Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tunel İşletmeleri (kısaca İETT), Buyukşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İstanbul'da toplu taşıma hizmeti verir 1939 yılında muhtelif şirketleri millileştiren 3645 sayılı yasa ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tunel (İETT) İşletmeleri Umum Mudurluğu adı altında bugunku...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Don Kişot Kitabının Yazarı Don Kişot Kitabının Yazarı Hakkında Don Kişot Kitabının Yazarı Miguel de Cervantes dir Don Kişot İspanyol romancı Miguel de Cervantes Saavedra'nın romanı ve aynı zamanda bu romandaki asıl şahsiyetin adıDon Kişot İspanyol Altın Cağından bir ornek olarak en akıcı edebi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
mevsimlere gore topraktaki ve sudaki değişiklikler Her mevsim farklı ozellikler gosterir Mevsim değişiklikleri hava, su ve toprakta daha acık bir şekilde gozlenebilir İLKBAHAR İlkbaharda havalar ısınmaya başlar Bahar yağmurları yağar Kırlar yeşillenir Ağaclar cicek acar YAZ Yazın havalar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Madenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyumeye ne denir Cevap: Madenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyume bir maddenin ısı etkisiyle hacminde ve boyutlarında gozlenen buyume ISI VE SICAKLIK Gunluk yaşantımızda ısı ve sıcaklık kavramlarını sıkca kullanırız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
7
mitomani hastalığının tedavisi nedir, mitomani hastalığının tedavisi hakkında bilgi Cevap: mitomani hastalığının tedavisi Mitomani yalan soyleme hastalığı olarak tanımlanır Hastalık ciddi boyutlarda yalanlar uydurma, bu yalanlara inanma ve cevresindekileri olabildiğince inandırma ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
peygamberlerde bulunması gereken nitelikler sıfatlar nelerdir Her peygamberde insan olmanın da otesinde ceşitli sıfatların bulunması gerekli ve de zorunludur Bunlara vacip sıfatlar denir Bu sıfatlar şunlardır: 1 Sıdk: Doğru olmakdemektir Her peygamber doğru sozlu durust bir insandır Onlar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Rauf Denktaşın yazdığı Kitaplar Rauf Denktaş eserleri Politika hayatı yanı sıra, aynı zamanda yazar kimliğiyle de onemli bir şahsiyet olan Rauf Denktaş, 1985'in son aylarından bugune, Yeni Asya Yayınları arasında cıkan kitapları bulunuyor Rauf Denktaşın Kitapları Saadet Sırları (1941) Ateşsiz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Kodin Kitabı Yazarının İsmi Nedir Kodin Kitabının Yazarı Kimdir Hakkında Bilgi Kodin kitabı Panait Istrati tarafından yazılmıştır Panait Istrati Romen yazar Balkanların Maksim Gorki'si olarak anılır Romanya'nın bir liman kenti olan İbrail'de doğan yazar, gencliğini, aralarında İstanbul'un da...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Enerji tasarrufu haftası ile ilgili sloganlar Enerji tasarrufu evde, uretimde, konforumuzda ve iş gucumuzde herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca kullanılışı anlamına gelir, israf etmemektir ve gereksiz enerji tuketimini onlemekle yapılmaktadır Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Fernando Alonso Kimdir Fernando Alonso Díaz (29 Temmuz 1981, Oviedo) iki kere dunya şampiyonu olmuş İspanyol Formula 1 pilotu 25 Eylul 2005'de kazandığı Dunya Şampiyonluğu ile birlikte En Genc Dunya Şampiyonu Olmuş Formula 1 Pilotu unvanını Emerson Fittipaldi'den almıştır İlk şampiyonluğunu 24...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Beyaz Diş Kitabının Yazarı Kimdir Beyaz Diş Kitabının yazarı unlu yazar Jack London'durJack London 12 Ocak 1876, San Francisco doğumludur ABD'li gazeteci ve roman yazarıdır Vahşetin Cağrısı, Martin Eden, Demir Okce, Beyaz Diş ve Deniz Kurdu başta olmak uzere elliden fazla kitabın yazarıdır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Netocka Nezvanova kitabının yazarı Netocka Nezvanova kitabının yazarı kim Netocka Nezvanova kitabı Fyodor Mihailovic Dostoyevski tarafından yazılmıştır Fyodor Mihaylovic Dostoyevski Rus roman yazarı Yazarın Cocukluğu sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geciren Dostoyevski, annesinin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
poster nedir poster nasıl hazırlanır odevim icinde var nasıl hazırlanır Cevap: poster nasıl hazırlanır Duvara asılmak icin basılmış afiş ya da fotoğrafa poster denirBir posterin hazırlanması sanılandan daha uzun bir zaman alabilir Poster metni sozel sunumun gorsel olarak desteklendiği bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
uzunluk olculerinde cevirme Uzunluk olcu birimleri, askatlarına cevirirken her basamakta 10 ile carpılır Katlarına cevirirken de her basamakta 10 ile bolunur Metrenin askatları: Mili metre Santimetre Desimetre Katları: Dekametre Hektometre Kilometre Ornek: 32 m yi metrenin katları ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
ben cok merak ediyorum bununla ilgili odevim var elektrik olmadan once insanlar nasıl yaşarlar İnsanlar gazlı lambalar yakar, ya da mum kullanırlardı ve geceleri oyle aydınlanırlardı İnsanlar, haberleşmek icin mektup kullanabiliyorlar sadece yani telefon ya da telgraf kullanılamıyorlar Bu yine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Nana kitabının yazarı kimdir Nana kitabını kim yazdı Nana kitabının yazarı: Emine Zola'dır Nana, Zola'nın yirmi ciltlik RougonMacquari roman dizisinin en unutulmaz cildidir Nana, bir fahişedir İlk onceleri bir tiyatro oyuncusu olan Nana daha sonra fahişe olur ve hayatı bir duşuş icine girer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Argon kaynakcısı meslek eğitimi Argon kaynakcısı argon kaynakcısı sınavsız geciş ve meslekte ilerleme Meslekte usta ve usta oğretici unvanlarına yukselmek mumkundur Mesleki eğitim merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde calışıp aynı zamanda teorik eğitimlerine de devam...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Define Adası Kitabının Ozeti Kısaca Define Adası Kitabı İskocyalı yazar Robert Louis Stevenson’un yazdığı bir macera romanıdır Define Adası Kitabı Kitap Ozeti: XVIII yuzyılın ikinci yarısı okyanusların korsan kaynadığı, uzak adaların inanılmaz maceralara sahne olduğu bir donemdi Jim Hawkins...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
7 sınıf takdir teşekkur hesaplama 2024 7 sınıf teşekkur takdir hesaplama 20242024 eğitim oğretim yılının ilk yarısı bitmek uzere şimdi veli ve oğrencileri bir heyecan almış durumda Aceba almış almış olduğu notlar teşekkur yada takdir almasını sağlayacak mı? Bunu oğrenmek icin 7 sınıf takdir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
katlı oranlar kanunu nedir kim bulmuştur Katlı oranlar yasası, aralarında birden fazla bileşik oluşturan elementler arasında, birinin sabit miktarıyla, birleşen diğer elementin miktarları arasında tam sayılarla ifade edilen katlı orana denir Bu yasa 1804 yılında İngiliz kimyacı John Dalton...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
En iyi online oyunları nelerdir? Bana gore icerisinde şiddet barındıran her oyun 18 yaş oyunları sınıfına alınmalı zaten Cocukları cok fazla olumsuz yonde etkilediğini duşunuyorum ( sen hic oynamadınmı diyenlere;zamanında bende oynardım ama siz benim soylediğimi yapın yaptığımı yapmayın ))) )...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
ağızda bulunan yapılar ve gorevleri Ağız, sindirim sisteminin giriş boşluğudur Bu boşlukta, diş arkları ve dil bulunur Anatomik ozellikleri Ağız boşluğunun sınırları: Ustte : Damak (Paltum) bulunur Palatum, iki kısımdır; Onde Sert damak (palatum durum) arkada yumuşak damak (paltum molle)...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Trafik Levhalarının Renkleri Neden Farklı Trafik Levhalarının Renkleri Neden Farklıdır Tehlike uyarı işaretleri, genel olarak beyaz zemin rengi uzerinde kırmızı bir cerceve ve siyah sembollerden oluşan ucgen levhalardırTrafik tanzim İşaretlerinde TT1 nolu Yol Ver ve TT2 nolu Dur dışındaki tum...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kırşehir Burs Veren Kurumlar Kırşehir'de Nereden Burs Alabilirim Kırşehir'de burs veren kurumlar ve adresleri şu şekilde; Aşıkpaşa Eğitim Kultur Vakfı Yenice Mah Habipaga Sk No:1 Kırşehir
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Universitelerin Taban Puanları Fakulteler ve Taban Puanları Fakultelerin taban puanlarına ve kontenjanlarına OSYM'nin yerleştirme kılavuzundan ulaşabilirsiniz En son acıklanan kılavuz 2024 yılına ait 2024 Yerleştirme Kılavuzu icin tıklayın 2024 yılı Yerleştirme kılavuzunun acıklanacağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt