Lise mezunu. Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndan sertifika aldı. Köy Hizmetleri'nde (Toprak Su) işe başladı. Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem Mali Sekreterlik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Rıdvan Yalçın, 2 Temmuz 1972'de Ordu'da doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Saadet'tir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukat olarak çalıştı. Baro Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Yerel televizyonlarda televizyon programcılığı ve köşe yazarlığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kadir Ural, 22 Mart 1968'de Mersin Silifke'de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Refika'dır. Öğretmen ve Eğitimci; Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Öğretmen olarak görev yaptı. Atayurt Belediye Başkanlığı'na seçildi ve bu görevini iki dönem sürdürdü. Göksu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Behiç Çelik, 18 Şubat 1955'te Mersin Anamur'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Mahmure'dir. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını yerel yönetimler alanında tamamladı. Milli Savunma Bakanlığı'nda iktisatçı olarak çalıştı. Kaymakam...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Cüneyt Yüksel, 1 Ocak 1970'te Mardin'de doğdu. Baba adı Mehmet Edip, anne adı Fatma'dır. Öğretim Üyesi; İstanbul Ü. Hukuk Fakültesi'ni üstün başarıyla bitirdi. Harvard Ü. Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisansını yaptı. Stanford Ü.'de ikinci yüksek lisansını ve uluslararası hukuk alanında da...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Süleyman Çelebi, 1 Ocak 1944'te Mardin Midyat'ta doğdu. Babasının adı Şeyhmus, annesinin adı Sari'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Türkiye Zirai Donatım Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 17, 18, 20, 21. Dönem Mardin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Gönül Bekin Şahkulubey, 18 Haziran 1970'te Mardin'de doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Semiye'dir. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Eczacılık yaptı. Türk Kadınlar Birliği Mardin Şubesi, Mardin Yardımseverler Derneği, Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Mehmet Halit Demir, 15 Haziran 1970'de Mardin Kızıltepe'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Gazali'dir. Harita Kadastro Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. İSRA Mühendislik Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Harita Kadastro...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
44
1954 Yılında Antalya ili Gündoğmuş ilçesi Karadere Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu.Orta öğretimini Devlet Parasız Yatılı öğrencisi olarak Antalya Aksu Öğretmen Okulunda okudu. 1975 yılında İlkokul öğretmeni olarak mezun oldu ve Diyarbakıra atandı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Basın-Yayın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
1923 yılında İstanbulda doğmuştur. 01 Nisan 1941 tarihinde başladığı Deniz Harp Okulu öğrenimini 1943 yılında tamamlayarak, Asteğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Donanmada çeşitli muhrip ve denizaltılarda branş subaylığı, bölüm amirliği, II. Komutanlık, TCG ORUÇREİS ve TCG II.İNÖNÜ Komutanlığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
38
1927 yılında İzmitde doğmuştur. 1948 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olmuştur. Çeşitli gemilerde bölüm amirliği, II.Komutanlık ve Gemi Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1964 yılında Deniz Harp Akademisinden mezun olmuştur. Sırasıyla TCG BODRUM, TCG GAZİANTEP ve TCG İSTANBUL Komutanlığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
1929 yılında İstanbulda doğmuştur. 1951 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olmuştur. Donanmada muhriplerde branş subaylığı, bölüm amirliği ve çeşitli karargah görevlerinde bulunmuştur. 1963 yılında Deniz Harp Akademisinden mezun olmuştur. Daha sonra sırasıyla II. Muhrip Komutanlığı, TCG BARTIN...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
1938 yılında Ankarada doğan Oramiral İlhami ERDİL ilk ve ortaokul tahsilini Heybeliadada tamamlamasını müteakip, 1953 yılında Deniz Lisesine girmiş ve 1958 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olmuştur. Donanmanın çeşitli tip gemilerinde Santral, Yara Savunma, Muhabere, Seyir ve Harekat Subaylığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Türkiye Cumhuriyetinin 22nci Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin ATAÇ, 1946 yılında İstanbulda doğmuş; 1960 yılında Deniz Harp Okulu ve Lisesine girmiş, 1965 yılında Deniz Harp Okulundan Asteğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Müteakiben iki yıl subay olarak öğrenimine devam ederek 1967 yılında...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
1900'de Yanya'da doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra 1 Şubat 1916'da İstanbul Talimgâhına gönderildi, 1918'e kadar Birinci Dünya Savaşı'na katıldı. Haziran 1920'de iki ay süre ile Trakya Harekâtına iştirak etti. 22 Aralık 1920'de Anadolu'ya geçti. İstiklâl Harbi'ne katılarak, II. İnönü...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
ORGENERAL AKNOZ; 1898 yılında İSTANBUL’da doğdu. 1914 yılında Topçu Asteğmen olarak Harp Okulunu bitirdi. 19 EYLÜL 1918 - 25 ARALIK 1919 tarihleri arasında MISIR’da esarette kaldı. Topçu Taburu Yaveri iken 03 AĞUSTOS 1921 tarihinde ANADOLU’ya geçerek Milli Orduya iltihak etti. Muhtelif topçu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
ORGENERAL ALANKUŞ; 1898 yılında ERZURUM’da doğdu. 1914 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenci iken orduya iltihak etti. 1915 yılında Asteğmenliğe yükseldi. Muhtelif birliklerde Takım Komutanlığı ve Birlik Komutanlığı yaptı. 7 nci Tümen Harekat Mülhakı iken esir düştü. 01 EKİM 1918 – 30 ARALIK...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
KORGENERAL ALKOÇ; 1902 yılında MANASTIR’da doğdu. 1921 yılında Piyade Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'nu bitirerek orduya katıldı. Çeşitli birliklerde görev yaptıktan sonra, Üsteğmen rütbesi ile 01 KASIM 1926 – 18 HAZİRAN 1927 tarihleri arasında Piyade Okulu'nda tahsilini ikmal etti. 1928...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt