Sağlık

Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm

İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalı?Araçlardaki İlk yardım Çantasında Zorunlu Olan İçerik: CİNSİ MİKTARI Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu) 1 Kutu Üçgen sargı 3 Adet Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
İlk Yardım Dolabında Bulunması Gerekenler İlk Yardım Dolabında Bulunması Gereken Malzemelerİlk Yardım Dolabında Bulunması Gerekenler Gazlı bez veya yapışkanlı bir bandaj ■ Çeşitli bo}iarda pamuklu pedler ■ Plaster ■ Sabun ■ Steril gazlı bez ■ Emici pamuk ■ Yapışkan bant ■ Çengelli iğne ■ Cımbız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Hemoglobin nedir Kanda Hgb kanda Hemoglobin nedir Kanda Hgb Nedir hemoglobin, Kanda solunum organından dokularaoksijen, dokulardan solunum organına isekarbondioksit ve proton taşıyanprotein. Kırmızı kan hücrelerinde (alyuvarlarda) bulunan, kanın oksijen ve karbondioksit taşıma işini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
İlk yardım çantasında neler olmalı İlk yardım çantasında bulunacakların listesi İlk yardım çantasında olması gerekenler Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler: Yapışkan rulo bant Rulo sargı bezi Kendinden ilaçlı küçük yara bandı Yaraları örtmek ya da temizlemek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Kanda Oksijen eksikliğinin tanımı Kandaki oksijenin eksikliği nedir Oksijenlenmeyi engelleyen faktörler Kanın oksijen taşıma kapasitesinin azalması, Ciğerlere alınan havadaki O2 oranının az olması, Kalp debisinin azalması, Travma ve hastalıklar, Metabolizmanın yavaşlaması, Göğüs duvarı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
İlk Yardım Nedir İlk Yardım Önemi İlk Yardım Sonucu Herhangi bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar kişinin içinde bulunduğu durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek için yapılan uygulamaların tamamına ilkyardım denir. • Hayatı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
İlk Yardım Özellikleri nelerdir İlk Yardımın önemi İlk Yardım Özellikleri hakkında bilgi İlk Yardım Özellikleri İlk yardım olay yerinde orada bulunan kişilerce, var olan araç ve gereçler ile hemen yapılmaya başlanan hayat kurtarıcı girişimlerdir. İlk yardım için doktor veya sağlık personeli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Kanda oksijeni taşıyan madde hangisidir Kanda oksijeni taşıyan maddeye ne denir Kanda Oksijeni Taşıyan Maddeye Hemoglobin denir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Zümrüt Sineği Paraziti Nedir?Özellikleri ve Zararları Zümrüt Sineği Paraziti Hakkındakiler Zümrüt sineği yavrularının en iyi şekilde beslenip büyümesi için bıraktığı ortamı diğer bir canlının ölümüne neden olup onun bedenini en uygun ortam seçmesiyle bir parazit çeşididir.Yavrularının en iyi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Resimli İlk Yardım dersleri Resimlerle İlk Yardım İlk Yardım Resimli Anlatım A) İLK YARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda,sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla,ilaçsız olarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Kanda Plt Düşüklüğü nedir Kanda Plt Düşüklüğü neden olur Kanda Plt Düşüklüğü sebepleri Kanda Plt Düşüklüğü PLT değeri ; kandaki trombosit miktarını ifade eden değerdir. Trombosit(kan pulcukları) kanın en küçük elemanlarıdır. Kemik iliğinde üretilirler. Kanamanın durdurulmasında rol oynarlar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Reflü ne demek Reflü tedavisi Reflü nedenleri En genel haliyle mide içeriğinin yemek borusuna, hatta ağza kadar gelmesi olarak tanımlanabilen reflü şikayetleri özellikle ramazan ayında daha da fazla oluyor. Yemek borusuyla mide arasındaki kapakçığın basıncının düşmesi ya da bu bölgede anatomik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Beyin ve Beyin Hastalıkları Hakkında Bilgiler Beyin ve Beyin Hastalıkları Hakkında Bilgi Beyin ve Beyin Hastalıkları Kafatasının içinde, beyin zarlarıyla örtülmüş, beyazımtırak ve yumuşakça bir kitle durumundaki sinir organı. Duyum ve bilinç merkezini oluşturan beyin, insanları hayvanlardan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Kene Isırması ve Kene Isırmasında Yapılması Gerekenler Nelerdir? Son yıllarda daha sıkça duyulmaya başlayan, bahar-yaz dönemlerinde artış gösteren ve ağırlıklı olarak keneler aracılığıyla bulaşan virütik bir hastalıktır. İlk olarak 1944 yılında Kırım’da, sonra 1956 yılında Kongo’da tanımlanmış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Islak Saçların Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir Islak Saçlar Hangi Hastalıklara Neden Olur Islak ve Nemli Saçla Dışarı Çıkmak Zararlımı Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, “ Islak saçla dışarı çıkmanın zararları ve dikkat edilmesi gerekenler” hakkında bilgi verdi. Kışın saçları kurutmadan sokağa...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Kekemelik Nedir - Kekemelik Neden olur?Kekemelik tedavisi nedir? Kekemelik Nedir? Kekemelik konuşurken ses, hece veya tek heceli kelimelerin tekrarlanması ile, seslerin uzatılmasıyla veya bloklar ile konuşma akıcılığının bozulmasına denir. Herkes zaman zaman normal akıcılık bozuklukları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Mide Sağlığı İçin Ne Yapmalıyız - Mideniz İçin Yapmanız Gerekenler Yemek yerken acele etmeyin. TV ve cep telefonu olmayan bir ortamda yemeğinizi yiyin. Çok fazla alkol tüketmeyin. Erkekler günde veya birkaç günde bir 3-4 tekten, kadınlar da 2-3 tekten alkol tüketmemeli. Tuvalet ihtiyacınızı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Hücre Zarının Yapısı Hakkında Bilgi Hücre Zarının Yapısı "Plazma zarı" da denir. Hücreyi dış ortamdan ayıran, seçici geçirgen canlı yapıdır. Hücreyi çevreleyen birim zar ortalama olarak 75 Angström (75x10-7 mm) kalınlığındadır. Birim zar içte ve dışta birer protein tabakası ile ortada bir lipid...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Ökaryotik Hücrenin Yapısı Hakkında Bilgi Ökaryotik Hücrenin Yapısı Ökaryotik bir hücrenin yapısı: 1)Çekirdekçik 2) Çekirdek 3)Ribozom 4)Vezikül 5)Granüllü (Tanecikli)Endoplazmik Retikulum 6)Golgi Aygıtı 7)Sitoiskelet 8)Granülsüz (Düz)Endoplazmik Retikulum 9)Mitokondriler 10)Koful...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Hücrelerdeki Farklı ve Benzer Yapılar Nelerdir? Hücrelerdeki Farklı ve Benzer Yapılar
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
yumurtalık kanserinin belirtileri - yumurtalık kanserinin sebepleri - yumurtalık kanseri tedavisi - yumurtalık tümörü - over tümörü İnsan vücudunun ihtiyacı haricinde meydana gelen gelen hücreler anormaldir ve bunlara tümör ismi verilir. Tümörler iyi huylu ve kötü huylu olarak iki farklı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Hıçkırık Kesme - Hıçkırık Nasıl Kesilir Hıçkırık, beyin ile mide arasındaki iletişimi sağlayan vagus sinirinin bir şekilde iritasyonu sonucu meydana geliyor. Uzmanlar, hıçkırığın gaz gibi yaygın sindirim sistemi problemlerine bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını söylüyor. Sinir bozucu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Hıçkırık Nedir - Hıçkırık Sebepleri Nelerdir Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasının birden kasılması sonucunda ses telleri arasındaki açıklığın istem dışı kapanması ile gerçekleşen ani soluk alımı ve bu sırada bir sesin dışarı çıkmasıdır. Frenik sinirin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Hıçkırık Nedenleri ve Tedavisi Psikolojik nedenler: Heyecan, korku, stres Toksik ve metabolik sebepler: Alkol, ilaçlar, diyabet, üremi Ameliyat sonrası sebepler: Genel anestezi Santral sinir sistemi (beyin)'ne bağlı sebepler: Tümörler, travma, menenjit, damarsal sebepler. Diyaframın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Vitiligo - Vitiligo Nedir - Vitiligo Tedavisi Nasıl Yapılır ? Vitiligo hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır . Vitiligo hastalığı için farklı tedavi yöntemleri vardır. Tedavi yöntemlerine geçmeden önce vitiligolu alanların çoğunluğuna bakılmalı ve vitamin B12 destek tedavisi uygulanmalı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt