Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Vücudun komple sıcaklık kaybetmesi durumudur Eğer bir kişinin vücudu komple soğumaya maruz kalırsa tıbbi yardım gelene kadar şu ilk yardım uygulamaları yapılmalıdır;
İlk yardımının temel basamakları dikkati ve düzgün bir şekilde uygulanır
Tıbbi yardım istemek için 112 acil aranır Bu esnada...
VÜCUDUN DONMASI DURUMUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER
İnsan vücudunun bütününde meydana gelen soğuma durumuna “Vücudun Bütününde Soğuma yada vücudun donması adı verilir Sıcaklık genel olarak düşüş gösterir Normal ısı değerlerinin altında bir kaç derece inerse bu telafi edilebilir ancak 35 derecenin...
Su içerisinde ilk yardım eğitimi almadıysanız boğulan kişinin yanına yüzerek gitmeyin Sizi de kendisi ile birlikte dibe çekecektir Yarardan çok zararınız dokunur
Boğulma durumlarında siz kurtarıcı değil ilk yardımcısınız Bunu asla aklınızdan çıkarmayın
Boğulma Durumlarında Bunlara Dikkat Edin...
Vücudun içerisinde, iç organlarda veya boşluklarda oluşan dışarıya nüfuz etmeyen kanamalardır İç kanamalar normallerinden çok daha tehlikeli olduğundan eğer iç kanama şüphesi duyuluyorsa zaman kaybetmeden tıbbı yardım çağrılmalıdır İç kanamalar şu gibi durumlarda belli olur;
Kanla karışık kusma...
Bazı kan hastalıkları, burna isabet eden darbeler, yüksek tansiyon, burun içerisine kaçan yabancı cisim, buruna parmak sokup oynamak ve kafatasında oluşabilecek olası durumlarda burun kanaması gerçekleşir Eğer ki burun kanaması kafatasında oluşan bir hasardan dolayı veya geçirilen bir tramvadan...
Kulak kanamaları 2 farklı şekilde gerçekleşebilir Bunlardan birincisi iç kulakta oluşan, bir diğeri ise dış kulakta oluşan kanamalardır Kulak kanaması durumunda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları şu şekildedir;
Beyin travması, kafa travması gibi travmalar sonucu iç kulakta kanamalar...
Kan şekeri düşerse yapacaklarınızı anlatmaya geçmeden önce şeker hastalığı hakkında bilgilerden bahsetmek istedim Diabetes Mellius olarak adlandırılan ve son zamanlarda oldukça yaygınlaşan şeker hastalığı farklı türlere ayrılır Şeker hastalığı doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya...
Özellikle yaz aylarında öğle vaktinde gerçekleşen güneş çarpmaları ciddi sonuçlar meydana getirebilir Bir kişi güneş çarpmasına maruz kalırsa ilk yardımcı olarak üzerinize düşeni yapmanız gerekir İşte yapılması gerekenler;
İlk yardım uygulamasının temel basamakları uygulanır
Çevrede yardımcı...
Bayılmalar kendiliğin kısa sürede iyileşen geçici bilinç kaybıdır Beyindeki kanlanmanın bir süreliğine azalması sonucunda meydana gelir Aşırı hüzün veya sevinç, sıcak, şiddetli ağrılar, açlık, hareketsizlik, yorgunluk veya susuzluk gibi sebepler sonucu bayılma gerçekleşir Bayılma belirtileri...
Bilinç kaybı yaşamış bir hastayı öncelikle tanımanız gerekiyor Hastanın bilinç durumu nedir ? Bunu yapabilmek için basit bir kaç soru ile çözüm sağlayabilirsiniz Kişi sorduğunuz sorulara yanıt verebiliyor mu, uyanık mı ve gözlerini açabiliyor mu ? Öncelikle bunları kontrol edin Ardından sesli...
Eğer bir kişi çevreden gelen seslere ve hareketlere tepki vermiyorsa bu bilinç kaybı olarak belirtilir Herhangi bir yaralanma veya hastalık durumu olmayan, konuşamayan kişilerde bilinç kaybı olduğunu belirlemek ilk yardımcıya kalmıştır Hasta durumunu izah edemeyeceğinden dolayı ilk yardımı...
Evlerin mutfaktan sonra en çok dikkat edilmesi gereken yeridir çocuk odaları Çocuklar yaramazlıkları sonucu kazalara sebebiyet verir Bilinçli bir ebeveyn olarak çocuklarınızın odasını tekrardan gözden geçirmenizde fayda var çünkü kaza geliyorum demez Aklınıza gelebilecek her şeyden kaza meydana...
Evde olan kazalar genellikle dikkatsizlik, yorgunluk, stres, huzursuzluk vb durumlarda ortaya çıkar Dikkat dağınıklığı ve tedbirsizlik en büyük nedenlerdendir Evde oluşabilecek kazalara karşı önceden tedbir alabilirsiniz Bu tedbirler bir kerelik değil günlük hayatınıza empoze edilmiş şekilde...
Trafikte her an bir kaza olması olasılı mevcuttur Ülkemizde olan kazaların büyük bir kısmı trafikte meydana geldiğinden dolayı her araçta ilk yardım çantası bulunması gerekir Tabii bu çanta süs olarak değil içi dolu bir şekilde, her an kullanıma hazır olarak bulundurulmalıdır Peki, arabalarda...
Profesyonel tıbbi yardım ulaşana kadar, mevcut araçlarla ilaç kullanmadan müdahale etme durumuna ilk yardım denir Eğer ki ilk yardım doğru ve sakin bir şekilde uygulanırsa hayat kurtarıcı olur İlk yardım uygulayacak kişinin bilmesi gereken temel basamaklar;
Her şeyden önce sakin olun ve...
Nefes darlığı terimi yaşanılabilecek herhangi bir solunum güçlüğünü anlatmada kullanılır Hastalar genellikle hava açlığı adı verilen bir boğulma duygusuna kapılır ve çoğu zaman solunum kasları yardımıyla soluk alır Zaten normal şartlarda akciğer hastalığına sahip olanlar (KOAH, Astım gibi)...
Öncelikle yanığı olan hastanın üzerinde ilk yardım işlemini zorlaştıracak kıyafetler ve takılar çıkartılmalı ardından yanan bölge soğuk su ile bolca yıkanmalıdır Soğuk suda yıkama işleminden sonra nemli ve temiz bir pamuk bez ile (naylon, kadife vs olmamalı) yanığın etrafı sarılmalı ve en kısa...
Yanıklar kimyasal maddeye veya elektriğe maruz kalma sonucu, radyasyon, yüksek ısı gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkar Hastanın üzerinde yanığa müdahale etmeyi engelleyen takı, kıyafet veya herhangi bir aksesuar varsa çıkartılmalıdır Yanıklara müdahalede kullanılacak malzemeler pamuktan...
Vücudun merkez sinir sisteminin zarar gördüğü bir enfeksiyon hastalığı tetanos, ilk önce çiğneme kaslarında ardından kol, kalça gövde ve bacak adelelerinde sancılı kasılmalara sebep olur
Tetanos’a Karşı Önlem Alın
Bir olay başınıza gelmeden önce önlem almak her zaman faydalıdır En son...
Hastaya uygulanacak, kanamaya karşı ilk yardım sonrası olası hastalıklardan korunabilmek için eller ve vücudun kan bulaşmış her yeri bol sabunlu suyla iyice yıkanmalıdır Üzerindeki kıyafetleri değiştirmeli, kanlı kıyafetleri temizlemelisiniz Eğer kazazedenin göğüs, boyun veya baş kısmında...
Bilinmesi Gerekenler
Yaralı üzerinde kanama kontrolü gerçekleştirilirken yaranın vücudun nerede olduğu çok büyük bir önem taşır Karın, kafa, göğüs ve boyun yaralanmalı birinci dereceden önemlidir Hastanın kanama miktarına bağlı olarak şok riski ve ısı kaybı gerçekleşir Eğer ki kazazededen...
Çıkıklar eklem yüzeylerinin kalıcı olarak birbirinden ayrılması şeklinde tabir edilir Eklemlerde oluşan çıkıklar kendiliğinden düzelip eski konumuna gelemez Eğer eklem yerinizde aşırı derece ağrı hissediyorsanız, kızarıklık ve şişlik meydana geliyorsa ve işlev kaybı yaşadıysanız kemikte çıkık...
Kırık oluşumu kemik bütünlüğünün bozulması ile meydana gelir Kendiliğinden veya darbe sonucu oluşabilen kırıkların oluşma riski yaş ilerledikçe artar Kırık harici burkulma veya çıkıkta oluşabilir Burkulmalar eklemlerin anlık olarak birbirinden ayrılması ile meydana gelirken, çıkıklar eklem...
Dünya üzerinde birçok farklı sivrisinek türü vardır 3000′ e yakın sayısı olan sivrisineklerin her bir türü insanları sokmaz Zaten insan kanı onların tek beslenme kaynakları olsa idi bu kadar tür varlığını günümüze kadar sürdüremezdi Çünkü insanların bulunmadığı bazı yerlerde de sivrisinekler...
Adsense yerleşimi, internet sitesi olan kişilerin kazanç sağlamalarına doğrudan etki eden bir düzenektir Bu açıdan yerleşimi çok önemli bir detaydır ve en iyi şekilde kurgulanmalıdır Site üzerine yerleştirilecek olan kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirilmelidir Web sitesinde vermek...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.