Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık
Doktor ve hastane tavsiyeleri hastalıkların tedavileri ve tüyolar, kullanıcı yorumları ve amansız hastalıkların nasıl tedavi edileceğini anlattığımız bölüm
Beyin Hastalıkları Tedavisi
Beyin Hastalıkları Tedavileri
Beyin İltihabı
Merkezi sinir sisteminin virüslerden ileri gelen hastalıklarına ansefalit adı verilir. Şiddetli baş ağrısı, ense sertliği ve ateş gibi belirtilerle başlar. Bu hastalığa kabakulak, herpes simplex, enfluenza, enfeksiyoz...
Kanser Nedir - Kanser Hakkında Bilgi
KANSER NEDİR, KANSERİN TANIMI
Her yıl milyonlarca insanı vaktinden önce öldüren kanser,kalp hastalıklarının ardından 2.büyük hastalıktır.WHO(Dünya Sağlık Örgütü) nün verilerine göre insanların dörtte biri , bir gün kansere yakalanıyor.Erkeklerde kanser...
Kanser İle İlgili Bilinmesi Gereken 10 Gerçek
KANSER İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN ON GERÇEK
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan kanser araştırmalarının sonuçları, kurumun resmi internet sitesinde ”Kanser Hakkında 10 Temel Gerçek” başlığı altında toplandı. Raporda, gelişmiş ülkelerin...
Kanseri Yenmenin Yolları Nelerdir?
Kanseri Yenmenin Yolları
KANSERİ YENMENİN YOLLARI
Bilim adamları çareyi buldu ve açıkladı: Kanserden nasıl korunulur, neler yapmalı? Nasıl tedavi edilmeli?
Amerikan Kanser Derneği ve Hastalıkları Önleme Merkezi’nin (CDCP) yaptığı araştırmaya göre...
İnsan Sağlığı İçin En Tehlikeli 20 Madde Nedir?
İnsan Sağlığı İçin En Tehlikeli 20 Madde
İNSAN SAĞLIĞI İÇİN EN TEHLİKELİ 20 MADDE
ABD Sağlık Bakanlığı ve İnsan Hizmetleri’nin bir kuruluşu olan ATSDR (Agency for Toxic Substances & Disease Registry) yani Toksik Maddeler ve Hastalıklar Bürosu...
İlk Yardım -İlk Yardım Nedir - İlk Yardım Hakkında Bilgi
İLK YARDIM NEDİR?
İlkyardım, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulanmadan önce yapılan ilk bakımdır. İlkyardımın amacı, durumun kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek, yaşam desteği sağlamak...
Hastane Öncesi İlk Yardımın Aşamaları
HASTANE ÖNCESİ İLK YARDIMIN AŞAMALARI
1. Olay Yerinin Değerlendirilmesi :
→ Hastayı ve kurtarıcıları tehdit eden tehlike var mı? belirleyip tehlikeyi bertaraf edin
→ Hastayı kurtarmak için özel malzemeye gereksinim var mı?
2. İlk Değerlendirme ...
Bilinç Kaybı Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Bilinç Kaybı Durumlarında İlk Yardım
BİLİNÇ KAYBI OLAN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI
Bilinç kaybı sadece koma durumu için geçerli bir tanımlama değildir; aynı zamanda kişinin uykulu, dikkatinin dağınık ve varlığınıza tepki veremediği durumlar...
Elektrik Çarpması Durumunda İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Elektrik Çarpması Durumunda İlk Yardım
ELEKTRİK ÇARPAN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI
Vücuda girip çıkan bir elektrik akımının şoku kişiyi yere yıkabilir, bilincini kaybettirebilir, solunumun ve kalp atışının durmasına sebep olabilir. Akım...
Güneş Çarpması Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Güneş Çarpması Durumlarında İlk Yardım
GÜNEŞ ÇARPMASI GEÇİREN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI
Güneş çarpması ölümcül olabilen acil bir durumdur. Hastanın iyileşmesi tedavinin hız ve şiddetine bağlıdır.
Vücut ısısı yükseldikçe, güçsüzlük...
Kalp Krizi Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Kalp Krizi Durumlarında İlk Yardım
KALP KRİZİ GEÇİREN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI
Kalp krizi yaşamı tehdit eden acil bir durumdur. Kalbi besleyen ana damarların daralması veya tıkanmasına bağlı olarak kalbin bir bölümüne yeterli kan ve oksijen...
Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım
KIRIKLARDA VE ÇIKIKLARDA, KIRIĞI VE ÇIKIĞI OLAN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI
Röntgen olmaksızın bir kemiğin kırık olup olmadığını belirlemek her zaman mümkün değildir. Eğer emin değilseniz...
Solunum Durması Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Solunum Durması Durumlarında İlk Yardım
Solunum Durmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Bilinçli ve çabuk ilk yardım solunum yolunun açılması solunumun sağlanması organların dokuların hücrelerin oksijensiz kalmalarını ve bu nedenle...
Suda Boğulma Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Boğulma Durumunda İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Böyle bir durumda sudan çıkarılan şahsın yapay solunumla oksijenasyonu sağlanmaya çalışılmalı ve zaman kaybdilmeden hasteneye kaldırılmalıdır.
Boğulma yüzme bilenlerin bile başına gelebilir. Suda...
Şoka Girme Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Şoka Girme Durumlarında İlk Yardım
Şoktaki bir insan solgun görünür, soğuk terler ve nabzı zayıflamıştır. Uykuya eğilimlidir ve dikkati dağınıktır. Her an bayılabilir. Şoka girmiş bir insanın acilen ilkyardım ve ilaç tedavisine ihtiyacı vardır...
İşçi Sağlığını Olumsuz Yönde Etkileyen Etkenler Nelerdir?
İşçi Sağlığını Olumsuz Yönde Etkileyen Etkenler
İŞÇİ SAĞLIĞINI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEN ETKENLER, FAKTÖRLER
1.) Gereğinden fazla sıcak ve nemli ortamlarda veya kirli havada çalışmak.
2.) Yetersiz ışıklandırma.
3.) Fazla gürültü...
Sporun Faydaları
Fiziksel aktivitenin sağlık ve zindelik için sağladığı yararların giderek daha iyi anlaşılmaya başlandığının altını çizen uzmanlar, "Düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları...
Baş Ağrısı Nasıl Geçirilir
Baş ağrısı nedenleri NedirBaş Ağrısı Nedenleri
Damar hastalıkları,tansiyonun ani yükselmesi ve düşmesi
Göz bozuklukları,diş çürükleri,kabızlık
Sinuzit,nezle,burun tıkanıklıkları
Başı bir yere çarpmak
Kadınların adet halleri
Uykusuzluk,fazla alkol ve sigara
Korku ve...
D Vitamini Nasıl Alınır
D Vitamini Ne Şekilde Alınır
D vitamini vücuda besinler yoluyla provitamin - d şeklinde alınır. Bu besinler; karaciğer, balık, yumurta, tereyağı, peynir, mantar'dır.
D vitamini güneş ışınlarının etkisiyle deride d vitaminine dönüşürekte vücut d vitaminini almış olur...
Çölyak Hastalığının Belirtileri
Küçük çocuklarda kusma, ishal, karın şişliği, iştahsızlık, kilo alamama ve boy uzamasında yavaşlama gibi tipik belirtilerle ortaya çıkabileceği gibi daha ileri yaşlarda sadece kansızlık, boy kısalığı, kemik zayıflığı ve nedeni bilinemeyen karaciğer hastalığı gibi...
Evde Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?
Evde Hastalıklardan Korunma Yolları
Alerjik nezlenin seyrini evdeki akarlar etkiliyor. Gözle göremediğimiz bu canlılar, alerjinin ortaya çıkmasına ve astım krizinin yaşanmasına neden olabiliyor. İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana...
Bağımlılığa Sebep Olan Maddeler ve Bunların Zararları Hakkında Bilgi
Bağımlılığa Sebep Olan Maddeler ve Bunların Zararları
BAĞIMLILIĞA SEBEP OLAN MADDELER VE BUNLARIN ZARARLARI
Bağımlılık Yapan Maddeler
Alkol
Tütün
Ecstasy
Esrar
Eroin
Kokain
İçe Çekilen Maddeler
LSD
GHB
Ketamin
Anabolik...
Eroinin İnsan Sağlığına Zararları Nelerdir?
Eroinin İnsan Sağlığına Zararları
- Çok güçlü olarak ruhsal ve bedensel bağımlılık yapan bir maddedir.
- Bir defa kullanılmış bile bağımlılık ortaya çıkabilir.
- Burunla koklamak suretiyle yada damar yoluyla kullanılabilmektedir. Burunla kullanıldığı...
Bağımlılık Yapan Maddelerin Ortak Özellikleri Nelerdir?
Bağımlılık Yapan Maddelerin Ortak Özellikleri
Bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri nelerdir.1.Madde alındığında davranış, düşünce ve duygu durumunda değişme yapar;Bağımlılık yapıcı maddeler her ne kadar farklı özellikli olsalar da...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.