Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

(5 ağustos 1921)EskişehirKutahya Muharebelerinde buyuk bir toprak parcasının duşmana bırakılması TBMM ’de moral bozukluğuna neden olmuşturOzellikle Mustafa kemal Paşaya karşı olanlar bu harekatın sorumlusu olarak Mustafa kemal Paşayı gorup onu suclamaya başlamışlardırOrdu cekilirken bu duruma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Kurtuluş Savaşında Batı Cephesi Kurtuluş savaşı batı cephesi Asıl olarak Yunanlılar işgaline karşı Batı Anadolu ’da verilen savaşları kapsayan Batı Cephesi ya da Garp Cephesi, 22 Haziran 1920 ’de Milne Hattı ’ndan başlayan Yunanistan Ordusu'nun gelen taarruzunun hemen ardından, 25 Haziran 1920...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Asurlular kimdir,Asurlular ozet bilgi Asurlular nedirAsurlular kısaca bilgi Asur İmparatorluğu, aslen Kuzey Irak'ta, Dicle kıyısında bulunan Aşur Asur (Qalat Şarqat) şehri ve cevresinde yaşayan bir Sami toplulukken ozellikle MO 2000 sonrası doğubatı arası kuresel ticaretten faydalanarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Ataturkun Eğitim Alanında Yaptığı yenilikler ataturk un eğitim alanında yaptığı calışmalar ataturkun eğitim alanında yaptıkları kısaca Ataturkun Eğitim Alanında Yaptıkları Eğitim ve Kultur Alanında Yapılan Yenilikler: 3 Mart 1924 ’te Tevhidi Tedrisat Kanunu ilan edildi Eğitim oğretim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
emniyet kemerinin onemi nedir kısaca Emniyet kemeri herkesin cok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir guvenlik sistemidir Otomobildeki en onemli guvenlik oğelerinden biridir Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde calışır Emniyet kemerinin alt...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Fatihin Hocaları Kimlerdir Akşamseddin : Haci Bayram Veli ’nin muridi ve Fatih Sultan Mehmet ’in hocalarındandır İstanbul'un manevi fatihi olarak da anılır Sacının ve sakalının ak olması ve beyaz elbiseler giymesinden dolayı Akşeyh veya Akşemseddin adlarıyla meşhur olmuştur Molla Husrev ...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Bim nedir Bim ne anlama gelir Bim magazasının isminin acılımı imagesbiminaciliminedir5b0dfcd753c84 Perakende sektorunun oncu kuruluşlarından olan şirketin marka adı BİMdir Şirketin resmi ticari unvanı BİM yani Birleşik Mağazalar AŞ dir Bu konuda pek cok spekulasyon mevcuttur En doğru cevap bim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Turklerin İslamiyeti Kabul Etmesini Kolaylaştıran Etkenler Turkleri İslamiyet ’e girişini kolaylaştıran etkenler nelerdir? Abbasiler ’in Turkler ’e karşı hoşgorulu bir politika izlemeleri, ozellikle orduda onemli gorevlere Turkler ’i tayin etmeleri, Ticari amacla Turk ulkelerine giden Musluman...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Ataturkun sanat ve bilimle ilgili sozleri Ataturkun sanat ile ilgili sozleri Sanat guzelliğin ifadesidir Bu ifade soz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur Kultur, okumak, anlamak, gorebilmek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Ertuğrul gazinin mezari nerede imagesertugrulgazininmezarinerede5b0dfd0ac6123 Ertuğrul Gazi Turbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selcuklu Ucbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Soğut ilcesinde bulunan turbesidir 13 yuzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Mahidevran Sultan Hurrem Sultan dan guzelmiydi Mahidevran Sultan Mı Daha Guzel Hurrem Sultan Mı Rivayete gore Mahidevran Sultan hurrem sultandan cok daha guzel bir kadın olmasına rağmen hurrem sultan'ın kanuni uzerindeki entrikalarının kurbanı olmuş, gozdelikten duşmuştur Hurrem Sultan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
2 Selim'in Lakabı Nedir? Hurrem Sultanın oğlu 2 Selim tahta cıkan tek şehzadedir Diğer kardeşlerinin olumunden sonra taht 2 selime kalmıştır 2 Selim kucuk yaşlardan itibaren kardeşi beyazıt ile iktidar savaşına girmiş ve bu savaştan kardeşinin olumuyle galip cıkmıştır Şehzade Beyazıtın aksine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Sırasıyla Ataturkun gittiği okullar, şehirleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir: Mahalle Mektebi (Selanik) Şemsi Efendi Okulu (Selanik) Selanik Mulkiye Ruştiyesi ( Selanik) Selanik Askeri Ruştiyesi : 1893 1895 ( Selanik) Manastır Askeri İdadisi: 1895 1899 (Manastır Şehri Makedonya) Harp Okulu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Kurtuluş savaşı komutanları ve başarı oykuleri kısa Korgeneral Fahrettin Altay 1880 – 26 Ekim 1974 Kurtuluş Savaşı kahramanlarından asker ve politikacı Başkomutanlık Meydan Savaşı ’nda Yunan Ordusu ’nu kovalayarak İzmir ’e giren ilk Turk suvarilerinin komutanıdır 1880 yılında Arnavutluk ’un...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
eski uygarlıkların kullandıkları sayı ve sistemlerin araştırılması Eski Mısır Mısır rakamları eski Mısır'da MO ilk bininci yıla kadar kullanılmış, hiyeroglif işaretleri kullanılarak yazılan, bir tur ondalık sayısal sistemdir Bu sistemde 1'den başlayarak on kat artan sayıların kendine ozgu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Yakınınızdaki bir kulubun alt yapıdan futbolcu yetiştirme olanağı varsa kucuk yaşta ailenizle birlikte başvurun, size yol gostereceklerdir Bir başka yol da, oynadığınız bir mahalle takımında dikkat cekerek cağrılmanızdır Ama unutmayın ki sporun her dali aynı zamanda eğitim de gerektirir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Guneş tutulması bir yılda kac kez olur Guneş Tutulması, Ay'ın Guneş ile Dunya arasına girmesi ve bazı ozel koşulların sağlanması neticesinde meydana gelir Guneş tutulması bir yılda en az iki kez, en cok beş kez meydana gelebilir Tutulmanın olabilmesi icin, Ay'ın Yeniay safhasında olması ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
İnternet Uzerinden Oğretmenlik Yapın Para Kazanın Yaşamımızı cok kolaylaştıran internet bize her konuda yardımcı olmaktadır Bu konuların bir sınırlaması yoktur Eğer iş arıyorsanız bu sizin icin kacınılmaz bir fırsattır Bunun adı ucretli oğretmenliktir İlk olarak bunun ne olduğunu anlatalım Ben...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
milli kulturumuzu yansıtan ogeler nelerdir kısaca Milli Kultur, bir millete ozgu bilgi, inanc ve davranışlar butunu ile bu butunun parcası olan maddi nesnelerBir milletteki Toplumsal yaşamın dil, duşunce, gelenek, işaret sistemleri, kurumlar, yasalar, aletler, teknikler, sanat yapıtları gibi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Gecmişten gunumuze bilindik tum cizgi film karekterlerinin isimleri şoyle; Donald Duck Daisy Duck Micky Mouse spıderman bugs buny hayalet avcıları ejderha avcıları garfıeld nana limon pepee conny tast ben10 superman betmen achilles danny cimi redkit kespır dancy max flash sukubi du Bart Simpson...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Ataturk ’un basınla ilgili goruşlerini belirten metinler • Basın, milletin muşterek sesidir Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtac olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan muşterek bir istikamette yurumesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Turkler İslamiyet'i kılıc zoruyla değil, kendi rızalarıyla kabul etmişlerdir Şuphesiz bu dini secmelerinin en onemli sebebi, eski Turk inancı ve anlayışı ile İslamiyet arasında bircok benzerlik bulunmasıdır: 1Eski Turk dini, GokTanrı inancı adıyla bilinmektedir Bu inanışa gore Turkler...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Osmanlı Devletinde Toprak Dağılımı Ve Yonetimi Sosyal Bilgiler Performans Odevi Osmanlı Devletinde Toprak Yonetimi Osmanlıda Toprak Dağılımı ve Yonetimi Miri Arazi Bu topraklar her turlu işletim hakkı devlete ait olan topraklardı Bu topraklar, topraktan alınan verginin buyukluğu ve hizmete...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
39
Kuranı Kerimin tamamlanması yaklaşık olarak kac yıl surmuştur? Allah tarafından gonderilen ilahi kitapların sonuncusu olan Kur ’anı Kerim,23 senede en son ve hak peygamber Hz Muhammed(sas) ’e indirilmiştir Sozlukte toplamak, okumak, bir araya getirmek anlamına gelen Kur ’an terim olarak şoyle...
Yanıtlar
1
Görüntüleme
15
İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi Kısaca Kısaca İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi 1921 yılında, milli bir marş yazılması icin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma acılmış ve kazanana para odulu verileceği acıklanmıştır Milli mucadele şuurunu istenen idrak seviyesinde ve istenen...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt