Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Endulus Emevileri (7561031), İslam egemenliğini İspanya'ya yayan Arap haneda*nıdır Eski Yunan kulturunun Avrupa'ya ak*tarılmasında onemli rol oynamışlardır İspanya daha Emeviler doneminde Arap ordularının istilasına uğramıştı Emeviler'in Kuzey Afrika Valisi Musa bin Nusayr'ın ko*mutanlarından...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Eski Mısır Antik Mısır, Antik Cağ'daki en buyuk medeniyetlerdendir MO 3050 yılları civarında kuruluşundan once, guney Mısır ve kuzey Mısır olarak ikiye ayrılmaktaydı Guney Mısır, Nil nehri boyunca uzanan verimli vadi, Mısır tarihinde Yukarı Mısır olarak, kuzey Mısır, delta ise Aşağı Mısır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Etruskler Roma tarihinin en gizemli halklı hic kuşkusuz Etrusklerdi Etrusklerin tarihi ile ilgili onlar tarafından yazılan metinlerin olmayışı ve Roma doneminde yazılanların da coğunun kaybolmuş olması Etruskler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmamızı engellemektir Aslında Etrusklerle ilgili...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
osmanlı devletinin hukuk sistemi kısaca Osmanlı Devleti’nde hukuk; Şer’i (İslam) Hukuk ve Orfi Hukuk olmak uzere iki temele dayanıyordu 1 Şer’i Hukuk’un esası, Kur’anı Kerim ve Hadisi Şeriflerdir Şer’i Hukuk sadece Muslumanlara uygulanırdı Musluman olmayan halk kendi dini kurumlarınca...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
TRABLUSGARP SAVAŞI İtalya, 19 yuzyılın sonlarına doğru, bugun Libya adıyla anılan Kuzey Afrika'daki Trablusgarp ve Bingazi'yi ile gecirmeyi planlamıştı O donem İngiltere Mısır'a, Fransa da Tunus'a hakim olmuş, İtalya da gozunu Trablusgarp'a dikmişti İtalya, İngiltere ve Fransa'yla yaptığı gizli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
Acının Askerleri SanatEdebiyat Ahmet Mithad'ın Kelile ve Dimme Tercumesi SanatEdebiyat Akca Bebek Hollanda'da CocukEdebiyat Alberto Moravia'nın Oykulerinden Secmeler Dunya Edebiyatı Alfabe Sanat Altın İkizler Cocuk Kitapları Anadolu Destanları SanatEdebiyat Anadolu Turkuleri SanatEdebiyat...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Bulent ARINC TBMM Başkanı 23042005 Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 19052005 Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan 01082005 Mehmet Ali TALAT KKTC Cumhurbaşkanı 02082005 Hilmi OZKOK Genelkurmay Başkanı 30082005 Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 29102005 Ahmet Necdet SEZER Cumhurbaşkanı 10112005 Recep...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
ataturk şiirleri, ataturk konulu şiirler, ataturk şiiri, şiirlerle ataturk, şiirin konusu ataturk, ataturke şiir Beyoğlu MKemal Ataturk Beyoğlu m Kemal Ataturk Ali Rıza Bey’in oğlu Ataturk Cumhuriyetin atası Ataturk Ali Rıza Bey’in oğlu Ataturk Cumhuriyetin kurucusu Ataturk Turkluğun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
ataturk şiirleri, ataturk konulu şiirler, ataturk şiiri, şiirlerle ataturk, şiirin konusu ataturk, ataturke şiir Ataturk O ATATURK o, bir MİLLETE can veren ATATURK o, bolunmez VATAN veren ATATURK o, hanedan istemeyen ATATURK o, MİLLET egemen diyen ATATURK o, rutbelerini soken ATATURK o, baş...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
8
ataturk şiirleri, ataturk konulu şiirler, ataturk şiiri, şiirlerle ataturk, şiirin konusu ataturk, ataturke şiir Ataturk ATATURK vatanın yılmaz rehberi, ATATURK Turkluğun olmez onderi ATATURK milletin en son lideri, ATATURK dunyada gurur kaynağım ATATURK 'Ne mutlu turkum' diyendir, ATATURK...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
İstiklal Marşı Korkma sonmez bu şafaklarda yuzen al sancak; Sonmeden yurdumun ustunde tuten en son ocak O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak Catma; kurban olayım, cehreni ey nazlı hilal Kahraman ırkıma bir gul, ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Beylerbeyi sarayı hakkında bilgi Boğazici Koprusu Asya kulesinin dikili olduğu Beylerbeyi, Bizanstan beri saraylara tahsis edilmiş guzel bir semttir Beylerbeyi Sarayı 18611865 yıllarında, eski ahşap bir sahil sarayının yerinde Sultan Abdulmecit tarafından yaptırılmıştır Cephe ve ic...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
imagesataturkunmuslumanligadairsozleri5ad6cd6b7a023 ATATURKUN MUSLUMANLIĞA DAİR SOZLERİ “Din luzumlu bir muessesedir Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur; “Din vardır ve lazımdır “Turkler ilahi Kelimetullah davası uğruna tum dunyaya Turkİslam adalet ve hoşgorusunu goturmekle kalmamış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Sultan Hamid’in milletine duşkunluğu Sultan Hamid, 1897 Yunan harbi olduğu zaman hic uyumazdı Sabaha kadar, elinde haritalar, “Askerim, şu saatte burada, bu saatte burada olması lazım derdi Her saat başı haber alır ve devamlı dua ile, niyaz ile meşgul olurdu Son derece merhametliydi Hayatına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
BU BİR OSMANLI SAVAŞ FERMANIDIR Yıl 1912, İngilizler Hindistan'ı işgal eder, Hindistan Kralı Osmanlı'dan yardım ister Yıllardır savaş icinde olan Osmanlı bu yardımı karşılıksız bırakmamakla birlikte 350 kişilik bir askeri birliği gemiyle Hindistan'a gonderir 350 kişilik birlikten 20 kadarı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Sultan Hamid’in hayvan sevgisi Bir defasında yanıma İstanbul’dan gelen peynirle biraz da pasta alarak ziyaretlerine gittim İlk tenbih ettikleri husus, bundan sonra sureti kat’iyyede hediye goturmemem oldu Ben de “peki, baş ustune dedim Hanımefendi koltuğuna oturdu ve sohbete başladı Bu akşam ki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
İnonu Savaşları'nda savunma taktiği uygulamak zorunda kalan Turk Ordusu, Aslıhanlar Dumlupınar carpışmalarında ise henuz saldırı gucu olmadığını gostermişti Bu durumdan yararlanmayı duşunen Yunan Genelkurmayı yeni bir plan hazırladı Daha guclu birliklerle, İnonu, Eskişehir, Afyon ve Kutahya...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
KOYLU MİLLETİN EFENDİSİDİR Bir gece beraber oturuyorduk Yanımızda Siirt milletvekili Mahmut Soydan, şimdiki Macaristan elcimiz Ruşen Eşref Onaydın, bir de Soysallı vardı Ataturk, ertesi gunu Buyuk Millet Meclisi'nde okuyacağı soylevi hazırlıyordu Mahmut'la Ruşen Eşref not tutuyorlardı Ataturk...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM Bir aralık konu İstiklal Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gun once olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki arac, gerec, personel kıtlığı bugun guc tasavvur edilirdi Tumenlere...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Bu inanılmaz olay, yıllar once Mustafa Kemal'in gormuş olduğu kehanet ozelliği taşıyan bir haberci ruyanın ayniyle gercekleşmesidir Ataturk gormuş olduğu bu ruyayı Dr Reşit Galip beye anlatır: Ruyamda bana 'Paşam, İnonu'den ne haber?' diye sordunuz Ben de: 'Vaziyet kritiktir' cevabını verdim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Canakkale Savaşları sırasında duşman ordularının hucumlarına karşı Conkbayırı ve Kocatepe'de yaptığı savunmalarla duşmanı durduran ve sonra onları mağlup etmeye başlayan Mustafa Kemal İstanbul'un duşmesini engellemiş oluyordu Savaşın en kızgın olduğu gunlerden birinde Mustafa Kemal yanında...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Canakkale Savaşı insanlık tarihinin kaydettiği en buyuk savaşlardan biridir 8,5 ay boyunca Boğazın iki yakası adeta bir yeryuzu cehennemine donuşmuştu Bu savaşta yarım milyondan fazla asker hayatını kaybetti Sadece İngiliz ordusunun kaybı 34000 askerdi Bu gun bunların 27000'inin mezarı vardır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Mustafa Kemal Paşa, Erzurum ve Sivas Kongreleri'ne katılan arkadaşlarıyla birlikte ciddi para sıkıntısındaydı Erzurum'dan Sivas'a intikal sırasında, yoldaki durumlarını Mazhar Mufit şoyle anlatır: Onumuzde ve Paşa'nın ustun iradesi ve dahi ışığı altında yeni ve engin bir savaş ufku acılmıştı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
MONTRO BOĞAZLAR SOZLEŞMESİ (20 TEMMUZ 1936) Lozan Barış Antlaşması'nın Boğazlar konusundaki kararında; Boğazlardan butun ticaret gemilerinin gecişinin serbest olması, Boğaz kıyılarının askerden arındırılması ve yonetimin başkanı Turk olan uluslar arası bir komisyona bırakılması...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Turkiye Cumhuriyeti tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'nun temelleri uzerine Ataturk ve silah arkadaşları tarafından inşa edilmiş bir devlet olan Turkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş Savaşı ile başlar Bu yeni rejim I Dunya Savaşı sonrasında yenik duşen ve toprakları paylaşılan Osmanlı Devleti'nin son...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt