Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Sevgili dunya, gidiyorum cunku sıkıldım yeterince yaşadım Seni dertlerinle başbaşa bırakıyorum iyi şanslar intihar notu hangi Oscarlı aktore aittir George Sanders imagessevgilidunyagidiyorumcunkusikildimintiharnotuhangioscarliaktoreaittir5af3ad86e5500 Doğum: 3 Temmuz 1906, St Petersburg, Rusya...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
2024 ağustos oğretmen atamaları, oğretmen atamaları ağustos 2024 Oğretmen adaylarına mujdeli haber; Milli Eğitim Bakanlığı Ağustos ayında 11 bin 544 oğretmen atayacak Milli Eğitim Bakanlığı Ağustosta 11 bin 544 kadrolu oğretmen ataması yapacak Konuyla ilgili ayrıntılar eklenecektir (akşam)
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
ışık kaynağı olmadığı halde ışık yayan cisimler nelerdir Bazı cisimler kendileri ışık kaynağı olmadığı halde etraflarında onları aydınlatan bir ışık kaynağı varsa ışık yayıyormuş gibi gorunurler Aydınlatılmış cisimler olarak da tanımlanan bu cisimler Aşağıda saydığımız maddeler kendileri ışık...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
sizden istediğim losev sivil toplum kuruluşumudur LOSEV, 1998 yılından bu yana tum Turkiye genelinde binlerce losemili cocuk ve ailesine maddimanevi destekler iletmekte, cocukları yaşama bağlamaktadır Bu denli onemli ve kutsal gorevi, bir sivil toplum kuruluşu olarak, tamamen gonullu kişiler ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Erişkin bir insanda 206 kemik vardır 26 omurgada, 25 kaburgalar ve sternum, 22 başta, 1 hiyoid, 64 ust taraf, 62 alt taraf, 6 kulak kemikleri, toplam 206 Bu sayı icinde diz kapağı kemiği (patella) da varsa da susarnsı (sesamoid) kemikler yoktur Vucudumuzda Kac Ceşit Kemik Vardır? 1 Uzun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
İnan Ne demektir? Deneysel olarak gercekleşmemiş, pratikle doğrulanmamış olanı benimseme (doğru kabul etme N) Asla bilinemeyecek olana bağlanma anlamını dile getirir, asla kanıtlanamayacak ve tanıtlanamayacak olan kabul etme demektir Turk Dil Kurumunca yayımlanmış Toplumbilim Terimleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Oğuz Destanı Metninin Yardımcı Fikirlerini Nedir? Yazınız Oğuz Destanı Metninin Ana Fikri Nedir ; Oğuz Kağan, olağanustu ozellikler sahip, cesur, yiğit, halkı icin her şeyi feda eden, verdiği mucadelelerle halkını tek bayrak altında toplamayı başarabilen buyuk bir hukumdardır Oğuz Destanı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Pigment, tüm nesnelerin renklerini oluşturan moleküllerdir Pigment moleküllerinin harekete geçmesi için belirli bir enerji gereklidir Renklerin oluşmasındaki diğer tüm aşamalarda olduğu gibi, pigmentlerle ışıkarasında da ilişki vardır Zira dünyaya ulaşan güneş ışığı, canlılarda renk molekülü...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
2 Sınıf Nesne Grafiği Orneği Nesne Grafiği 2 Sınıf Orneği images2sinifnesnegrafigiornegi5af9b3765f567 Grafikte her şekil 500 bisikleti gostermektedir Buna gore yıllara gore bisiklet uretiminin, 2003 yılında 2 x 500 1000, 2004 yılında 3 x 500 1500, 2005 yılında 5 x 500 2500, 2006 yılında...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Gaziantep hangi bolgededir Gaziantep ilceleri Antep hangi bolgededir Gaziantep Guneydoğu Anadolu bolgesindedir Gaziantep ilceleri Şahinbey Şehit Kamil Araban İslahiye Nizip Karkamış Oğuzeli Yavuzeli Nurdağ
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
Terbiyum ender rastlanan bir madendir Simgesi: Tb, atom sayısı: 65, atom ağırlığı: 159,2'dir Hidroksidi olan terbin, 1843 yılında Mosander tarafından bulunmuştur 1904 yılında da Urbain tarafından izole edilmiştir Terbiyum'un renksiz tuzları vardır Metalik terbiyum gümüş beyazı renktedir Ancak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Ulkemize hizmet etmiş ve unlu olmuş bir sanatcımızı belirleyinizOnun cocukluğu ve mesleği BARIŞ MANCO: imagesulkemizehizmetetmisveunluolmusbirsanatcimiz5af3a82361edd Devlet konservatuarı klasik Turk sanat muziği hocası, sanatcısı ve yazar Rikkat Uyanık ve Hakkı Manco ciftinin ikinci cocuğu olan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
İş Sağlığı Guvenliği Talimat ve Tutanağı İŞ GUVENLİĞİ TALİMATI TUTANAĞI İŞCİNİN Adı Soyadı : İşyeri ozluk no : TC Kimlik no : Calıştığı bolum: Gorevi : Yukarıda acık kimliği yazılı oğludoğumlu ’nun işyerimizde aşağıda belirtilen şartları muhakkak surette riayet ederek calışacağına dair bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Otostopcunun Galaksi Rehberi Otostopcunun Galaksi Rehberi, İngiliz yazar, Douglas Adams'ın yarattığı bilim kurgu serisidir Douglas Adams , her uyarlamada hikayeyi biraz daha değiştirmiştir, bu nedenle de adaptasyonlarda birbiri arasında tutarsızlıklara rastlanılsa da asıl hikaye hep aynı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Yeni Heloise Kitabının Yazarı Kimdir Yeni Heloise Kitabını Kim Yazmıştır Yeni Heloise Kitabını; JeanJacques Rousseau yazmıştır JeanJacques Rousseau; JeanJacques Rousseau, 30 yaşında Parise yerleştiğinde başkentin giderek liberalleşen kultur yaşamını etkileyebilecek bir duşunur, yazar ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
İnsanustu Bir Anıt Diktim Kendime Kitabının Yazarı Kimdir İnsanustu Bir Anıt Diktim Kendime Kitabını Kim Yazdı İnsanustu Bir Anıt Diktim Kendime Kitabının Yazarı: Alexandr Sergeyevic Puşkin 'dir Aleksandr Sergeyevic Puşkin 26 Mayıs, 1799 10 Şubat, 1837 Rus şair ve yazar Bircok kişi tarafından...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Kutle Olculerib Gramın Askatları desigram, santigram, miligram Desigram: Gramın onda biridir ve kısaca dg ile gosterilir 1 g 10 dg 1 dg 0,1 g Santigram: Gramın yuzde biridir ve kısaca cg ile gosterilir 1 g 100 cg 1 cg 0,01 g Miligram: Gramın binde biridir ve kısaca mg ile gosterilir 1 g 1000...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Evrenselcilik Nedir? Kısaca Evrenselliğe ya da tumellemeye eğilimli oğretilerin genel adı Orneğin torel yasaları her zaman ve her yerde gecerli sayar» Kant'ın torebilim anlayışı, evrensel bağımlılık ve butunluğu savunan eytişimsel ozdekcilik evrenselcidir Ozel bir anlamda, insanların sonunda...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
kulturel oğelerimiz nelerdir maddeler halinde Bir topluma veya halk topluluğuna ait maddi ve manevi ogelerin tumune kultur denir Kulturler genel olarak ait oldukları topluma ozgu olurlar Bu nedenle bir topluma ait kulturel ogelerin başka bir toplumda gorulmemesi doğaldır Toplumumuza ait kultur...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Bunyesel etmenler genetik, hormonal ve metabolik bozuklukları icine alır Genetik ozellikler, kalıtım yoluyla anne babadan cocuklara gecen hastalıklara neden olabilir Renk korluğu, hemofili bu tur hastalıklardandır İc salgı bezlerinin hormon dediğimiz salgılarının azlığı, cokluğu veya yapı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Kızılayın Karşılaştığı Sorunlar 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyetiadıyla kurulmuştur 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, 1923'de Turkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935'te Turkiye Kızılay Cemiyetive 1947'de Turkiye Kızılay Derneğiadını almıştır Kuruluşa...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
O harfi ile başlayan dağlar nelerdir? Orta Toroslar ya da Orta Toros Dağları, Toros Dağları silsilesi icinde yer alan Niğde MersinAntalya sınırından Kahramanmaraş'taki Binboğa Dağları'na kadar devam eden sıra dağlara verilen addır Bu dağlar da tum Toroslar gibi AlpHimalaya Kuşağı'nda yer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
meclis başkanının gorevleri nelerdir Başkanın gorevleri şunlardır: 1 Turkiye Buyuk Millet Meclisini Meclis dışında temsil etmek; 2 Genel Kurul goruşmelerini yonetmek; 3 Tutanak dergisi ile tutanak ozetini duzenlenmesini denetlemek; 4 Başkanlık Divanına başkanlık etmek ve Divanın gundemini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
İnsanı diğer varlıklardan ayıran en buyuk ozelliği şuphesiz Aklıdır İnsanın duşunebilen bir varlık olmasıdır İnsan aklı vasıtasıyla diğer canlılardan ayrılır Bununla beraber insanda cok ceşitli duygular vardır Hayvandaki duygular cok sınırlıdır, bitkilerde cemadat denilen cansız varlıklarda...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
genetik muhendisliği ve biyoteknoloji nedir, genetik muhendisliği ve biyoteknoloji hakkında bilgi, genetik muhendisliği ve biyoteknoloji calışmaları GENETİK MUHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ Mikroskop bulunmadan once canlılar hakkında edinilen bilgiler gozlemlere dayanmaktaydı Mikroskop...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt