Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Fatih Sultan Mehmet neden öldü Fatih Sultan Mehmet in ölümü Fatih Sultan Mehmet ölüm nedeni Fatih Sultan Mehmet, ayağından rahatsızdı. Sürekli bir ağrı ve sancıdan söz ediyordu. Tarihi kaynaklara göre, Fatih in hastalığı, Osmanlı sultanlarının birçoğunda görülen damla (nikris) idi. Bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Yeniçeri Ocağı nedir, Yeniçeri Ocağı hakkında bilgi, Osmanlıda yeniçeri ocağıYeniçeri, Osmanlı Devleti'nde askerî bir sınıftı. Kuruluşunu Orhan Gazi veya I. Murad dönemlerine dayandıran görüşler bulunmaktadır.Ocağın banisi Hünkar,Hacı Bektaş-ı Veli'dir. Yeniçeriler, Padişah'a bağlı Kapıkulu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Divan-ı Hümayun nedir, Osmanlıda divan teşkilatıKuruluş dönemi Osmanlı Devleti'nde yönetim, eski Türk töresindeki aşiret usûllerine göre uygulanıyordu. Bu mânâda memleket, ailenin müşterek(ortak) malı sayılıyordu. Bununla beraber hükümdar, önemli konularda tek başına karar vermeyerek bir kısım...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Mondros Ateşkes Antlaşmasının Önemi Mondros Ateşkes Antlaşmasının Sonuçları Mondros Ateskes Antlaşmasının Maddeleri30 Ekim 1918 tarihinde, Limni Adası'nın Mondros Limanı'nda Bahriye Nazırı Hüseyin Rauf Orbay'ın Başkanlığı'nı yaptığı Osmanlı Heyeti ile İngiliz Amiral Calthorp'un Başkanı olduğu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Sevr Barış Antlaşması Sevr Antlaşmasının Önemi Sevr Antlaşmasının MaddeleriI. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos 1920'de Fransa'nın başkenti Paris'in 3 km. batısındaki Sevr (Sèvres) baniyösünde bulunan Seramik Müzesi'nde (Mus e...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Diplomatik dokunulmazlığın anlamı, bir ülkenin memurunun başka bir ülkede görevde bulunmnası ile başlar, yurt dışında bulunan bu kişiler normal insanlar karşısında özel haklara sahipler. Misal olarak: * Diplomatik personelin ceza yargı bağışıklığı tamdır. * Görevde bulunduğu ülkede işlediği...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Osmanlı Devleti'nde Çin imparatorlarına Fağfur denirdi
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Osmanlı tarihinde sırasıyla başkent olmus şehirler; Bursa, Edirne, İstanbul'dur
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
2. Viyana kuşatması, 1683 yılında padişah 4. Mehmet tarafından gerçekleştirilmiştir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Osmanlı devletinin balkanlarda yaptığı mimari eserler hakkında bilgi Osmanlı Devleti'nin balkanlarda hakim olmaya başlamasından sonra burada meydana getirdiği mimari eserler : Hanlar Camiler Medreseler Köprüler Balkanlardaki Türk eserlerinden Bazıları: ARNAVUTLUK - Tiran: Kaplan Paşa Türbesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Osmanlılarda Eğitim Öğretim hakkında bilgiler Osmanlı Devletinde Eğitim öğretim Osmanlılarda Eğitim ve Öğretim nasıldı Osmanlılarda Eğitim Öğretim Osmanlı Eğitiminin Hedeflediği insan Tipi: Klâsik dönemde Osmanlı eğitiminin hedeşediği insan tipinde aranan ilk özellik, onun devlete ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Selçuklular Döneminin Eserlerinin Türk Kültür Sanat ve Estetik Anlayışına Katkıları Atlı göçer kültürde görünen bu özelliklerin etkileri ile birlikte Çin çevresinde yaşayan Türklerin bezeme biçimlerinde Çin bulutu ile karşılaşılmaktadır. Yine Türk inançlarında Uygur dönemlerinde Budizm etkileri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Filistin sorunu tarihçesi, Filistin sorunu nasıl ortaya çıktı? Arap israil savaşları hakkında bilgi Arap İsrail Savaşları, 20. yüzyılın ikinci yarısında Ortadoğu bölgesinde yaşanan savaşları dizisidir. II. Dünya Savaşı'nın bitmesinin ardından kurulan İsrail ile çevresindeki Arap Devletleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Milli Mücadele Baş Kahramanları Hakkında Bilgi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK (1881-1938) Başkomutan: Selânik’te doğdu. 1902′de Harp Okulunu, 1905′te de Harp Akademisini bitirdi. Trablusgarp, Balkan, I. Dünya Savaşlarına katıldı. Çanakkale cephesinde büyük başarı kazandı. 1915′te Albay, 1916′da...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
V Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları VÂCİB: Gerekli, zorunlu olan, yerine getirilmesi her Müslüman için gerekli ve zorunlu olan Allah‘ın emirleri. VÂCİBÂT: Yapılması gerekli olan şeyler, farzlar. VÂCİBU’L-VÜCÛD: Vücudu mutlak var olan, yokluğu mümkün olmayan Allah. VADİ: 1. Bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
S Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları SÂ’: 1040 dirhemlik hububat ölçeği. SABA: Gün doğuşundan esen hoş ve lâtif rüzgar. SABİ: 1. Henüz süt emen çocuk. 2. Büluğ çağına gelmemiş olan çocuk. 3. Üç yaşını doldurmayan erkek çocuk. SABİÎN (SÂBİE): Yıldıza tapanlar. SADAKA: Allah...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
N Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve AnlamlarıNÂÇÂR: Çaresiz, elinden iş gelmeyen, mecbur kalmış olan. NÂDİM: Nedamet etmiş, pişman olmuş. NÂDİR: Ender bulunur. NAFAKA: Yiyecek parası, geçim için gerekli olan şey. NÂFİ: 1. Faydalı, şifalı. 2. Esma-ı hüsnadan bir ad. NÂFİLE: Yapılması farz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
86
M Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları MAA: Beraber, birlikte. MAAD: 1. Dönüp gidilecek yer. 2. Ahiret. 3. Dönüş, geri gidiş. 4.Dünya’dan sonraki hayat. 5. Gaye, amaç, ulaşılacak yer. MAA-HÂZA: Bununla beraber, bununla birlikte . MAAMÂFİH: Bununla beraber. MAASÎ: Âsilikler...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
K Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları KABİH-KABİHA: Çirkin, yakışıksız, fena, ayıp. KÂBİL: 1. Kabul eden, kabul edici. 2. Olan, olabilir. KABİLİYET: Anlama, anlayış, kabul edebilirlik, alabilirlik. KABİR: Mezar, ölünün gömüldüğü yer. KABZ: 1. El ile tutma, avuç içine alma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
J Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları J Osmanlı alfabesinin ondördüncü harfi olup, ebced hesabında “” harfi gibi, 7 sayısına tekabül eder. JAJE f. Bâtıl, edebsizce olan söz. JAJHA f. Saçma sapan söyliyen. Mânâsız ve boş konuşan. JAJHAYAN f. Saçma sapan söz söyleyenler. Mânâsız...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
42
I Harfi İle Başlayan Osmanlıca Kelimeler ve Anlamları IBARE Beyan etmek, açıklamak. IBB (C.: E’bâ) Yük dengi, ağır yük. IBLIK Erkek. IBT (Ibıt) Koltuk. Omuzun alt ve iç tarafı. ICAN Kubl ile dübür arası. * Ahmak kimse. ICAZ İnat etmek. ICRE Başına tülbent sarmak. * Besili ve semiz olmak. ICRİM...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
31
türklerin devlet teşkilatında başarılı olmalarının nedenleri Türklerde Devlet kavramı Devlet; Bir hükümet idaresinde teşkilatlandırılmış olan siyasi topluluk. Devlet kurmak millet olmanın tabii bir gereği değildir. Hiç devlet kurmamış milletler tarihte mevcuttur. Ama Türk milletinin “devlet...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
19.Yüzyılda Osmanlı Devleti Hakkında Bilgi 19. Yüzyılda Osmanlı Devleti Ekonomisine Genel Bir Bakış Kuruluşundan 2 asır sonra dünyanın en güçlü imparatorluklarından biri haline gelen Osmanlı Devleti, 16. yüzyılda gücünün zirvesine çıkmıştı. “Bilindiği gibi modern çağın başlarında (16. yy.)...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Letoon Bayrğı - Letoon Tarihi - Antik Kent Ülke Türkiye Bayrağı Türkiye Tür Kültürel Kriter ii, iii Referans 484 Bölge** Avrupa ve Kuzey Amerika Tescil bilgisi Tescil 1988 (12. Oturum) * Dünya Mirası resmi listesi. ** UNESCO resmi sınıflandırması. Letoon, Fethiye yakınlarındaki antik kent...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Osmanlı Zamanında Basılan ilk Paralar Hakkında Bilgi Selçuklular’ın Uç Beyleri’nden olan Osman Bey’in 1299 yılında istiklâlini ilân etmesiyle başlıyan ve 1922 yılına kadar devam eden Osmanlı İmparatorluğu’nun 623 yıllık hayatında, bakır, gümüş ve altın olarak çeşitli madeni paralar bastırılmış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt