Son konular

Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Mehmet Oral’ın Çanakkale Anıları, Mehmet Oral’ın ÇanakkaleHatıraları Yenice - Akçakoyun Köyü'nden Ben Hatipoğullarından Hüseyin Oğlu Mehmet, Mehmet Oral 1309 (1893) doğumluyum 88 yaşına girdim Arabistan'da Basra'da Aşer Kışlasındaydım 9 Fırkadaydım Piyadeydim Talim yapardık 8 ay kaldım...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Eski Türk Devletlerinin Yönetim ve Egemenlik Şekilleri Hakkında Bilgi Eski Türk Devletlerinin Yönetim ve Egemenlik Şekilleri İLK TÜRK-İSLAM DEVLETLERİNDE DEVLET YÖNETİMİ Devletin başında; sultan, han, hakan adı verilen hükümdarlar bulunurdu. Selçuklularda hükümdardan sonra en yetkili kişi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Tolunoğulları Devleti Nerede Kuruldu, Tolunoğulları nerede kurulmuştur, Tolunoğulları nerede kuruldu, Mısır'da kurulan ilk Türk devletdir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Tanzimat Fermanı Kimler Tarafından İlan Edildi Tanzimât Fermânı Koca Mustafa Reşit Paşa tarafından Sultan Abdülmecid'in emriyle 3 Kasım 1839 tarihinde Gülhane Parkı'nda okunarak ilân edilmiştir. Abdülmecit (d. 25 Nisan 1823, İstanbul – ö. 26 Haziran 1861, İstanbul) 31. Osmanlı padişahı ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Osmanlıda Devlet Anlayışı kısaca, Osmanlı devlet anlayışı özet, Osmanlılarda Devlet Anlayışı Tarihin eski dönemine uzanan Türk milletinin pek çok özelliği eski geleneklerden esin almaktadır. Türklerin İslam’a geçmesinin ardından Türk gelenekleri ile İslam sentezi olmuştur ve Osmanlı yönetimi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
İslamiyet'ten Öncesi Dünya'nın Genel Durumu İslamiyet Öncesi Dünyanın Genel Durumu Avrupa *Avrupa,Kavimler Göçü'nün etkisiyle büyük karışıklıklar içindeydi. *Avrupalıların büyük çoğunluğu Hristiyandı. Ve skolastik düşünceden dolayı bilim ve düşünce yönünde sınırlandırılmışlardı. Afrika...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Tanzimat Fermanı Tanzimat Fermanı Nedir Hakkında Bilgi Tanzimat Fermanı ÖzellikleriTanzimat Fermanı Nedir Tanzimât, Osmanlı İmparatorluğu'nda 1839 yılında Tanzimât Fermânı olarak bilinen Gülhane Hatt-ı Şerif-î'nin okunmasıyla başlayan modernleşme ve yenileşme döneminin adıdır. Sözcük anlamı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Kıbrıs Sorunu'nun Tarihsel Gelişimi 1571- Kıbrıs Osmanlı devleti tarafından fethedildi ve ilk Türk cemaati adaya yerleştirildi.. 1878- Ruslar karşısındaki yenilgide fazla ödün vermemek için, ada Britanya İmparatorluğu'na kiralandı (Osmanlı mülkiyeti devam ediyor sayılmakla birlikte, yönetim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
47
Çanakkale Savaşı Ne Zaman Yapıldı? Sonuçları ve Etkileri Nelerdir? Yakın tarihimizin en önemli olaylarından ve en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı 1. Dünya Savaşı’nda galibiyetle sonuçlanan tek cephedir. 1915 yılında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
2. Mahmut Islahataları 2. Mahmutun Eğitim ve Kültür Alanında Yaptığı Yenilikler 2. Mahmut Dönemi Eğitim ve Kültür Yenilikleri Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan Yenilikler · İstanbulda ilköğretim zorunlu hale getirilmiştir. · Medreselerin yanında devlet memuru yetiştirmek amacıyla “Mekteb-i...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Osmanlının Kuruluşu Osmanlı Devletinin Kuruluşu Osmanlı Devleti Tarihi Osmanlılar Oğuzların Bozok kolunun Günhan soyunun Kayı boyunun Karakeçili aşiretine mensupturlar. Kayı Boyu, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’ya geldi. Kayı, güç ve kudret demektir. Kayıların damgası, iki ok...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Osmanlı tarihinin başlangıcı 1299 - 1300 Osmanlı tarihinin başlaması osmanlı tarihi 1299 - 1300 1299-1300 Osmanlı tarihinin başlaması 1299 Ilk müzik olayi (Selçuklu sultaninca Osman Bey e Beylik alameti olarak gönderilen tabl-u alem (davul ve sancak) 1302 Osman Gazi nin Koyunhisari Zaferi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Kurtuluş Savaşı Zamanı özet Kurtuluş Savaşı Zamanı hakkında kısa bilgi Kurtuluş Savaşı Zamanı Türk Kurtuluş Savaşı, İstiklâl Harbi, Türk İstiklâl Harbi ya da Millî Mücadele olarak adlandırılan, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleri'nce işgali sonucunda...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Y Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları YAB f. “Yaften: Bulmak” mastarından emir kökü olup, birleşik kelimeler yapılır. Meselâ: Şifayab $ : Şifa bulan, iyileşen. YABAN f. Çöl, sahra. YABANİ Yabana mensub. Issız yerlerde yaşıyan. Yabancı, alışmamış. YABENDE f. Bulan, bulucu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Milli Mücadele yanlısı Basın Milli Mücadele yıllarında gazete Milli Mücadele Döneminde Basın Öncelikle, matbaanın Osmanlıya girişinden beri Türk Basınının merkezi olan İstanbul Basını ve savunduğu fikirleri incelemekte yarar bulunur. A.İSTANBUL BASINI: Mondros Mütarekesinin 30 Ekim 1918...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
3. Mustafanın Yaptığı Yenilikleri 3. Mustafanın Yaptığı Yenilikler Nelerdir III. Mustafa 26. Osmanlı padişahı ve 105. İslam halifesidir. Babası Sultan III. Ahmet, annesi Emine Mihr-î-Mâh Sultan'dır. Babasının 1730'da padişahlıktan çekilmesinden sonra yirmi yedi yıl kafes hayatı yaşamıştır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
On dördüncü asrın ikinci yarısında, Doğu Anadolu'da devlet kuranbir Türkmen hanedanı. Karakoyunlu oymağı, Karakoyunlu devletinin çekirdeğini teşkil etmiştir. Sa'dlu, Baharlu, Duharlu, Karamanlu, Alpagut, Çakırlu, ayunlu, Bayramlu, Ağaç-eri, Düğer ve Hacılu oymakları halkları da Karakoyunlu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Tebük Seferi ve Sonuçları Hakkında Bilgi, Tebük Seferi Sonuçları Maddeler Halinde, Peygamber Efendimizin vefatından önce katıldığı son seferdir. Alınan Bizans’ın saldıracağı duyumu üzerine harekete geçen İslam ordusu Tebük dolaylarında bu duyumun yanlış olduğunu öğrenmiş ve geri dönmüştür. Bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Ç Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları Ç Osmanlı alfabesinin yedinci harfi olup, ebced hesabında “cim” harfi gibi üç sayısının karşılıdır. ÇABA Cehd. Gayret, herhangi bir işi yapmak için harcanan güç. ÇABÜK f. Çabuk, seri, aceleli, hızlı, tez, hafif. ÇABÜK-HIRÂMÂN f. Sür’atli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
59
Ç Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları Ç Osmanlı alfabesinin yedinci harfi olup, ebced hesabında “cim” harfi gibi üç sayısının karşılıdır. ÇABA Cehd. Gayret, herhangi bir işi yapmak için harcanan güç. ÇABÜK f. Çabuk, seri, aceleli, hızlı, tez, hafif. ÇABÜK-HIRÂMÂN f. Sür’atli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
41
Kurtuluş Savaşında Nene Hatun hayatı, Nene Hatun kimdir kısaca özet, Nene Hatun Türk kadınının başarısını,hırsını, çabasını ve bağışlayıcılığını, millete olan sevgisini sembolize eden kurtuluş savaşının en büyük kahramanlarındandır. Nene Hatun, gerçekte var olan birisi… Geçmişte ülkemizde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Osmanlı kurtuluş dönemi - Kurtuluş dönemi osmanlı padişahları - Orhan bey dönemi - 1.Bayezid dönemi Türk tarihinin en uzun ömürlü devletidir. Merkeziyetçi bir yönetim anlayışına sahiptir. Siyasal, sosyal, askeri ve kültürel örgütlenme açısından en gelişmiş Türk devletidir. 3 kıtaya yayılmış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Kurtuluş Savaşında Çerkeslerin yeri Kurtuluş Savaşı Çerkesya Kurtuluş Savaşında Çerkesler 1829 Edirne Antlaşması ile Osmanlılar Çerkesya'nın kıyı, yani Kuban ve Bzıb ırmakları arasında bulunan kıyı kesiminin denetimini Ruslara devrettiler. Ruslar bunu, tüm Çerkesya'nın hukuken kendilerine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Tanzimat Fermanının İlanı Tanzimat Fermanının İlan Edildiği Tarih Tanzimat Fermanı ne zaman ilan edildi?Tanzimat Fermanı 3 Kasım 1839'Da İlan Edilmiştir Padişah: Abdülmecid Sadrazam:Mustafa Reşid Paşa Tanzimât, Osmanlı İmparatorluğu'nda 1839 yılında Tanzimât Fermânı olarak bilinen Gülhane...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
a. Siyasi Durum : Arapların kökeni Sami ırkından gelmektedir. Samîler, Arap Yarımadası'nda yaşamışlar, zamanla buradan dağılarak İlk Çağdan bu yana Mezopotamya, Suriye, Filistin bölgelerinde etkin rol oynamışlardır. Arabistan'da İslamiyet'ten önce kurulan devletlerin başlıcaları şunlardır: 1...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt