Son konular

Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Fatih Sultan Mehmet İstanbulu kaç yılında fethetti İstanbul ne zaman fethedildi İstanbul'un Fethi İstanbul 29 Mayis 1453 tarihinde fethedilmistir.Istanbulun fethi ile Orta Cag son bulmus ve Yeni Cag baslamistir. İstanbul'un fethi ya da Avrupa kaynaklarında geçen ismiyle Konstantinopolis'in...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
İstanbul'un Fethi Fatih Sultan Mehmed, hazırlıklar tamamlandıktan sonra, Bizans İmparatoru Konstantin'e bir elçi göndererek, kan dökülmeden şehrin teslim edilmesini istedi. Fakat İmparatordan gelen savaşa hazırız mesajı üzerine, İstanbul'un kara surları önüne gelen Osmanlı ordusu, 6 Nisan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Fatih Sultan Mehmet Gemileri Karadan Nasıl Yürüttü Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan nasıl yürütmüştür? Fatih Sultan Mehmet, deniz kuvvetlerini karadan ilerletip Haliç sularına ulaştırabileceğini söylediğinde bir çok paşa ve sadrazam bu düşüncesine karşı çıktı. Fatih ise onlara şu cevabı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
kanuni sultan süleyman oğulları - Kanuni Sultan Süleyman Öz Oğlu Şehzade Mustafa ölümü - kanuni sultan süleyman oğlunu neden öldürdü - kanuni sultan süleyman oğlu mehmet nasıl öldü Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı cihan devletinin büyük hükümdarı idi. Rus asıllı karısı Hürrem Sultan ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Osmanlı Tarihi Terimleri Osmanlı Tarihi Terimler ve Anlamları Ekber ve Erşed : Tahta en yaşlı ve en tecrübeli şehzadenin geçmesini zorunlu kılan yasa. Mutasarrıf :Tanzimat'tan sonra, Osmanlı yönetim teşkilatında sancakların yöneticisi. Redif birlikleri:19.yyda timar sisteminin kaldırılmasıyla...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Fatih Sultan Mehmet Kimdir Fatih Sultan Mehmet KimFatih Sultan Mehmed 29 Mart 1432'de Edirne'de doğdu. Babası Sultan İkinci Murad, annesi Huma Hatun'dur. Fatih Sultan Mehmed, uzun boylu, dolgun yanaklı, kıvrık burunlu, adaleli ve kuvvetli bir padişahtı. Devrinin en büyük ulemalarından birisiydi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Fatih Sultan Mehmet Dönemi Hakkında Özet Bilgi Fatih Sultan Mehmet Dönemi Kısaca Özeti FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİ (1451-1481) İSTANBUL'UN FETHİ (29 MAYIS 1453): İSTANBUL'UN FETHİNİ GEREKTİREN SEBEPLER: 1)- Bizans'ın Osmanlı şehzadelerini koruyarak ve kışkırtarak, taht kavgalarına neden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Fatih Sultan Mehmet dönemi özet Fatih Sultan Mehmet Devri kısaca FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİ (1451-1481) İSTANBUL'UN FETHİ (29 MAYIS 1453): İSTANBUL'UN FETHİNİ GEREKTİREN SEBEPLER: 1)- Bizans'ın Osmanlı şehzadelerini koruyarak ve kışkırtarak, taht kavgalarına neden olması, 2)- Bizans'ın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Çanakkale Savaşı ne zaman? Çanakkale Savaşının tarihi Çanakkale Savaşının önemi tarih 19 Şubat 1915-9 Ocak 1916 Bölge Gelibolu Yarımadası Sonuç Osmanlı Devleti kazandı. Taraflar Britanya İmparatorluğu Fransa Hindistan Avustralya Yeni Zelanda Newfoundland Osmanlı Devleti Kumandanlar Sir lan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
Ötüken’in Türkler için önemi nedir kısaca bilgi Ötüken, Orta Asya’da kurulan ilk Türk devleti olan Hun devletinin başkentliğini yapmıştır. Burası, ilk Türk devletinin başkenti olduğundan dolayı Türkler tarafından önemli bir yerdir. Ötüken kaybedildikten sonra Hun devleti parçalanmıştır. Eski...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Eski Çağlarda Türkiye Ve Anadolu Anadolu: Küçük Asya. İlk çağlardan itibaren Anadolu’ya (güneşin doğduğu yer) anlamına gelen “Anatolia” denirdi. Anadolu, bir yarımada oluşu, uygun iklimi, doğal yapısı sebebiyle her devirde cazibe merkezi durumunda olmuştur. Karain ve Beldibi mağaraları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Cumhuriyetin İlanından Sonra Eğitim Alanında Yapılan Yenilikler Nelerdir ? Eğitim ve Kültür Alanındaki Yenilikler: Eski Eğitim Sistemi, Tevhid-i Tedrisat Kanunu ve Medreselerin Kaldırılması Cumhuriyetten önceki dönemde ülkemizde farklı zamanlarda kurulmuş öğretim kurumları vardı. Medreseler...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
İkinci Balkan Savaşı kimler arasında ne zaman oldu kısaca, Birinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde endüstri devriminin ve milliyetçilik hareketlerinin etkisi Balkan toprakları üzerindeki milletler için etkili olmaktayken bağımsızlık hareketlerinin başlaması, sınırların çizilmesi gündeme...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Osmanlı Devletinin Enleri Osmanlı Devletinin İlkleri• İlk Osmanlı padişahı Osman Bey’dir. • Osmanlıların ilk başkenti Söğüt'tür. • Osmanlılarla Bizans’ın yaptığı ilk savaş Koyunhisar Savaşı'dır. • Aşiretten beyliğe geçiş ilk defa Osman Bey döneminde olmuştur. • Osmanlılardan beylikten devlete...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
1920 Ankara antlaşması hakkında bilgi kısaca, Kurtuluş savaşı dönemlerinde imzalanan 20 ekim 1920 tarihli Ankara antlaşması TBMM ve Fransa arasında imzalanmıştır. Mondros ile alınan iller Adana, Urfa, Maraş, Antep tekrar Türklere bırakılmış ve Fransızlar savaştan çekilmiştir. Mustafa Kemal...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
CELLAT MEZARLIĞI Osmanlıda, adam asmak, boğmak ve kelle kesmek bir ceza şekliydi, bunun için de sarayda her zaman cellatlar bulundurulurdu, bir gurup cellat padişah ve diğer yüksek rütbeliler için her an hazır durumda beklerlerdi. Sarayda verilen ölüm cezaları, Topkapı Sarayı bahçesinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Çanakkale Savaşı ile ilgili Görsel Resimler, Çanakkale ile ilgili Görseller, Çanakkale Zaferi Görselleri çanakkale Zaferi Resimleri ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ RESİMLER
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
1. Dünya Savaşının başlangıç nedenleri 1. Dünya Savaşı nedenleri Ekonomik Nedenler Sanayi Devrimi ve Sömürgecilik sonucunda ekonomik pozisyonlarını güçlendiren İngiltere ve Fransa, karşı taraftaki Almanya ve İtalya gibi ülkelerden ekonomik olarak çok ilerideydi. Almanya ve İtalya, siyasi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Tarihsel Fotoğraflarla, Olaylar... (1955 - 1980) 1955 Mogens von Haven, Danimarka. 28 Ağustos 1955'te çekilen bu fotoğrafta bir yarışmacı motokros şampiyonasında motosikletinden düşerken görüntülendi. - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - 1956 Helmuth...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Almanya neden Osmanlının Yanında Savaşa girmiştir, Almanyanın osmanlının yanında şavaşa girmesindeki nedenler Almanya'nın Osmanlı Devleti'nin Yanında Savaşa girmesinin nedenleri • Savaşı daha geniş alanlara yaymak • Osmanlı Devletinin Jeopolitik konumundan (Dünya üzerindeki yeri) yararlanmak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Atatürk'ün kişisel özelliklerini anlatan sözleri, Atatürk'ün kişiliğini anlatan sözleri, Atatürk'ün kişisel özellikleri ile ilgili sözleri Mustafa Kemal Atatürk, çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir liderdir. Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşması'yla ortaya çıkan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
39
Atatürk'ün Eğitim Hayatı Boyunca Gittiği Okullar Hangileridir ? Atatürk'ün eğitim hayatı boyunca gittiği okullar ve bugünkü durum ve adları * Mahalle Mektebi: Osmanlı Eğitim sisteminde subyan okulu olarak geçen, ilk öğretim düzeyinde eğitim veren okullara verilen genel addır. Artık...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Atatürk Önderliğinde Ölçme Birimlerinde Yapılan Yenilikler Ölçme Birimlerinde yapılan Yenilikler Atatürk'ün Ölçme Birimlerinde Yaptığı Devrimler Atatürk dünya ile ilişkilerimizi düzenli yürütmek için ölçü birimlerinde değişiklikler yaptı. 1 Nisan 1931 tarihinde çıkarılan 1782 Sayılı Kanunla...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Atatürk ve Türk dil kurumu Atatürk ve Türkçe hakkındaki çalışmaları "Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay alabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Atatürk'ün milli mücadele anıları,Atatürk milli mücadele ile ilgili anısı,Atatürk'ün milli mücadele ile ilgili anı,Atatürk milli mücadele ile ilgili anıları Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele anıları YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM Bir aralık konu İstiklâl Savaşı’na geldi. Dikkat ettim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Üst Alt