Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Yeni Alellerin Ortaya Çıkması Darwin ve ilk taraftarları için, evrimin sorunlu sırlarından birisi, var olan özelliklerin küçük varyantları üzerinden kompleks bir organ ya da bir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Canakkale savaşını anlatan en guzel turkudur Canakkale icinde turkusu,
bilmeyenimiz yoktur bu guzel turkuyu her dinlediğimde tuylerim diken diken oluyor Ecdadımızla gurur duyuyorum ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum
Canakkale turkusu , Canakkale Savaşı'nı anlatan bir turkua it olduğu...
İstiklal Marşının Her Kıtasının Anlamı
Acıklamalı istiklal marşının her kıtasının anlamı kısaca
İstiklal Marşının Her Kıtasının Anlamı Kısa
Korkma, sonmez bu şafaklarda yuzen al sancak;
Sonmeden yurdumun ustunde tuten en son ocak
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim...
Resimlerle gecmişten gunumuze iletişim aracları
Resimli iletişim aracları
MO 3000 civarında Mısırda HİYOROGLİF adı verilen yazı sistemi bulundu Bu yazılar insan hayvan ve eşya şekillerinden ve bazı sembollerden oluşmaktaydı (Resim 1)
MS 1045 Mısırlılar tarafından bulunan papirus adlı kağıdı...
Seyit Onbaşının anıları kısaca
Canakkale ‘de 18 Mart 1915 gunu dunya savaş tarihinde bir eşine rastlanmayan olayın kahramanı Seyit 1909 da askere alınır Eğitim o cephe bu cephe askerliğin 6yılında 1915’te gorev yeri Canakkale Rumeli Mecidiye Bataryasıdır Canakkale Savaşlarının ilk adımı olan 18...
Koy Ve Şehir Hayatı,
Koy Ve Şehir Hayatını anlatan yazı,
Koy Ve Şehir Hayatı arasındaki farklar
Şehir hayatı; her gun binlerce insanın icine girdiği ve coğunlukla iş,eğitim vb konular yuzunden geciş yaptıkları hayat turudur Koy hayatından farklı olarak şehir hayatı; iş geleceği, eğitim ve...
Trafik Kuralları İle İlgili Kompozisyon
Trafik kuralları, yaya ve suruculerin yolda giderken uymaları gereken belirlenmiş kurallardır Gunumuzde, ozellikle buyuk şehirlerde insan ve arac sayısı cok artmıştırYollar kalabalıktır Yaya ve suruculerin bir yere gidip gelirken birbirlerine zarar...
Dun bir arkadaşımı ziyarete gittimtabi yanlışlıkla tam karşısındaki evin zili caldım karıştırdım evini arkadaşımın ismini verdim kusura bakmayın ben şu kişiyi arıyordum dedim biliyormusunuz evini diye sordumhayır tanımıyorum diye bir cevap aldımve tam o esnada arkadaşım abi gel diye seslendi tam...
Havacılıkla ilgisi olan olmayan cümbür cemaat, hayatında asgari bir kere ?karakutu kelimesini duymuştur
Karakutu, uçakların yaşamsal parçalarından sayılmazlar oysa muhtemel bir kazada bulunması istek edilen ilk aygıt olurlar Toplumda ?karakutu olarak bilinen şey, gerçekten Uçuş Data Tescil...
Avakado yeni yeni ulkemizde herkes tarafından bilinmeye başlandı Armuta benzeyen meyveyi carşıdan alır almaz hemen yemeyi duşunmeyin once evde bir kac gun olgunlaşmasını bekleyin İyice olgunlaşıp yumuşayan avakadoyu ortadan ikiye bolun ve icini kaşıkla oyun Yada elma dilimler gibi dilimleyip...
Havacılıkla ilgisi olan olmayan herkes, hayatında en az bir kere ?karakutu kelimesini duymuştur
Karakutu, uçakların hayati parçalarından sayılmazlar ancak olası bir kazada bulunması arzu edilen ilk cihaz olurlar Toplumda ?karakutu olarak bilinen şey, aslında Uçuş Veri Kayıt Cihazıdır (Flight...
Octinoxate Octinoxate günümüzde güneş koruyucu olarak en yaygın kullanılan UVB emici ajanıdır Yapılan çalışmalar ve incelemeler oktoksatın oksibenzon dek zehirli olmadığını gösterirken güneş bakım ürünlerinde sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Frekans Bağımlı Seçilim Bir formu gösteren (fizyolojik anatomik ya da davranışsal) bir birey üzerinde işleyen seçilim baskısı, bu formun alternatifinin frekansına yan olabilmektedir Mesela alabalık sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Sosyal Medya’da Nasıl Populer Olunur?
imagessosyalmedyadanasilpopulerolunur5ad0f6d2e8bf0
Adı ustunde teknoloji cağı… Yakından takip etmek gerek, yeniliklere acık olmak, girdiğin ortamda farkedilir olmak gerek! Ama nasıl?
Facebook, twitter, Google+, İnstangram… Bu liste uzar gider Belkide pek...
Araç kullanırken büyük bir traktör römorkunun hafifçe sürüklenip tekrar aniden şeridine döndüğünü görmekten daha rahatsız edici bir şey yoktur Geceleri otoyolda araç kullanırken, çoğu araba sürücüsünün uykulu olduğunu ve zikzaklar yaptıklarını görme ihtimaliniz yüksektir Bu durumlarda ya biraz...
Hepinizinde bildiği gibi ozon dünyamızı güneş ışınlarından koruyan bir tabakadır Gökyüzünün mavi olmasını sağlayan bu katman, havada gaz halinde dolaşan bir maddedir Ozonu vücudumuza almamız ancak ve fakat oksijen yoluyla gerçekleşmektedir Ozon gözle görülemeyen elle tutulamayan bir maddedir...
Gerçekten çok yönlü bir cilt bakım bileşeni varsa, o dashea yağıolmalıdır. Pek çok farklı türde tüketici ürününde bulunduğundan, muhtemelen bu ortak bileşene aşinasınızdır. Bu bileşen sadece cilt bakımında kullanılmaz, aynı zamanda vücut bakımı, saç bakımı ve hatta bebek bakım ürünlerinde de...
Cinsel yolla bulaşan bir rahatsızlık olan frengi veya öteki adıyla sifiliz, çok eski zamanlardan bu yanlamasına görülen bir sağlık sorunudur Korunmasız cinsel ilişkinin en büyük sebep olarak gösterildiği sifiliz, bizim ülkemizde çoğunlukla “Frenklerin hastalığı anlamına gelen frengi adıyla...
1876 yılında iletişim alanında ihtilal niteliğinde bir buluşa imza atan Graham Bell, telefonu ilk kez bulan kişidir Annesinin işitme engelinden nedeniyle, bu soruna sahip olan kişilere bir çözüm yolu ararken, telefonu bulmuştur Sağırlar için yeni bir teknoloji geliştirememiş olsa da, birbirinden...
Hucre Bolunmesi
HUCRE BOLUNMESİ
Tum canlılarda gorulen bir olaydır Hucre bolunmesinin amacı bolunmenin meydana geldiği canlı ve hucre tipine bağlı olarak, yeni fertler meydana getirmek, regenerasyon(yenilenme) ve buyumeyi sağlamak ve eşey hucrelerini oluşturmaktır bir hucrenin bolunmesi icin...
WordPress otomatik sürüm yükseltime eklentisi: wordpressorg’da yayınlanan sürüm yükseltmelerinin tek bir tıkla, sorunsuz ve kolayca yapılmasını sağlan bir eklentidir
Eklentinin sağladıkları ve bunları yaparken izlediği yol:
1 Dosyaları yedekler ve yükleyebilmek için bir bağlantı linki oluşturur...
Günümüzde gömlekler birçok kumaş türünden yapılmaktadır Birçoğumuz kullanacağımız amaca göre gömlek seçerken hangi tür kumaştan yapıldığını merak eder ve bakarız veya sorarız Tabi kullanım amacı derken hepimiz giyim için almaktayız ama giyim için özellikle spor tarzı, takım elbise ve kravat için...
Transkraniyal doğru akım stimülasyonu (TDCS), beynin serebral korteksinin aktivitesini etkilemek için elektrik akımı kullanan invazif olmayan bir beyin stimülasyon tekniğini ifade etmektedir. Bunun arkasındaki fikir, belirli beyin bölgelerinin aktivitesini artırarak veya azaltarak, belirli beyin...
Çocuğunuz dünyaya geldikten sonra anne ve babalık başlar. Çocuğunuz için her şeyin iyi olmasını ve doğru şeyler yaptığınızdan emin olmayı istersiniz. İyi beslenmesi, yaşına uygun aktiviteler yapılması, uyku düzeninin sağlanması gibi merak edilenler ve ellerinden geldiğince uygulananlar...
2024 Yılı Sakatlık İndirimi
2024 Yılı Sakatlık İndirimi Tutarları
Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2024 takvim yılında uygulanmak uzere; birinci derece sakatlar icin 770 TL, ikinci derece sakatlar icin 380 TL, ucuncu derece sakatlar icin 180 TL...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.