Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tunel İşletmeleri (kısaca İETT), Buyukşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İstanbul'da toplu taşıma hizmeti verir
1939 yılında muhtelif şirketleri millileştiren 3645 sayılı yasa ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tunel (İETT) İşletmeleri Umum Mudurluğu adı altında bugunku...
Don Kişot Kitabının Yazarı
Don Kişot Kitabının Yazarı Hakkında
Don Kişot Kitabının Yazarı Miguel de Cervantes dir
Don Kişot İspanyol romancı Miguel de Cervantes Saavedra'nın romanı ve aynı zamanda bu romandaki asıl şahsiyetin adıDon Kişot İspanyol Altın Cağından bir ornek olarak en akıcı edebi...
mevsimlere gore topraktaki ve sudaki değişiklikler
Her mevsim farklı ozellikler gosterir Mevsim değişiklikleri hava, su ve toprakta daha acık bir şekilde gozlenebilir
İLKBAHAR İlkbaharda havalar ısınmaya başlar Bahar yağmurları yağar Kırlar yeşillenir Ağaclar cicek acar
YAZ
Yazın havalar...
Madenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyumeye ne denir
Cevap: Madenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyume
bir maddenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyume
ISI VE SICAKLIK Gunluk yaşantımızda ısı ve sıcaklık kavramlarını sıkca kullanırız...
mitomani hastalığının tedavisi nedir, mitomani hastalığının tedavisi hakkında bilgi
Cevap: mitomani hastalığının tedavisi
Mitomani yalan soyleme hastalığı olarak tanımlanır Hastalık ciddi boyutlarda yalanlar uydurma, bu yalanlara inanma ve cevresindekileri olabildiğince inandırma ile...
peygamberlerde bulunması gereken nitelikler sıfatlar nelerdir
Her peygamberde insan olmanın da otesinde ceşitli sıfatların bulunması gerekli ve de zorunludur Bunlara vacip sıfatlar denir
Bu sıfatlar şunlardır:
1 Sıdk: Doğru olmakdemektir Her peygamber doğru sozlu durust bir insandır Onlar...
Rauf Denktaşın yazdığı Kitaplar
Rauf Denktaş eserleri
Politika hayatı yanı sıra, aynı zamanda yazar kimliğiyle de onemli bir şahsiyet olan Rauf Denktaş, 1985'in son aylarından bugune, Yeni Asya Yayınları arasında cıkan kitapları bulunuyor
Rauf Denktaşın Kitapları
Saadet Sırları (1941)
Ateşsiz...
Kodin Kitabı Yazarının İsmi Nedir
Kodin Kitabının Yazarı Kimdir Hakkında Bilgi
Kodin kitabı Panait Istrati tarafından yazılmıştır
Panait Istrati Romen yazar Balkanların Maksim Gorki'si olarak anılır
Romanya'nın bir liman kenti olan İbrail'de doğan yazar, gencliğini, aralarında İstanbul'un da...
Enerji tasarrufu haftası ile ilgili sloganlar
Enerji tasarrufu evde, uretimde, konforumuzda ve iş gucumuzde herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca kullanılışı anlamına gelir, israf etmemektir ve gereksiz enerji tuketimini onlemekle yapılmaktadır
Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili...
Fernando Alonso Kimdir
Fernando Alonso Díaz (29 Temmuz 1981, Oviedo) iki kere dunya şampiyonu olmuş İspanyol Formula 1 pilotu 25 Eylul 2005'de kazandığı Dunya Şampiyonluğu ile birlikte En Genc Dunya Şampiyonu Olmuş Formula 1 Pilotu unvanını Emerson Fittipaldi'den almıştır İlk şampiyonluğunu 24...
Beyaz Diş Kitabının Yazarı Kimdir
Beyaz Diş Kitabının yazarı unlu yazar Jack London'durJack London 12 Ocak 1876, San Francisco doğumludur ABD'li gazeteci ve roman yazarıdır Vahşetin Cağrısı, Martin Eden, Demir Okce, Beyaz Diş ve Deniz Kurdu başta olmak uzere elliden fazla kitabın yazarıdır...
Netocka Nezvanova kitabının yazarı
Netocka Nezvanova kitabının yazarı kim
Netocka Nezvanova kitabı Fyodor Mihailovic Dostoyevski tarafından yazılmıştır
Fyodor Mihaylovic Dostoyevski Rus roman yazarı
Yazarın Cocukluğu sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geciren Dostoyevski, annesinin...
poster nedir poster nasıl hazırlanır odevim icinde var nasıl hazırlanır
Cevap: poster nasıl hazırlanır
Duvara asılmak icin basılmış afiş ya da fotoğrafa poster denirBir posterin hazırlanması sanılandan daha uzun bir zaman alabilir Poster metni sozel sunumun gorsel olarak desteklendiği bir...
uzunluk olculerinde cevirme
Uzunluk olcu birimleri, askatlarına cevirirken her basamakta 10 ile carpılır Katlarına cevirirken de her basamakta 10 ile bolunur
Metrenin askatları:
Mili metre
Santimetre
Desimetre
Katları:
Dekametre
Hektometre
Kilometre
Ornek:
32 m yi metrenin katları ve...
ben cok merak ediyorum bununla ilgili odevim var elektrik olmadan once insanlar nasıl yaşarlar
İnsanlar gazlı lambalar yakar, ya da mum kullanırlardı ve geceleri oyle aydınlanırlardı
İnsanlar, haberleşmek icin mektup kullanabiliyorlar sadece yani telefon ya da telgraf kullanılamıyorlar
Bu yine...
Nana kitabının yazarı kimdir
Nana kitabını kim yazdı
Nana kitabının yazarı: Emine Zola'dır
Nana, Zola'nın yirmi ciltlik RougonMacquari roman dizisinin en unutulmaz cildidir Nana, bir fahişedir İlk onceleri bir tiyatro oyuncusu olan Nana daha sonra fahişe olur ve hayatı bir duşuş icine girer...
Argon kaynakcısı meslek eğitimi
Argon kaynakcısı argon kaynakcısı sınavsız geciş ve meslekte ilerleme
Meslekte usta ve usta oğretici unvanlarına yukselmek mumkundur Mesleki eğitim
merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde calışıp aynı zamanda
teorik eğitimlerine de devam...
Define Adası Kitabının Ozeti Kısaca
Define Adası Kitabı İskocyalı yazar Robert Louis Stevenson’un yazdığı bir macera romanıdır
Define Adası Kitabı Kitap Ozeti:
XVIII yuzyılın ikinci yarısı okyanusların korsan kaynadığı, uzak adaların inanılmaz maceralara sahne olduğu bir donemdi Jim Hawkins...
7 sınıf takdir teşekkur hesaplama 2024
7 sınıf teşekkur takdir hesaplama
20242024 eğitim oğretim yılının ilk yarısı bitmek uzere şimdi veli ve oğrencileri bir heyecan almış durumda Aceba almış almış olduğu notlar teşekkur yada takdir almasını sağlayacak mı? Bunu oğrenmek icin 7 sınıf takdir...
katlı oranlar kanunu nedir kim bulmuştur
Katlı oranlar yasası, aralarında birden fazla bileşik oluşturan elementler arasında, birinin sabit miktarıyla, birleşen diğer elementin miktarları arasında tam sayılarla ifade edilen katlı orana denir Bu yasa 1804 yılında İngiliz kimyacı John Dalton...
En iyi online oyunları nelerdir?
Bana gore icerisinde şiddet barındıran her oyun 18 yaş oyunları sınıfına alınmalı zaten Cocukları cok fazla olumsuz yonde etkilediğini duşunuyorum
( sen hic oynamadınmı diyenlere;zamanında bende oynardım ama siz benim soylediğimi yapın yaptığımı yapmayın ))) )...
ağızda bulunan yapılar ve gorevleri
Ağız, sindirim sisteminin giriş boşluğudur Bu boşlukta, diş arkları ve dil bulunur
Anatomik ozellikleri
Ağız boşluğunun sınırları:
Ustte : Damak (Paltum) bulunur Palatum, iki kısımdır; Onde Sert damak (palatum durum) arkada yumuşak damak (paltum molle)...
Trafik Levhalarının Renkleri Neden Farklı
Trafik Levhalarının Renkleri Neden Farklıdır
Tehlike uyarı işaretleri, genel olarak beyaz zemin rengi uzerinde kırmızı bir cerceve ve siyah sembollerden oluşan ucgen levhalardırTrafik tanzim İşaretlerinde TT1 nolu Yol Ver ve TT2 nolu Dur dışındaki tum...
Kırşehir Burs Veren Kurumlar
Kırşehir'de Nereden Burs Alabilirim
Kırşehir'de burs veren kurumlar ve adresleri şu şekilde;
Aşıkpaşa Eğitim Kultur Vakfı
Yenice Mah Habipaga Sk No:1 Kırşehir
Universitelerin Taban Puanları
Fakulteler ve Taban Puanları
Fakultelerin taban puanlarına ve kontenjanlarına OSYM'nin yerleştirme kılavuzundan ulaşabilirsiniz
En son acıklanan kılavuz 2024 yılına ait
2024 Yerleştirme Kılavuzu icin tıklayın
2024 yılı Yerleştirme kılavuzunun acıklanacağı...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.