Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Oz değerlendirme formu nedir
Belli bir konuda bireyin kendi kendisini değerlendirmesidir Oz değerlendirme oğrencilerin kendilerini keşfetmelerine, guclu ve zayıf yonlerini tanımalarına yardımcı olur Omur boyu kendi performans ve gelişimlerini bağımsız olarak ve gercekci şekilde değerlendirmeye...
Bedevi Arapların Ozdeyiş Ve Adetleri Yazarı Kimdir
Bedevi Arapların Ozdeyiş Ve Adetleri İbn Abdirabbih
Bedevi Arapların Ozdeyiş Ve Adetleri Kitabının Yazarı İbn Abdirabbih dir
Ibn Abdirabbih Hakkında
İsa´dan sonra 940´ta İspanyaEndulus´te olen İbn Abdirabbih klasik Arap edebiyatının en unlu...
Karşıdan Karşıya Guvenli Geciş Yerleri hakkında bilgi
Karşıdan Karşıya Guvenli Geciş Yerlerini şu şekilde sıralaya biliriz;
1 Alt gecitlerden,
2 Ust gecitlerden,
3Yaya gecitlerinden
4 Okul gecitlerinden,
5 Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden,
6 Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden,
7...
Prizmaların ozellikleri nelerdir
Prizmalar nedir ozellikleri
1Dik Prizmalar ve Ozellikleri
Tabanları herhangi bir cok gensel bolge olan yan yuzleri dikdortgensel bolgelerden meydana gelen cisimlere dik prizma denir
Prizmalar tabanlarına gore dikdortgenler prizmasıkare dik prizmaucgen dik...
2024 Acık Oğretim Lisesi I Donem Sınav Giriş Belgesi
2122 ocak 2024 tarihlerinde yapılacak olan Acık Oğretim Lisesi 1 Donem sınava giriş belgeleri acıklandı Sınav giriş belgelerine aşağıdaki linkten tıklayıp ulaşabilirsiniz
images2024acikogretimlisesi1donemsinavgirisbelgesi5af975c80a4d1
2024...
İlk Yardım İle İlgili Sozler
Acele giden ecele gider
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli cok olmazdı
Kazaları arabalar değil, insanlar yapar
Bir anlık dikkatsizlik omur boyu pişmanlık getirir
İlk Yardımla İlgili Şiirler
İlk Yardım
Tedavide ilk adım
Yapılır...
Beyaz Diş Kitabının Yazarı Hakkında Kısa Bilgi
Beyaz Diş kitabının yazarı Jack London 'dur
Jack London ABD'li gazeteci ve roman yazarı Vahşetin Cağrısı, Martin Eden, Demir Okce, Beyaz Diş ve Deniz Kurdu başta olmak uzere elliden fazla kitabın yazarı olan Jack London, Dunya ticari dergi...
Ucurtma Avcısı Kitap Ozeti Kısa
Ucurtma avcısı kitabını okumuştum cok etkilenmiştim surukleyici guzel bir kitap soz konusu cocuklar olunca huzun olmaması mumkunmu aynı zamanda oldukca huzunlu bir kitaptı
Ucurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman
Ucurtma...
Kahraman Tazeoğlu Yeni Kitabı Soz
Kahraman Tazeoğlu Soz
imageskahramantazeoglusozkitabi5af9bd6420d98
Cep boy kitabı olan Soz bugune kadar duyduğunuz, okuduğunuz ve ilk kez okuyacağınız Kahraman Tazeoğlu'nun ozlu sozleri ile raflardaki yerini alıyor
''SOZ'' 10 Mayıs 'ta tum kitapevleri ve...
Okulların kapanmasına kısa bir sure kaldı 20242024 eğitim oğretim donemi 13 Haziran 2024 tarihinde sona erecek
Okulların kapanması icin gun sayan oğrencileri takdir teşekkur heyecanı sarmaya başladı
Takdir veya Teşekkur Belgesi almak icin Turkce Dersinizin en az 55 ve uzeri, Diğer...
Turkiye'de nikah memurları ne renk cubbe giyerler
Evlendirme memuru, evlendirme toreninde modeli Genel Mudurlukce belirlenen ozel bir bordo cubbe giyer
Bu kıyafetlerin giderleri mensup oldukları kuruluşların butcelerinden karşılanır
Evlendirme memurları icin gerekli cubbeler belediyeler veya...
Kurtuluş savaşı oncesi ve sonrası
Kurtuluş savaşı oncesi ve sonrası ozet
KURTULUŞ SAVAŞI ONCESİ ve Sonrası ozet:
Osmanlı Devletinin Birinci Dunya Savaşındaki yenilgisini belirleyen Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918) ile Anadolu ve Trakya her turlu işgale acık bir duruma geliyordu...
2024 Kolejlerin taban puanları,
kolej taban puanları 2024
ozel okulların taban puanları 2024
Kolejler 8 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında on kayıt, 1112 Ağustos 2024 tarihlerinde ise kesin kayıt yapacaklardır
Kolejlerin taban puanları acıklandı
2024 yılı 8Sınıf SBS sonucuna gore taban puan...
okul disiplin cezaları
İlkoğretim okullarında gercekleşen disiplin cezaları yonetmeliği MEB tarafından duzenlenir Bu yonetmeliğe gore:
Oğrencilere, kusurlu veya cezayı gerektiren davranışların niteliklerine gore;
a) Uyarma Mahrumiyet Kınama
b) Okuldan Kısa Sureli Uzaklaştırma
c) Okuldan...
Buyuk Umutlar Kitabını kim yazmış
Buyuk Umutlar Kitabının konusu
İngiliz edebiyatının dev yazarı olan Charles Dickens'ın onuncu romanı Buyuk Umutlar, onun en beğenilen, en cok okunan yapıtıdır Bu romanında yazar, insanlar arasındaki sevgisizliğe, ikiyuzluluğe karşı cıkarken, para hırsı ve...
Fizik biliminin gunluk yaşamdaki yeri ve onemi
Enerji harcamak, global ısınma, nehirlerin, denizlerin kirlenmesi, cep telefonu, yazıcı, bilgisayar, uydular, uzay aracları ve daha nice aklınıza gelen konu fiziğin de konusudur Fizik konularını canlı ve cansız doğadan alır Doğada gercekleşen...
Cağımızın Bir Kahramanı Kitabının Yazarının Adı
Cağımızın Bir Kahramanı Kitabının Yazarı Hakkında Bilgi
Cağımızın Bir Kahramanı Kitabının Yazarı Yuryevic Lermontov 'dur
Mihail Yuryevic Lermontov Rus yazar ve şair
Emekli bir subayın oğlu olarak dunyaya gelen Lermontov, bir sure Moskova...
olcmede yapılan hatalar nelerden kaynaklanır
Olcmede yapılan hataların kaynakları şunlardır;
1 Olcen kişiden kaynaklanan hatalar:
Olcen kişinin fiziksel yetersizliği, yaşı, oğrenim durumu gibi kişisel ozellikleri hataya sebep olabilir Olcme yaptığı esnadaki fiziksel ve psikolojik durumu...
Turkiye'nin coğrafi konumunun ozellikleri nelerdir
Turkiye Kuzey Yarım Kure’de, eski dunya karalarının birbirine en cok yaklaştıkları stratejik bir bolgede yer alır Buna bağlı olarak matematiksel ve ozel konumu ulkenin sosyal, politik ve ekonomik durumu uzerinde etkili olmaktadır
Turkiye’nin...
Bartın'da Nerelerden Burs Bulabilirim?
Bartın'da burs veren yerler
Bartın'da bues alabilmek icin aşağıdaki kurumlara başvurabilirsiniz;
Bartın Hizmet ve Kalkınma Vakfı
Bartın Valiliği
laiklik ilkesi diğer dunya ulkelerinde nasıl uygulanır?
Laisizm veya Laiklik devlet yonetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir
Eski cağlardan beri din, insanların, gunluk yaşamında, toplumsal duzende ve devlet...
Örüntü, çoğunlukla uzaysal ve geometrik karaktere sahip, iki veya üç boyutlu bir nesne olarak düşünülebilir Diğer bir ifadeyle örüntü, ilgilenilen varlıkla ilgili gözlenebilir veya ölçülebilir bilgilere verilen isimdir
Türk Dil Kurumu'nun güncel sözlüğüne göre örüntü olay veya nesnelerin...
Ayşe Kulin Veda Karakterleri
Ayşe Kulin Veda Romanı Kahramanları
Romanda altı ana karakter var Saraylıhanım, Behice, Ahmet Reşat, Mehpare, Kemal, Azra bence romanın asıl karakterlerini oluşturuyorlar Roman bu altı karakterin uzerinden ilerliyor ve mesajlarını veriyor
Leman, Suat, Mahir...
Oğretmenin Kac Gun Doğum İzni Var
Oğretmene Doğum İzni Ne Kadar Veriliyor
Oğretmenin doğum izni' hakkında yeni duzenlemeler Şoyle
Yeni duzenlemeler eskiye gore cok gelişmiş durumda
Eskiden doğumdan once 3 hafta doğumdan sonra 6 hafta izin vardı Yeni duzenlemede bu doğumdan once 8 doğumdan...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.