We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Sağlık

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Depresyon nedir? Depresyon, en az 2 hafta süren mutsuzluk ve hayattan zevk alamama gibi belirtilerle seyreden duygu durum çökmeleridir. Duygusal olarak çöken hasta karamsarlaşmaya ve zihinsel olarak kötü düşüncelerle meşgul olmaya başlar. Vücudunda ağırlık ve yavaşlama ortaya çıktığı için...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Hemen hemen herkesten duyarız kendimi iyi hissetmiyorum ‘Depresyondayım !’ galiba . Gerçekten her kendini iyi hissetmeme ve keyifsizlik hali depresyon mudur? Çoğu zaman depresyon olarak adlandırmadığımız şeyler genel geçer ruh hali dalgalanmaları olabilir. Bazen duyguların hayatın normal bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Gölgem gibi peşimden geliyor tüm olumsuzluklar, kurtulamıyorum.. Depresyon sözcüğünün Latince kökü “ depresus” dur; aşağı doğru bastırmak, çekmek, bitkin gamlı-kederli olmak anlamına gelir. Depresyon, tıbbi terminolojide “ çökkünlük” olarak ifade edilir. Cesareti kırılmış, hüzünlü hissetmek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Depresyon; çökkünlük, derin üzüntü, bazen de hem üzüntülü, hem bunaltılı bir duygu durumla birlikte düşünce, konuşma, devinim ve fizyolojik işlemlerde yavaşlama, durgunlaşma ve bunların yanı sıra değersizlik, küçüklük, güçsüzlük, isteksizlik, karamsarlık, duygu ve düşünceleri ile karakterize bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
Depresyon kendinizi umutsuz hissetmenize ve çaresiz görmenize sebep olur, fakat ne hissettiğinizi değiştirebilmek için yapabileceğiniz birçok şey var. Yardım ve destek alarak depresyonu yenebilir ve hayatınızı geri alabilirsiniz. İyileşmenin anahtarı küçük adımlarla başlamak ve bir günde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Depresyon genel haliyle bir duygu durum bozukluğudur ve kendini temel olarak birkaç aydan uzun süren boşluk hissi, isteksizlik, özgüvende azalma, beklentisizlik ve umutsuzluk gibi olumsuz duygu ve düşünceler ile göstermektedir. Hayatın bazı zamanlarında karşı karşıya kalınan üzücü ve umut...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Depresyon gündelik ya da mesleki işlerimizi yapma yeteneğinimiz azaltan hastalıklar (Kalp hastalıkları, şeker hastalığı, hipertansiyon) arasında ilk sıradadır. Depresyonun birçok çeşidi bulunmakla birlikte en fazla major depresyon ve distimi görülmektedir. Depresyon çeşitlerini aşağıdaki gibi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
“GALİBA DEPRESYONDAYIM!” Çağımızın hastalığı olarak adlandırılan, şarkılara konu olan ve çoğu insanın hayatının belli dönemlerinde en az bir kez belirtileriyle karşılaştığı Depresyon’u yakından inceleyelim. Depresyon Nedir? Zihinsel, duygusal ve bedensel belirtiler ile kendisini gösteren...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
41
Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Nedenleri ve Çözümü Çocukların okulda arkadaş ortamlarında dikkat sorunu yaşamaları hem ders başarısını hem sosyal ilişkilerini olumsuz etkiler. "Ayşe çalışma masasında oturmuyor. Söylediklerimi hep eksik anlayıp cevap vermekte gecikiyor. Derse çalışmaya başladıktan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Depresyon toplumda çok sık görülmekle beraber, tanımı Hipokrat dönemine dayanır . Depresyonun çeşitli tipleri mevcuttur . Depresif insanda genelde hayattan zevk alamama ve kederli duygular görülür. Son on beş gün içerisinde sürekli gün boyu veya günün büyük çoğunluğunda bu durum var ise klinik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Depresyonun belirtileri kişilerde farklılık gösterse de en belirgin belirtiler haftalar veya daha uzun süreler devam eden genel olarak üzgün, kaygılı boşlukta hissetme halidir. Ümitsizlik, karamsarlık, suçluluk ve değersizlik hissi duygu olarak çok sık görülür. Kişiler kendilerini boşlukta...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
DEPRESYON NEDİR ? Depresyon toplumda çok sık görülmekle beraber, ilk kez depresyonun tanımlanması Hipokrat dönemine kadar eskilere uzanır. Depresyonun temelinde daha önceden isteyerek ve severek yaptığı günlük aktivitelere karşı isteksizlik ve hayattan zevk alamama durumu vardır. Ek olarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Depresyonun toplumda oldukça yaygın rastlanılan bir bozukluk olduğu bilinmekte ve tanımlanmasının Hipokrat dönemine kadar uzandığı görülmektedir. Depresyonun en temel belirtileri arasında daha önceden isteyerek ve severek yaptığı günlük etkinliklere karşı isteksizlik ve yaşamdan zevk alamama...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Botulinum toksin (genel kullanımda bilinen adıyla botoks ya da botox) maddesi, Clostridium Botulinum isimli bir bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen , saflaştırılmış protein esaslı kas kasılmasını azaltan bir ilaçtır. Sık zannedildiğinin aksine yılan zehri değildir. Tıpta ilk kullanımı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
35
Anal Fissürden Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır? Anal fissürün oluşmasını önlemek için kabız kalmaktan kaçınılmalıdır. Bu nedenle de günde en az 8 bardak su içilmeli ve lif oranı yüksek bir diyet alınmalıdır. Gerekli olduğu takdirde barsakları yumuşatıcı ilaç alınabilir. Ikınmadan ve anal...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Vajinismus fizikî ve tıbbi açıdan bir sorun olmaksızın penis vajina birlikteliğinin yaşanamaması durumudur. Vajinal kasların istemsizce kasılarak cinsel birleşmeyi engelleyen bir cinsel fonksiyon bozukluğudur. Vajinismuslu bayanlar vajinaları hakkında ve cinsellik hakkında olumsuz inanışlara...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Op. Dr. Ertan Yıldırım, rinoplastinin buruna estetik ve kalıcı şekil vermek olduğunu, sadece yüzde doğal ve estetik görünüm oluşturmak değil, solunum yolları deformasyonlarında da rahat nefes almak için de rinoplasti uygulandığını söyledi. Yüz yapılarının en önde geleni ve en belirgin olanının...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Stres hakkında bilgi Stres nedir Stres nedenleri Organizmanın bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanmasıyla ortaya cıkan bir gerginlik durumuna stres denir Tehlike ile karşılaşınca canlı kendini korumaya calışır Eğer savaşabileceği turden tehlikeyse savaşır, savaşamayacağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Kas Romatizmasında (Miyofasyal ağrı sendromunda) HastaEn Sık Şu Şikayetlerle Tabibe Başvurur: Her mekanım ağırıyor ancak ağrının noktasını tam tanım edemiyorum; güya geziyor. Boyun ve sırtımdan koluma yayılan bir ağrı var, bazen kolumda ve parmaklarımda uyuşma ve karıncalanma da oluyor. Nefes...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Kanser sozcuğunu artık daha sık duyar olduk Neredeyse hepimizin ya kanserden yaşamını yitirmiş ya da kanser teşhisi konmuş bir yakını var Son zamanlarda ise eskiden pek de bilinmeyen ağız kanseri yuzunden bircok kişi tedavi gormekte Ağız kanserinin belirtilerini, nasıl onlenebileceğini, tedavi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Özel Eğitim Özel eğitimnormal eğitimden fayda görmeyen kişilerin eğitimi için kullanılan bir terimdir. Dünya da ve ülkemizde yaygın olarak uygulanmaktadır. Ülkelerin gelişmişliği artıkçaözel eğitimhizmetleri de artmaktadır. Özel Eğitim Bu alandaki eğitim hizmetlerini iki grupta toplamak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Şahsi Eğitim Nedir? Farklı gelişen bireylerin eğitim muhtaçlıklarını karşılamak için bu sahada gerekli tecrübeye ve donanıma sahip bilirkişi kişi tarafından geliştirilmiş eğitim programları ve prosedürleri ile onların mani durumuna ve özelliklerine elverişli ortamlarda sürdürülen eğitimdir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Özel Eğitim Nedir? Farklı gelişen bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için bu alanda gerekli tecrübeye ve donanıma sahip uzman kişi tarafından geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların engel durumuna ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir. Amaç Nedir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Farklı gelişen bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için bu alanda gerekli tecrübeye ve donanıma sahip uzman kişi tarafından geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların engel durumuna ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir. Amaç Nedir? Asıl amaç verilen tüm...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Özel eğitim nedir? Özel eğitim; bedensel, zihinsel, duygusal, davranışsal ve sosyal gelişimlerinde farklılık bulunan, normal eğitimle kapasitesi ölçüsünde gelişim gösteremeyen, normal eğitim hizmetlerinden yeterince yararlanamayan, özel eğitim hizmetlerine, psikolojik ve akademik desteğe...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt