Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık
Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm
İlk Yardım Çantasında Olması Gerekenler
İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalı?Araçlardaki İlk yardım Çantasında Zorunlu Olan İçerik:
CİNSİ
MİKTARI
Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m)
2 Adet
Hidrofil gaz steril (10x10 cm 50’lik kutu)
1 Kutu
Üçgen sargı
3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml)
1 Adet...
İlk Yardım Dolabında Bulunması Gerekenler
İlk Yardım Dolabında Bulunması Gereken Malzemelerİlk Yardım Dolabında Bulunması Gerekenler
Gazlı bez veya yapışkanlı bir bandaj
■ Çeşitli bo}iarda pamuklu pedler
■ Plaster
■ Sabun
■ Steril gazlı bez
■ Emici pamuk
■ Yapışkan bant
■ Çengelli iğne
■ Cımbız...
Hemoglobin nedir
Kanda Hgb
kanda Hemoglobin nedir
Kanda Hgb Nedir
hemoglobin, Kanda solunum organından dokularaoksijen, dokulardan solunum organına isekarbondioksit ve proton taşıyanprotein. Kırmızı kan hücrelerinde (alyuvarlarda) bulunan, kanın oksijen ve karbondioksit taşıma işini...
İlk yardım çantasında neler olmalı
İlk yardım çantasında bulunacakların listesi
İlk yardım çantasında olması gerekenler
Evde Kullanılan İlkyardım Çantasında Olması Gereken başlıca malzemeler:
Yapışkan rulo bant
Rulo sargı bezi
Kendinden ilaçlı küçük yara bandı
Yaraları örtmek ya da temizlemek...
Kanda Oksijen eksikliğinin tanımı
Kandaki oksijenin eksikliği nedir
Oksijenlenmeyi engelleyen faktörler
Kanın oksijen taşıma kapasitesinin azalması,
Ciğerlere alınan havadaki O2 oranının az olması,
Kalp debisinin azalması,
Travma ve hastalıklar,
Metabolizmanın yavaşlaması,
Göğüs duvarı...
İlk Yardım Nedir
İlk Yardım Önemi
İlk Yardım Sonucu
Herhangi bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar kişinin içinde bulunduğu durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek için yapılan uygulamaların tamamına ilkyardım denir.
• Hayatı...
İlk Yardım Özellikleri nelerdir
İlk Yardımın önemi
İlk Yardım Özellikleri hakkında bilgi
İlk Yardım Özellikleri
İlk yardım olay yerinde orada bulunan kişilerce, var olan araç ve gereçler ile hemen yapılmaya başlanan hayat kurtarıcı girişimlerdir.
İlk yardım için doktor veya sağlık personeli...
Zümrüt Sineği Paraziti Nedir?Özellikleri ve Zararları
Zümrüt Sineği Paraziti Hakkındakiler
Zümrüt sineği yavrularının en iyi şekilde beslenip büyümesi için bıraktığı ortamı diğer bir canlının ölümüne neden olup onun bedenini en uygun ortam seçmesiyle bir parazit çeşididir.Yavrularının en iyi...
Resimli İlk Yardım dersleri
Resimlerle İlk Yardım
İlk Yardım Resimli Anlatım
A) İLK YARDIM NEDİR?
Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda,sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla,ilaçsız olarak...
Kanda Plt Düşüklüğü nedir
Kanda Plt Düşüklüğü neden olur
Kanda Plt Düşüklüğü sebepleri
Kanda Plt Düşüklüğü
PLT değeri ; kandaki trombosit miktarını ifade eden değerdir.
Trombosit(kan pulcukları) kanın en küçük elemanlarıdır. Kemik iliğinde üretilirler. Kanamanın durdurulmasında rol oynarlar...
Reflü ne demek
Reflü tedavisi
Reflü nedenleri
En genel haliyle mide içeriğinin yemek borusuna, hatta ağza kadar gelmesi olarak tanımlanabilen reflü şikayetleri özellikle ramazan ayında daha da fazla oluyor. Yemek borusuyla mide arasındaki kapakçığın basıncının düşmesi ya da bu bölgede anatomik...
Beyin ve Beyin Hastalıkları Hakkında Bilgiler
Beyin ve Beyin Hastalıkları Hakkında Bilgi
Beyin ve Beyin Hastalıkları
Kafatasının içinde, beyin zarlarıyla örtülmüş, beyazımtırak ve yumuşakça bir kitle durumundaki sinir organı. Duyum ve bilinç merkezini oluşturan beyin, insanları hayvanlardan...
Kene Isırması ve Kene Isırmasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Son yıllarda daha sıkça duyulmaya başlayan, bahar-yaz dönemlerinde artış gösteren ve ağırlıklı olarak keneler aracılığıyla bulaşan virütik bir hastalıktır. İlk olarak 1944 yılında Kırım’da, sonra 1956 yılında Kongo’da tanımlanmış...
Islak Saçların Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir
Islak Saçlar Hangi Hastalıklara Neden Olur
Islak ve Nemli Saçla Dışarı Çıkmak Zararlımı
Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, “ Islak saçla dışarı çıkmanın zararları ve dikkat edilmesi gerekenler” hakkında bilgi verdi.
Kışın saçları kurutmadan sokağa...
Kekemelik Nedir - Kekemelik Neden olur?Kekemelik tedavisi nedir?
Kekemelik Nedir?
Kekemelik konuşurken ses, hece veya tek heceli kelimelerin tekrarlanması ile, seslerin uzatılmasıyla veya bloklar ile konuşma akıcılığının bozulmasına denir.
Herkes zaman zaman normal akıcılık bozuklukları...
Mide Sağlığı İçin Ne Yapmalıyız - Mideniz İçin Yapmanız Gerekenler
Yemek yerken acele etmeyin. TV ve cep telefonu olmayan bir ortamda yemeğinizi yiyin.
Çok fazla alkol tüketmeyin. Erkekler günde veya birkaç günde bir 3-4 tekten, kadınlar da 2-3 tekten alkol tüketmemeli.
Tuvalet ihtiyacınızı...
Hücre Zarının Yapısı Hakkında Bilgi
Hücre Zarının Yapısı
"Plazma zarı" da denir. Hücreyi dış ortamdan ayıran, seçici geçirgen canlı yapıdır. Hücreyi çevreleyen birim zar ortalama olarak 75 Angström (75x10-7 mm) kalınlığındadır. Birim zar içte ve dışta birer protein tabakası ile ortada bir lipid...
yumurtalık kanserinin belirtileri - yumurtalık kanserinin sebepleri - yumurtalık kanseri tedavisi - yumurtalık tümörü - over tümörü
İnsan vücudunun ihtiyacı haricinde meydana gelen gelen hücreler anormaldir ve bunlara tümör ismi verilir. Tümörler iyi huylu ve kötü huylu olarak iki farklı...
Hıçkırık Kesme - Hıçkırık Nasıl Kesilir
Hıçkırık, beyin ile mide arasındaki iletişimi sağlayan vagus sinirinin bir şekilde iritasyonu sonucu meydana geliyor. Uzmanlar, hıçkırığın gaz gibi yaygın sindirim sistemi problemlerine bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını söylüyor.
Sinir bozucu...
Hıçkırık Nedir - Hıçkırık Sebepleri Nelerdir
Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasının birden kasılması sonucunda ses telleri arasındaki açıklığın istem dışı kapanması ile gerçekleşen ani soluk alımı ve bu sırada bir sesin dışarı çıkmasıdır. Frenik sinirin...
Hıçkırık Nedenleri ve Tedavisi
Psikolojik nedenler: Heyecan, korku, stres
Toksik ve metabolik sebepler: Alkol, ilaçlar, diyabet, üremi
Ameliyat sonrası sebepler: Genel anestezi Santral sinir sistemi (beyin)'ne bağlı sebepler: Tümörler, travma, menenjit, damarsal sebepler.
Diyaframın...
Vitiligo - Vitiligo Nedir - Vitiligo Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Vitiligo hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır . Vitiligo hastalığı için farklı tedavi yöntemleri vardır. Tedavi yöntemlerine geçmeden önce vitiligolu alanların çoğunluğuna bakılmalı ve vitamin B12 destek tedavisi uygulanmalı...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.