We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Sağlık

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Yemek yiyerek soğuk algınlığını ve nezleyi, aç kalarak da ateşi tedavi edin! Yemek yemek ve aç kalmanın bağışıklık sistemi üzerinde çarpıcı etkileri ortaya çıktı. Doktor ve beslenme uzmanlarının büyük bir bölümü, nezlenin yemekle, ateşin aç kalmakla tedavi edileceği görüşünü, kocakarı inancı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Uzmanlar, başta uykuda solunum durması olmak üzere, kalp krizi ve diğer sinsi hastalıkları saptayacak, herkesin yanında taşıyabileceği bir minik bilgisayarla sorunu çözmeyi planlıyor. Her gün, her an büyük bir kararlılık ve şaşmaz bir düzen içinde atan kalbimiz, en tanıdık yaşam belirtisidir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Diyet haplarının felce karşı kullanılan ilaçlarla ilişkisi vardır. Soda, mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Seksüel isteği artıran takviyeler ise içinde yasal olmayan maddeler barındırır... US. Food and Drug Administration, (FDA-Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) son zamanlarda bu tür...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Kişi için sosyal bir sorun haline gelebilen horlamayı kesmek için ne yapmak gerekir? Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Şirin, dokuz pratik öneriyle horlamayı önlemenin yollarını anlatıyor. Eğer horlamanız eşinizi ve çevrenizdekileri rahatsız ediyorsa, aşağıdaki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Sinirlenen kadın mutfağa koşuyor. Çekmeceden eline ilk gelen bıçağı alıp karnına saplıyor, sonra bir daha. Aşırı sinirin etkisiyle salgılanan hormonların uyuşturduğu beyni, karnından yükselen acıları hissettirmiyor. Gazetelerin 3. sayfalarında sıkça görmeye alıştığımız bu haber tarzındaki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, “Beynin sağlıklı kalması için yapılması gerekenler” hakkında bilgi verdi. Yüksek eğitim almak beynin dostu Yaşlandıkça görülen mental azalma, beyin hücreleri arasındaki ilişkilerin değişmesine bağlıdır. Araştırmalar, beynin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
İlk Yardımcıda Bulunması Gereken Özellikler İyi bir ilkyardımcı: - Oturdu u ve çalıştı ı yerleşim biriminin co rafi özelliklerini, ulaşım olanaklarını, sa lık kuruluşlarının yerlerini, özelliklerini, uzaklıklarını bilir - Yaşadı ı ülkenin sa lık ve idari mevzuatına yabancı de ildir, toplumsal ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kaza Anında Neler Yapılır Herhangi bir trafik kazasıyla karşılaştığımızda, kazazedeye hemen ilkyardım uygulaması yapmadan önce, mutlaka uygulamamız gereken iki önemli işlem daha vardır Bunlar: 1 Kendinizin ve ortamın güvenliğini sağlayın Örneğin; araç sürücüsü olarak trafikte hızlı seyir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Epilepsi (Sara) Nöbetleri Esnasında İlk Yardım Sara dediğimiz rahatsızlık, tıp diliyle epilepsi adı verilen beyindeki sinir hücrelerinden bir bölümününm diğerleri ile koordineli olarak çalışmalı kendiliklerinden bir takım uyarılar üretmeleri sonucu oluşan bir sinir sistemi hastalığıdır Epilepsi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Yanık ve haşlanmalarda ilkyardım Ateş, sıcak bir cisim, elektrik, radyasyon, asit veya bazla oluşan yaralara yanık; sıcak su ve buharın yol açtığı doku bozukluklarına ise haşlanma denir Vücut dokularının yanma derecelerine göre yanıklar üç gruba ayrılır: Birinci derece yanık: Güneş yanıkları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Kelime anlamı sarsılma demektir Dolaşım sistemindeki kanın çeşitli nedenlerle azalması, hücrelere yeterli oksijenin gelmemesi sonucu ortaya çıkar Şoka girmiş yaralılar aşağıdaki belirtileri göstermektedirler: *Kaza yerinde sessiz, sakin, hiç hareket etmeyen bir yaralının bilinci yerinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Yaşam için gerekli temiz havanın alınıp kirli hava olarak geri atılmasına solunum, çeşitli nedenlerle solunum durması haline de boğulma denir Boğulma aşağıdaki durumlarda gerçekleşebilir: -Solunum yolu; bilinçsiz olarak dilin arkaya gitmesi, başın öne doğru bükülmesi, yabancı cisim, takma diş...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Göz Yaralanmalarından Korunma Ve İlk Yardım... Biliyor musunuz ki, göz yaralanmalarının (kazalarının) %90'ı önlenebilir Yine biliyor musunuz ki göz kazalarının (yaralanmallarının) %45'ı ev oritamında olur İster evde, ister okulda, ister işte, ister oyunda, nerede olursanız olun, görmenizi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Bilinç kaybında ilkyardım Bilinç kaybı, beynin çalışmasındaki geçici bir duraklamadır Hastada bilinç kaybı, hissizlik meydana geldiğinde, yaralıya bazı müdahalelerde bulunulmalıdır *Yaralının temiz hava alması sağlanır *Solunum yollarının tıkanması önlenir *Solunum bozulmuş veya durmuşsa suni...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Zehirlenmelerde ilkyardım Zehirli maddelerin vücuda girmesi sonucu ortaya çıkan duruma zehirlenme denir Zehirlenme değişik şekillerde gerçekleşebilir; *Ağız yolu ile zehirlenmeler *Gıda zehirlenmeleri *İlaçlarla olan zehirlenmeler *Kimyasal madde ile zehirlenmeler *Alkol zehirlenmesi Solunum...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Elektrik çarpmasında ilkyardım Elektrik çarpması sonucunda kas krampları, kırıklar, sinir felci, solunum merkezinin felci, solunum ve kalbin durması gerçekleşebilir Kazazedeye müdahale ederken şunlara dikkat edilmelidir: *Kesinlikle kendinizi tehlikeye atmayınız *Elektrik fişi size yakınsa...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
İç kanamalarda ilkyardım İç organlardaki dokuları besleyen kan damarlarının yırtılması veya zedelenmesi sonucu kanın damarlardan vücut boşluklarına akmasına iç kanama denir Kişinin ölümüne neden olabilir Bulguları *Baygınlık hali, baş dönmesi *Yüzde, dudaklarda ve parmak uçlarında solukluk...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Ezilmelerde ilkyardım Vücudun bir yerine örneğin kol ya da bacağa ağır bir cisim düştüğü ya da çarptığı zaman deri ve altındaki dokular kaslar ezilir Yırtılabilir, kanama şişlik olur *Ezilen bölgeye elastik sargı sarılarak, yüksekte tutulması sağlanır *Ezilen bölgeye havluya sarılı buz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Tek Başınayken Kalp Krizine İlk Yardım Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın MÜTHİŞ GERGİN VE SİNİRLİ BİR...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
İlk Yardım Çantasında Neler Olmalı ? İlk yardım çantasının basit ya da detaylı olması, kullanacak kişinin tıbbi bilgisine ve bir sağlık kurumundan ne kadar uzakta olduğuna göre değişir Şehir merkezinde oturan bir kişinin ihtiyaçları daha azken, dağda kamp yapanlarınki daha fazladır Evde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Sıyrıklar, soyulmalar ve çürüklerde Sıyrıklar, soyulmalar ve çürüklerde başvurulması gerekli ilk yardım metotları hangileridir? a Beş ile on dakika arası bir süre yara su ve sabunla adamakıllı yıkanmalıdır b Temiz bir bandajla doğrudan baskı yaparak kan akması önlenmelidir c Temiz bir bandaj...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Baygınlık ve baş dönmelerinde ilk yardım Baygınlık ve baş dönmelerinde ilk yardım metotları nedir? a Hastayı sırt üstü yatırın Başı vücut seviyesinde veya vücut seviyesinden az daha aşağıda olmalıdır b Ayakarını vücut seviyesinden biraz daha yükseğe kaldırın c Sıkı bir yaka veya boyun bağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kırıklar için ilk yardım Kırıklar için başvurulacak ilk yardım metotları nedir? a Hastanın sakin kalmasını sağlayın ve kırığın derecesi tayin olmadan kırık olan yeri kıpırdatmayın b Hastayı bir yere kaldırmadan kırık olan yeri kımıldamaz hale getirin veya ince tahtalarla sarın c Hastayı daima...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Amerika kıtası, domuz gribi tehdidi altında. Meksika’da hastalıktan ölenlerin sayısı 81’e ulaştı. Ülkede acil durum ilan edildi. ABD’de de domuz gribi paniği başladı. Hastalık Kanada’ya da sıçradı. Bir çok ülke önlem almaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika’da ölümlere yol açan domuz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı, yaşlı nüfusun yaklaşık üçte birinin düşmekten korktuğunu belirterek, bunun da yapılan fiziksel aktiviteyi sınırlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Kırdı, yaptığı açıklamada, yaşlılığın iki şekilde gerçekleşeceğini, saçların...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt