Sağlık

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

Serumun İçinde Ne Var - Serumun içindeki Maddeler Nelerdir? Serum, hafif şurup kıvamında, sarı ve berrak bir sıvıdır; plazmadan farkı içinde fibrinojen bulunmamasıdır, çünkü pıhtılaşma esnasında bu madde parçalanarak fibrini çökeltir; tel tel olan fibrin de kan yuvarlarına sarılarak pıhtıyı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Canlılarda Solunum Sistemi ve özellikleri Nelerdir? Canlılarda Solunum Sistemi Canlılarda solunum sistemleri SOLUNUM SİSTEMLERİ Oksijen havadan alınıp hücrelere kadar taşınması;yanma sonucu oluşan CO2’nin vücuttan atılması olayına solunum denir. Bu görevi gerçekleştiren solunum sistemleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Bilecik Osmaneli Devlet Hastanesi Osmaneli Devlet Hastanesi Randevu, Osmaneli Devlet Hastanesi telefonuOsmaneli Devlet Hastanesi online Randevu Almak için TIKLAYINIZ Osmaneli Devlet Hastanesi Randevu Telefonu: (0228) 461 40 22 Faks: (0228) 461 43 17 Adresi: Osmaneli İlçe Hastanesi Haceloğlu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Kalıtım İle İlgili Terimler Kalıtım İle İlgili Terimler - Kalıtım İle İlgili Terimler Nelerdir? 1- Karakter : Canlının sahip olduğu her bir özelliğe karakter denir. Örnek : Tohum rengi, tohum şekli, meyve rengi, göz rengi, saç rengi, saç şekli. 2- Gen : Canlıların sahip olduğu her bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
İnsanda Baskın ve Çekinik Olan Kalıtsal Özellikler Nelerdir? İNSANDA KALITSALOLAN BAZI ÖZELLİKLER Baskın Özellikler.......................... Çekinik Özellikler Saç, Deri, Tırnak, ..........................Diş Özellikleri Koyu renk saç ...............................Açık renk saç Kıvırcık...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Vücudumuzda Kaç Çeşit Damar Vardır? Vücudumuzda Kaç Çeşit Damar Bulunmaktadır? Arterler - atardamarlar Aort (kalpten kanı çıkaran en büyük arter) Aortun dalları Arteriyoller - atardamarcıklar Kapiller damarlar (Kılcal damarlar) Venüller - toplardamarcıklar Venler - toplardamar Venlerin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
36
Boşaltım Sistemi Organları Nelerdir? Boşaltım Sistemi Organları Boşaltım sisteminde görev alan temel organlar ve yapılar böbrekler, üreterler, sidik kanalı ve idrar kesesidir. Boşaltım sistemi içinde kanın temizlenmesinden sorumlu başlıca organ böbreklerdir. Ayrıca, böbreklere yardımcı olarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Sinir Sisteminin Görevleri Nelerdir? Sinir Sisteminin Görevleri Sinir Sisteminin Görevleri: Sinir sistemimizin görevlerini 3 başlık altında toplayabiliriz; 1. Duyguları algılama: Doyduğunu hissetmek, tat almak, tenine değen yağmuru hissetmek gibi 2. Algıları birleştirme ve bütünleme: Alınan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Lenf dolaşımı nasıl gerçekleşir? Lenf sisteminde, dolaşımda sistemindeki gibi pompalama görevi görecek bir organ yoktur. Lenf sıvısının vücut içindeki hareketi, iskelet kaslarının basıncı ve solunum hareketleri ile sağlanır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Lenf Sistemi - Lenf Sistemi Nedir? Lenf damarları içerisinde dolaşan, kan plazması ve lenf proteinlerinden oluşan dolaşım sıvısına lenf denir. Lenf sistemi ise lenf sıvısı, lenf damarları ve lenf düğümlerinden oluşan ve vücudun içinde bezler, kanallar ve alanlar oluşturan ve beyin hariç vücudun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Artroz Nedir - Artroz Hastalığı Hakkında Bilgi artroz nedir, hastalığı tedavisi, tedavisi, egzersizleri, hastalığı, belirtileri, Artroz, bir ya da birden çok eklemde görülen ve eklemi saran kıkırdakdoku-sunda özgün doku yıkımı yapan kronik bir hastalıktır. Hastalık, eklemdeki ke*miklere de...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Homeopati Nedir - Homeopati Hakkında Bilgi HOMEOPATİ NEDİR? Homeopati “Benzer benzeri tedavi eder” prensibine göre çalışan bir tedavi sistemidir. 200 sene kadar önce Alman doktor Samuel Hahnemann tarafından tanımlanmış ve tedavi şekli sistematize edilmiştir. Homeopati’de vücudumuzdaki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
A Vitamini - A Vitamini Eksikliği - A Vitamini Nelerde Bulunur? A VİTAMİNİ A vitamini yağda eriyen vitaminlerdendir Karaciğerde depolanan bu vitamin ısıya ve pişirmeye dayanıklıdır Hangi besinlerde bulunur? Sütte, yumurta sarısında, ton ve morina balıklarının karaciğer yağında (balık yağı)...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Sigara Dumanında Hangi Gazlar Vardır - Sigarada Bulunan Maddeler Sigarada Bulunan Zararlı Maddeler, Sigara Dumanı İçindeki Maddeler Sigarada Bulunan Maddeler; Tanecik Halinde Bulunanlar Aromatik hidrokarbonlar – Kanser Yapıcı Nikotin – Sinir Sistemini Uyarıcı Fenol – Kanser Yapıcı Krezol –...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Kalbin Çalışması - Kalp Nasıl Çalışır - Kalbin Çalışması 3 Boyutlu Vikipedi Özgür Ansiklopedi
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Kan Uyuşmazlığı - Kan Uyuşmazlığı Nedir Bebeğin kan grubu faktörlerinden bazıları annenin kan grubu faktörleri ile uyuşmuyorsa, bebeklerde kan uyuşmazlığı denilen, genellikle doğumdan hemen sonra kansızlık ve sarılık yapabilen bu hastalık görülebilir. Bu hastalık nedeniyle oluşabilecek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür ? Yüksek ateş yeni doğmuş bebekler için çok tehlikeli olabilir. Önemsenmeyen yüksek ateş yüzünden bebeğin ömür boyu etkilenmesine sebep olacak sakatlıklar ve kalacı hastalıklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle bebeklerde yüksek ateş ihmale gelmez . peki ateşi yükselen...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür Tansiyon rahatsızlığı her geçen gün daha da artmaktadır. Artık yaşları küçük insanlarda bile tansiyon hastalığı bulunuyor. Tansiyon kan basıncının yükselmesiyle veya düşmesiyle ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlıktır. Ani tansiyon düşmelerinde veya...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Çinko Fazlalığı ve Çinkonun Zararları Hakkında Bilgi Çinko Fazlalığı ve Çinkonun Zararları Bulantı, kusma ve ishal, huzursuzluk, terleme ve titreme gibi sorunlara ve kolestrol dengesizliğine neden olabilir. Ayrıca bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve aşırı kullanımlarda tümör oluşumuna neden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Kalsiyum Fazlalığı ve Zararları Hakkında Bilgi Kalsiyum Fazlalığı - Kalsiyum Fazlalığının Sağlığa Etkileri Fazla ve uzun süreli kalsiyum Kullanımı böbrek taşı riskini arttır. Çinko ve demir emilimini azaltır. Kusma ve miğde bulantısına sebep olur. Damar Duvarlarına çökerek damar sertliğine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Doğru Nefes Alma Teknikleri Doğru Nefes Alma Teknikleri Nelerdir? Eğer amfizeminiz veya kronik akciğer rahatsızlığınızın varsa bazı basit nefes alma egzersizleri size faydalı olabilir. Karın adelelerinizi kullanarak akciğerlerinizin boşalmasına (nefes vermeye) kumanda etmekle yeni bir nefes...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Ağır Kanamalarda İlk Yardım Ağır Kanamalarda İlk Yardım Nasıl Yapılır? Ağır kanamalar Bilhassa kol ve bacaklarda meydana gelen ağır yaralanmalarda atardamarlarda büyük delikler açılır. Bu deliklerden fışkıran kanı basit usulleI'le durdurmak mümkün değildir. Müdahale edilmediği yani kan akışı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
34
Bacak Kırılmasında İlk Yardım Bacak Kırılmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır? - Bacakta kırık varsa kaza yerinde yaralının pantolonunu çıkarmaya çalışmayınız. - Eğer yara varsa pantolonun dikiş yerinden sökünüz ya da kesiniz. Yara üzerine temiz mendil ya da pansuman koyup üzerinden sarınız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
41
ELEKTRIK CARPMALARI: Elektrik tellerine temas halinde yerde yatarken bulunan kişide, elektrik çarpması düşünülmelidir. Bazen kazazede bayılmadan önce kablodan ayrılmayı başarmış olabilir. Yapılması gereken ilkyardım 3 aşamaya ayrılabilir. 1 - Ortamın güvenli hale getirilmesi: Olay yerine ilk...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
34
Donan Bir Kişiye İlkyardım Nasıl Yapılır? Donma olaylarında yapılacak ilk yardım hayat kurtardığı için iyi bilinmesi gerekiyor. Soğuk havada nasıl giyilmeli ve donma olayı gerçekleşen bir kişinin ilk müdahalesi nasıl yapılmalı? Hava sıcaklıklarının bugünlerde düşmesiyle birçok kişinin karşı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt