Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Olumsal Nedir? Acıklaması
Olumsa Ne demektir? tanımı
Olumsal (Contingent): Var olması mumkun olabilen ve aynı zamanda mumkun olmayabilen şey Buradan hareketle, varoluşu başka olaylar tarafından zorunlu olarak belirlenmiş olmayan (bkz Belirlenimcilik) bir olay Nedensiz olduğu icin olumsal olan...
Eğitim ve calışma hakkı insanlar icin neden gereklidir
Eskiden batıda ozellikle amerikada imkanı olan insanlar eğitim alabiliyormuş Dolayısıyla eğitimi olmadıklarından vasıfsız işci olarak eziliyorlarmış Bu ise ekonomik krize yol acınca bazı amerikalı sosyoloğlar bu fikri ortaya atmış
Bu...
ikinci Sınıf Performans Odevleri
İlkokul 2 Sınıf Performans Odevleri
2 Sınıf Turkce Performans Gorevi
Oyku Yazalım
Hikaye Yazalım
Ataturk Albumu
Noktalama işaretlerini doğru kullanabilme
Noktalama İşaretleri
Anlamlı Cumle Oluştur
Masal Kahramanları
2 Sınıf Matematik Performans Gorevi...
Halikarnas Balıkcısı Mavi Surgun Ozeti
Halikarnas Balıkcısı Mavi Surgun Ozet
Kitabın en başında yazar İstanbul'daki rutin hayatından, yaptıklarından, cevresinden ve I Dunya Savaşı sırasındaki ortamdan bahseder Burada ceşitli gazete ve dergiler icin yazdığı yazıları ve cizdiği karikaturleri...
Gnostikler Nedir?
Antikcağ Yunan felsefesini gizemcilik ve Hıristiyanlıkla kaynaştırmaya calışan dinselgizemsel duşunurler
Dilimizde bilinirciler adıyla anılan gnostikler, gercekte gizemci tarikat adamlarıdır ve tum dinleri saltık bilginin sağlanmasında yetersiz bulurlar Onlar icin saltık...
Surtunme kuvvetinin en az olduğu yerler
İki maddenin birbirine temas ederek birbirlerine gore izafi hareket ettikleri durumda surtunme oluşur Surtunme kuvveti bu olaydan doğan kuvvettir Bu kuvvet aslında bir ceşit kayıptır ve ısı enerjisine donuşur Tıpkı ellerimizi ovaladığımızda ısınması gibi...
Şoyle ki; Matbaa yılında avrupada kullanılmaya başlamış ama osmanlı din adamlar ve hattatlar gavur icadıdır islama aykırı diye bu teknolajiyi kullanmamıştır, cunku avrupa teknoloji ve bilimde surekli ilerlerken ortadoğu ulkeleri hala kendine gidecek bir yol bulamamıştır, avrupalılar ticarette...
inamometre ne icin kullanılır? Dinamometrenin yapısı nasıldır
Dinamometre, doner bir makinenin cıkış kuvvetini olcmede kullanılan aygıttır
Dinamometre, motorların gucunu ve torkunu olcmeye yarayan pahalı bir cihazdır
Dinamometre (ya da kuvvetolcer) en cok, bir elektrik motorunun ya da bir...
anestezi teknisyeni bolumu dersleri
anestezi teknisyeni dersleri nelerdir
Mesleğin eğitim suresi 4 yıldır Meslek eğitiminde genel kultur derslerinin yanı sıra
meslek dersleri ve uygulamalı dersler onemli yer tutmaktadır
Temel Bilim Dersleri olarak; Psikoloji, Sosyoloji, Kişiler Arası...
Ucurtma Avcısı Kitap Yazarı Kimdir?
Ucurtma Avcısı Kitabının yazarı Halit Huseyni' dirUcurtma Avcısı Afganistan doğumlu Amerikalı yazar Halit Huseyni'nin ilk romanıdırHalit Huseyni Ucurtma Avcısı Kitabını 2003 yılında yayınladı
Ucurtma Avcısı Kitabı Afgan tarafından İngilizce yazılmış ilk...
Sebep sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler
Sebep sonuc ilişkisi bir cumlede yargının gercekleşme sebebi yani gerekcesi ile birlikte verilmesidir Cumlenin icinde yargının gercekleşme sebebi birlikte verilir
Hava yağmurlu olduğu icin pikniğe gidemedik
Hasta oldum cunku terliyken soğuk ictim...
Comlek Alyoşa Kitabının Yazarı Kimdir
Comlek Alyoşa Kitabını Kim Yazdı
Comlek Alyoşa Kitabını: Lev Nikolayevic Tolstoy yazmıştır
Comlek Alyoşa;
Bir klasik roman yazarı olan Tolstoy un oykuleri de aynı kuvvette kaleme alınmış metinlerdir Bu kitapta yer alan Comlek Alyoşa, Allah Gerceği Gorur...
Kapına Geldim, Osmanlı'da Hac İlahileri
Osmanlı'da Hac İlahileri, Kapına GeldimŞadırvan Yayınları'ndan Cıktı
Semerkand yayınları olan kapına geldim kitabı semerkand iletişim merkezlerinde,
Bu eser, mubarek beldeler Mekke ve Medine icin Osmanlı'da soylenen ilahilerle birlikte hac hatıralarından...
Gokkuşağı Yazarı Kimdir
Gokkuşağı VC Andrews
Gokkuşağı Kitabının Yazarı VC Andrews dir Gokkuşağı Hudson Serisinin 4 kitabıdır
VC Andrews Kucuk yaşta okulda merenlerden duşup omur boyu tekerlekli sandalyede uzerinde yaşamak zorunda kalır ama V C Andrews bundan şikayetci olmadığını her fırsatta...
Narlı Ev Yazarı Kimdir
Narlı Ev Oscar Wilde
Narlı Ev Kitabının Yazarı Oscar Wilde dir
Edebiyatı duygu ile buluşturan Oscar Wilde, Narlı Ev'de ruhunuzu kuşatacak tebessumler sunuyor Karanlıklarda kalmış ve unuttuğumuz duygular yeniden diriliyor sanki Dort ayrı masaldan oluşan bu eser, cocuk...
Copluk Kitabının Yazarı
Copluk Kitabının Yazarı Kim
Copluk Kitabının Yazarı Carolina Maria De Jesus
Carolina Maria de Jesus Sacramento, Minas Gerais devlet, onun cocukluk gecirdi ve şehrin 14 Mart 1914 tarihinde doğdu Sacramento yılında okullaşma gibi, muhtemelen 1923 yılında Euripides'in...
Fatih Harbiye Romanı eyami Safa'nın unlu bir romanıdırPeyami Safa İstanbulda doğmuştur Meşhur şair İsmail Safanın oğludurPeyami Safa Hayatını edebiyat alanındaki yazıları ile kazanmıştır
ALT :wwwupluploadsfatihharbiye62334fatihharbiye62334ALT
Şinasi ve Neriman cocukluk arkadaşlarıdır...
Montaigne Denemeler Romanının ozeti
Montaigne Denemeler Kitabın Ozeti:
Montaigne kitabında kişisel duşuncelerini okurlarıyla paylaşmıştır İnsanın nerede, ne zaman, ne yaptığını, ama ne yapması gerektiğini kendi goruşleriyle bildirmiştir İnsan kitabı okuduğunda kendi benliğiyle karşılaşmakta...
2 Sınıf İc Organlarımız konu anlatımı
İlkokul 2 Sınıf İc Organları konusu
İc Organlarımız: akciğerler, kalp, mide, karaciğer, ince bağırsak, kalın bağırsak, dalak, bobrek
akciğerler hava soluyan organımızdır
kalp Vucudumuza kan pompalar
mide: yediklerimizi sindirmemizi sağlar
Karaciğer...
İnternette canım sıkılıyor, ne yapmalıyım?
İnternette canım sıkılıyor, ne yapmalıyım?
Bilgisayarınızı, direkt guneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır
Bilgisayarınız...
şu an ucretli oğretmen olarak calişiyorumusta oğretici olarak caliştiğim yil 1998staj dosyasi hazirlayip staji kaldiriliyorduşu anda ucretli oğretmenlikte boyle bir uygulam yok mu?varsa ne yapmam gerekiyorteşekkurler
15 Tatil ne zaman 2024
2024 Şubat Tatili ne zaman
2024 2024 Yılı Eğitim oğretim Yılı ilk yarısı olan halk dilinde 15 tatil 20 Ocak 2024 Cuma gunu başlayacak olan şubat tatili 6 Şubat 2024 Pazartesi gunu sona erecek
Tıp fakultelerinde oğrencilere oncelikle oğretilen soz hangisi
Tıp Fakultelerinde, oğrencilere, meslekleriyle ilgili oncelikle oğretilen soz hangisidir?
a) Once doğru bilgilendir
b) Once yardım et
c) Once empati kur
d) Once zarar verme
Kızıl Harf Kitabını Kim Yazdı,
Kızıl Harf Kitabının Yazarı,
Kızıl Harf Kitabının Yazarı :Nathaniel Hawthorne dir
Kızıl Harf Kitabının Konusu:
19 yuzyılın ortası ile son ceyreği arasındaki, Amerikan Ronesansı diye bilinen donemde, Melville, Whitman gibi edebiyatcılarla birlikte onemli...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.