Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
(5 ağustos 1921)EskişehirKutahya Muharebelerinde buyuk bir toprak parcasının duşmana bırakılması TBMM ’de moral bozukluğuna neden olmuşturOzellikle Mustafa kemal Paşaya karşı olanlar bu harekatın sorumlusu olarak Mustafa kemal Paşayı gorup onu suclamaya başlamışlardırOrdu cekilirken bu duruma...
Kurtuluş Savaşında Batı Cephesi
Kurtuluş savaşı batı cephesi
Asıl olarak Yunanlılar işgaline karşı Batı Anadolu ’da verilen savaşları kapsayan Batı Cephesi ya da Garp Cephesi, 22 Haziran 1920 ’de Milne Hattı ’ndan başlayan Yunanistan Ordusu'nun gelen taarruzunun hemen ardından, 25 Haziran 1920...
Asurlular kimdir,Asurlular ozet bilgi
Asurlular nedirAsurlular kısaca bilgi
Asur İmparatorluğu, aslen Kuzey Irak'ta, Dicle kıyısında bulunan Aşur Asur (Qalat Şarqat) şehri ve cevresinde yaşayan bir Sami toplulukken ozellikle MO 2000 sonrası doğubatı arası kuresel ticaretten faydalanarak...
Ataturkun Eğitim Alanında Yaptığı yenilikler
ataturk un eğitim alanında yaptığı calışmalar
ataturkun eğitim alanında yaptıkları kısaca
Ataturkun Eğitim Alanında Yaptıkları
Eğitim ve Kultur Alanında Yapılan Yenilikler:
3 Mart 1924 ’te Tevhidi Tedrisat Kanunu ilan edildi Eğitim oğretim...
emniyet kemerinin onemi nedir kısaca
Emniyet kemeri herkesin cok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir guvenlik sistemidir Otomobildeki en onemli guvenlik oğelerinden biridir
Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde calışır Emniyet kemerinin alt...
Fatihin Hocaları Kimlerdir
Akşamseddin : Haci Bayram Veli ’nin muridi ve Fatih Sultan Mehmet ’in hocalarındandır İstanbul'un manevi fatihi olarak da anılır Sacının ve sakalının ak olması ve beyaz elbiseler giymesinden dolayı Akşeyh veya Akşemseddin adlarıyla meşhur olmuştur
Molla Husrev ...
Bim nedir
Bim ne anlama gelir
Bim magazasının isminin acılımı
imagesbiminaciliminedir5b0dfcd753c84
Perakende sektorunun oncu kuruluşlarından olan şirketin marka adı BİMdir Şirketin resmi ticari unvanı BİM yani Birleşik Mağazalar AŞ dir
Bu konuda pek cok spekulasyon mevcuttur En doğru cevap bim...
Turklerin İslamiyeti Kabul Etmesini Kolaylaştıran Etkenler
Turkleri İslamiyet ’e girişini kolaylaştıran etkenler nelerdir?
Abbasiler ’in Turkler ’e karşı hoşgorulu bir politika izlemeleri, ozellikle orduda onemli gorevlere Turkler ’i tayin etmeleri,
Ticari amacla Turk ulkelerine giden Musluman...
Ataturkun sanat ve bilimle ilgili sozleri
Ataturkun sanat ile ilgili sozleri
Sanat guzelliğin ifadesidir Bu ifade soz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur
Kultur, okumak, anlamak, gorebilmek...
Ertuğrul gazinin mezari nerede
imagesertugrulgazininmezarinerede5b0dfd0ac6123
Ertuğrul Gazi Turbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selcuklu Ucbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Soğut ilcesinde bulunan turbesidir
13 yuzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi...
Mahidevran Sultan Hurrem Sultan dan guzelmiydi
Mahidevran Sultan Mı Daha Guzel Hurrem Sultan Mı
Rivayete gore Mahidevran Sultan hurrem sultandan cok daha guzel bir kadın olmasına rağmen hurrem sultan'ın kanuni uzerindeki entrikalarının kurbanı olmuş, gozdelikten duşmuştur
Hurrem Sultan...
2 Selim'in Lakabı Nedir?
Hurrem Sultanın oğlu 2 Selim tahta cıkan tek şehzadedir Diğer kardeşlerinin olumunden sonra taht 2 selime kalmıştır 2 Selim kucuk yaşlardan itibaren kardeşi beyazıt ile iktidar savaşına girmiş ve bu savaştan kardeşinin olumuyle galip cıkmıştır
Şehzade Beyazıtın aksine...
Sırasıyla Ataturkun gittiği okullar, şehirleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir:
Mahalle Mektebi (Selanik)
Şemsi Efendi Okulu (Selanik)
Selanik Mulkiye Ruştiyesi ( Selanik)
Selanik Askeri Ruştiyesi : 1893 1895 ( Selanik)
Manastır Askeri İdadisi: 1895 1899 (Manastır Şehri Makedonya)
Harp Okulu...
Kurtuluş savaşı komutanları ve başarı oykuleri kısa
Korgeneral Fahrettin Altay 1880 – 26 Ekim 1974
Kurtuluş Savaşı kahramanlarından asker ve politikacı Başkomutanlık Meydan Savaşı ’nda Yunan Ordusu ’nu kovalayarak İzmir ’e giren ilk Turk suvarilerinin komutanıdır
1880 yılında Arnavutluk ’un...
eski uygarlıkların kullandıkları sayı ve sistemlerin araştırılması
Eski Mısır
Mısır rakamları eski Mısır'da MO ilk bininci yıla kadar kullanılmış, hiyeroglif işaretleri kullanılarak yazılan, bir tur ondalık sayısal sistemdir Bu sistemde 1'den başlayarak on kat artan sayıların kendine ozgu...
Yakınınızdaki bir kulubun alt yapıdan futbolcu yetiştirme olanağı varsa kucuk yaşta ailenizle birlikte başvurun, size yol gostereceklerdir
Bir başka yol da, oynadığınız bir mahalle takımında dikkat cekerek cağrılmanızdır Ama unutmayın ki sporun her dali aynı zamanda eğitim de gerektirir...
Guneş tutulması bir yılda kac kez olur
Guneş Tutulması, Ay'ın Guneş ile Dunya arasına girmesi ve bazı ozel koşulların sağlanması neticesinde meydana gelir Guneş tutulması bir yılda en az iki kez, en cok beş kez meydana gelebilir
Tutulmanın olabilmesi icin, Ay'ın Yeniay safhasında olması ve...
İnternet Uzerinden Oğretmenlik Yapın Para Kazanın
Yaşamımızı cok kolaylaştıran internet bize her konuda yardımcı olmaktadır Bu konuların bir sınırlaması yoktur Eğer iş arıyorsanız bu sizin icin kacınılmaz bir fırsattır Bunun adı ucretli oğretmenliktir İlk olarak bunun ne olduğunu anlatalım Ben...
milli kulturumuzu yansıtan ogeler nelerdir kısaca
Milli Kultur, bir millete ozgu bilgi, inanc ve davranışlar butunu ile bu butunun parcası olan maddi nesnelerBir milletteki Toplumsal yaşamın dil, duşunce, gelenek, işaret sistemleri, kurumlar, yasalar, aletler, teknikler, sanat yapıtları gibi...
Ataturk ’un basınla ilgili goruşlerini belirten metinler
• Basın, milletin muşterek sesidir Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtac olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan muşterek bir istikamette yurumesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir...
Turkler İslamiyet'i kılıc zoruyla değil, kendi rızalarıyla kabul etmişlerdir Şuphesiz bu dini secmelerinin en onemli sebebi, eski Turk inancı ve anlayışı ile İslamiyet arasında bircok benzerlik bulunmasıdır:
1Eski Turk dini, GokTanrı inancı adıyla bilinmektedir Bu inanışa gore Turkler...
Osmanlı Devletinde Toprak Dağılımı Ve Yonetimi Sosyal Bilgiler Performans Odevi
Osmanlı Devletinde Toprak Yonetimi
Osmanlıda Toprak Dağılımı ve Yonetimi
Miri Arazi
Bu topraklar her turlu işletim hakkı devlete ait olan topraklardı Bu topraklar, topraktan alınan verginin buyukluğu ve hizmete...
Kuranı Kerimin tamamlanması yaklaşık olarak kac yıl surmuştur?
Allah tarafından gonderilen ilahi kitapların sonuncusu olan Kur ’anı Kerim,23 senede en son ve hak peygamber Hz Muhammed(sas) ’e indirilmiştir Sozlukte toplamak, okumak, bir araya getirmek anlamına gelen Kur ’an terim olarak şoyle...
İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi Kısaca
Kısaca İstiklal Marşının Yazılış Hikayesi
1921 yılında, milli bir marş yazılması icin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma acılmış ve kazanana para odulu verileceği acıklanmıştır
Milli mucadele şuurunu istenen idrak seviyesinde ve istenen...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.