Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Endulus Emevileri
(7561031), İslam egemenliğini İspanya'ya yayan Arap haneda*nıdır Eski Yunan kulturunun Avrupa'ya ak*tarılmasında onemli rol oynamışlardır
İspanya daha Emeviler doneminde Arap ordularının istilasına uğramıştı Emeviler'in Kuzey Afrika Valisi Musa bin Nusayr'ın ko*mutanlarından...
Eski Mısır
Antik Mısır, Antik Cağ'daki en buyuk medeniyetlerdendir MO 3050 yılları civarında kuruluşundan once, guney Mısır ve kuzey Mısır olarak ikiye ayrılmaktaydı Guney Mısır, Nil nehri boyunca uzanan verimli vadi, Mısır tarihinde Yukarı Mısır olarak, kuzey Mısır, delta ise Aşağı Mısır...
Etruskler
Roma tarihinin en gizemli halklı hic kuşkusuz Etrusklerdi Etrusklerin tarihi ile ilgili onlar tarafından yazılan metinlerin olmayışı ve Roma doneminde yazılanların da coğunun kaybolmuş olması Etruskler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmamızı engellemektir Aslında Etrusklerle ilgili...
osmanlı devletinin hukuk sistemi kısaca
Osmanlı Devleti’nde hukuk; Şer’i (İslam) Hukuk ve Orfi Hukuk olmak uzere iki temele dayanıyordu
1 Şer’i Hukuk’un esası, Kur’anı Kerim ve Hadisi Şeriflerdir Şer’i Hukuk sadece Muslumanlara uygulanırdı Musluman olmayan halk kendi dini kurumlarınca...
TRABLUSGARP SAVAŞI
İtalya, 19 yuzyılın sonlarına doğru, bugun Libya adıyla anılan Kuzey Afrika'daki Trablusgarp ve Bingazi'yi ile gecirmeyi planlamıştı O donem İngiltere Mısır'a, Fransa da Tunus'a hakim olmuş, İtalya da gozunu Trablusgarp'a dikmişti İtalya, İngiltere ve Fransa'yla yaptığı gizli...
Acının Askerleri SanatEdebiyat
Ahmet Mithad'ın Kelile ve Dimme Tercumesi SanatEdebiyat
Akca Bebek Hollanda'da CocukEdebiyat
Alberto Moravia'nın Oykulerinden Secmeler Dunya Edebiyatı
Alfabe Sanat
Altın İkizler Cocuk Kitapları
Anadolu Destanları SanatEdebiyat
Anadolu Turkuleri SanatEdebiyat...
Bulent ARINC TBMM Başkanı 23042005
Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 19052005
Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan 01082005
Mehmet Ali TALAT KKTC Cumhurbaşkanı 02082005
Hilmi OZKOK Genelkurmay Başkanı 30082005
Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 29102005
Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 10112005
Recep...
ataturk şiirleri, ataturk konulu şiirler, ataturk şiiri, şiirlerle ataturk, şiirin konusu ataturk, ataturke şiir
Beyoğlu MKemal Ataturk
Beyoğlu m Kemal Ataturk
Ali Rıza Bey’in oğlu Ataturk
Cumhuriyetin atası Ataturk
Ali Rıza Bey’in oğlu Ataturk
Cumhuriyetin kurucusu Ataturk
Turkluğun...
ataturk şiirleri, ataturk konulu şiirler, ataturk şiiri, şiirlerle ataturk, şiirin konusu ataturk, ataturke şiir
Ataturk O
ATATURK o, bir MİLLETE can veren
ATATURK o, bolunmez VATAN veren
ATATURK o, hanedan istemeyen
ATATURK o, MİLLET egemen diyen
ATATURK o, rutbelerini soken
ATATURK o, baş...
İstiklal Marşı
Korkma sonmez bu şafaklarda yuzen al sancak;
Sonmeden yurdumun ustunde tuten en son ocak
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak
Catma; kurban olayım, cehreni ey nazlı hilal
Kahraman ırkıma bir gul, ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz...
Beylerbeyi sarayı hakkında bilgi
Boğazici Koprusu Asya kulesinin dikili olduğu Beylerbeyi, Bizanstan beri saraylara tahsis edilmiş guzel bir semttir Beylerbeyi Sarayı 18611865 yıllarında, eski ahşap bir sahil sarayının yerinde Sultan Abdulmecit tarafından yaptırılmıştır Cephe ve ic...
imagesataturkunmuslumanligadairsozleri5ad6cd6b7a023
ATATURKUN MUSLUMANLIĞA DAİR SOZLERİ
“Din luzumlu bir muessesedir Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur; “Din vardır ve lazımdır
“Turkler ilahi Kelimetullah davası uğruna tum dunyaya Turkİslam adalet ve hoşgorusunu goturmekle kalmamış...
Sultan Hamid’in milletine duşkunluğu
Sultan Hamid, 1897 Yunan harbi olduğu zaman hic uyumazdı Sabaha kadar, elinde haritalar, “Askerim, şu saatte burada, bu saatte burada olması lazım derdi Her saat başı haber alır ve devamlı dua ile, niyaz ile meşgul olurdu Son derece merhametliydi Hayatına...
BU BİR OSMANLI SAVAŞ FERMANIDIR
Yıl 1912, İngilizler Hindistan'ı işgal eder, Hindistan Kralı Osmanlı'dan yardım ister Yıllardır savaş icinde olan Osmanlı bu yardımı karşılıksız bırakmamakla birlikte 350 kişilik bir askeri birliği gemiyle Hindistan'a gonderir 350 kişilik birlikten 20 kadarı...
Sultan Hamid’in hayvan sevgisi
Bir defasında yanıma İstanbul’dan gelen peynirle biraz da pasta alarak ziyaretlerine gittim İlk tenbih ettikleri husus, bundan sonra sureti kat’iyyede hediye goturmemem oldu Ben de “peki, baş ustune dedim Hanımefendi koltuğuna oturdu ve sohbete başladı Bu akşam ki...
İnonu Savaşları'nda savunma taktiği uygulamak zorunda kalan Turk Ordusu, Aslıhanlar Dumlupınar carpışmalarında ise henuz saldırı gucu olmadığını gostermişti Bu durumdan yararlanmayı duşunen Yunan Genelkurmayı yeni bir plan hazırladı Daha guclu birliklerle, İnonu, Eskişehir, Afyon ve Kutahya...
KOYLU MİLLETİN EFENDİSİDİR
Bir gece beraber oturuyorduk Yanımızda Siirt milletvekili Mahmut Soydan, şimdiki Macaristan elcimiz Ruşen Eşref Onaydın, bir de Soysallı vardı Ataturk, ertesi gunu Buyuk Millet Meclisi'nde okuyacağı soylevi hazırlıyordu Mahmut'la Ruşen Eşref not tutuyorlardı Ataturk...
YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM
Bir aralık konu İstiklal Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gun once olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki arac, gerec, personel kıtlığı bugun guc tasavvur edilirdi Tumenlere...
Bu inanılmaz olay, yıllar once Mustafa Kemal'in gormuş olduğu kehanet ozelliği taşıyan bir haberci ruyanın ayniyle gercekleşmesidir Ataturk gormuş olduğu bu ruyayı Dr Reşit Galip beye anlatır: Ruyamda bana 'Paşam, İnonu'den ne haber?' diye sordunuz Ben de: 'Vaziyet kritiktir' cevabını verdim...
Canakkale Savaşları sırasında duşman ordularının hucumlarına karşı Conkbayırı ve Kocatepe'de yaptığı savunmalarla duşmanı durduran ve sonra onları mağlup etmeye başlayan Mustafa Kemal İstanbul'un duşmesini engellemiş oluyordu
Savaşın en kızgın olduğu gunlerden birinde Mustafa Kemal yanında...
Canakkale Savaşı insanlık tarihinin kaydettiği en buyuk savaşlardan biridir 8,5 ay boyunca Boğazın iki yakası adeta bir yeryuzu cehennemine donuşmuştu Bu savaşta yarım milyondan fazla asker hayatını kaybetti
Sadece İngiliz ordusunun kaybı 34000 askerdi Bu gun bunların 27000'inin mezarı vardır...
Mustafa Kemal Paşa, Erzurum ve Sivas Kongreleri'ne katılan arkadaşlarıyla birlikte ciddi para sıkıntısındaydı Erzurum'dan Sivas'a intikal sırasında, yoldaki durumlarını Mazhar Mufit şoyle anlatır:
Onumuzde ve Paşa'nın ustun iradesi ve dahi ışığı altında yeni ve engin bir savaş ufku acılmıştı...
MONTRO BOĞAZLAR SOZLEŞMESİ
(20 TEMMUZ 1936)
Lozan Barış Antlaşması'nın Boğazlar konusundaki kararında; Boğazlardan butun ticaret gemilerinin gecişinin serbest olması, Boğaz kıyılarının askerden arındırılması ve yonetimin başkanı Turk olan uluslar arası bir komisyona bırakılması...
Turkiye Cumhuriyeti tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'nun temelleri uzerine Ataturk ve silah arkadaşları tarafından inşa edilmiş bir devlet olan Turkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş Savaşı ile başlar
Bu yeni rejim I Dunya Savaşı sonrasında yenik duşen ve toprakları paylaşılan Osmanlı Devleti'nin son...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.