Son konular

Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Hendek Savaşı Nedenleri ve Sonuçları Hendek Muhrebesi 31 Mart 627 tarihinde gerçekleşmiştir. Mekkeli Müşriklerle Müslümanlar arasındaki üçüncü ve son muharebedir. Bu muharebe adını, Müslümanların savunma için kazdıkları hendekten almaktadır. Bu muharebede Müslümanların 3.000 müşriklerin ise...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Hendek Savaşının Nedenleri Hendek Muhrebesi 31 Mart 627 tarihinde gerçekleşmiştir. Mekkeli Müşriklerle Müslümanlar arasındaki üçüncü ve son muharebedir. Bu muharebe adını, Müslümanların savunma için kazdıkları hendekten almaktadır. Bu muharebede Müslümanların 3.000 müşriklerin ise 12.000...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Hendek Savaşının Sonuçları Müşriklerin kuşatması 1 ay kadar sürdü. Soğukların artması, hatta çıkan bir fırtınanın çadırlarını dağıtması sebebiyle Müşrikler, kuşatmayı kaldırdılar.. Böylece Hendek Muharebesi Müşrikler için bir hezimet olarak tarihe geçti. Mekkeliler Uhud galibiyeti ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Hendek Savaşının Önemi -Müslümanların kuvvetlerinin arttığı ve mağlup edilemeyeceği Kureyşliler tarafından anlaşılmıştır. -Kureyş’in mağlup olmasıyla etraftaki kabileler arasında İslâmiyet’in yayılması hızlanmıştır. -Yahudiler Medine’den çıkarılarak içeriden gelebilecek tehlikeler önlenmiş...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Mute Savaşı Sebepleri Hz. Muhammed, büyük devletlerin hükümdarlarına elçiler göndererek İslam'a davet etti. Bu elçilerden biri de (Haris bin Umeyr) Bizans İmparatorluğu'na bağlı Busra (Havran) valisine gönderildi. Ancak Busra valisi Şürahbil, elçiyi şehid etti. Bunu haber alan Hz. Muhammed...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Mute Savaşının Nedeni Hz. Muhammed, büyük devletlerin hükümdarlarına elçiler göndererek İslam'a davet etti. Bu elçilerden biri de (Haris bin Umeyr) Bizans İmparatorluğu'na bağlı Busra (Havran) valisine gönderildi. Ancak Busra valisi Şürahbil, elçiyi şehid etti. Bunu haber alan Hz. Muhammed...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Mute Savaşının Nedenleri Hz. Muhammed, büyük devletlerin hükümdarlarına elçiler göndererek İslam'a davet etti. Bu elçilerden biri de (Haris bin Umeyr) Bizans İmparatorluğu'na bağlı Busra (Havran) valisine gönderildi. Ancak Busra valisi Şürahbil, elçiyi şehid etti. Bunu haber alan Hz. Muhammed...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
6
Mute Savaşının Komutanları Zeyd bin Harise Cafer bin Ebu Talib Abdullah bin Revaha Halid bin Velid Heraklius
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Mute Savaşının Önemi Mûte savaşı Hz. Peygamber bizzat katılmadığı için bir “seriyye” olmakla birlikte bazı kaynaklarda muhtemelen büyüklüğü, önemi ve meydan savaşı olması itibariyle “gazve” olarak isimlendirilmiştir. Ayrıca Hz. Peygamber’in orduyu gönderirken üç kumandan tayin etmesinden dolayı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
1.Meşrutiyet Kanunuesasi Nedir, Kanuni esasinin getirdiği yenilikler nelerdir, 1.Meşrutiyet Kanunuesasi Nedir Kanunu esasi hakkında, Kanunu esasi ne demektir 1.Meşrutiyet KanunuesasiOsmanlı Devleti'nde mutlak monarşiden anayasalı monarşiye geçişi belirleyen ve meşrutiyet reşiminin temellerini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Tebük Seferi - Tebük Seferi Hakkında Bilgi Hz. Peygamber'in Hicretin dokuzuncu yılında, Şam'da toplanan kırkbin kişilik Bizans ordusuna karşı çarpışmak üzere Medine'den Tebük'e kadar sevkettiği en son ve en güçlü askerî hareket. Tebük arap yarımadasının kuzeyinde Medine ile Şam'ın ortasında...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Tebük Seferine Katılamayan Sahabeler Mümin oldukları halde ihmalcilik yüzünden sefere katılamayanlar da olmuştu. Bunlar: Kâ'b b. Mâlik, Mirâre b. Rabî' ve Hilâl b. Ümeyye (r. anhüm) idi. Kâ'b b. Mâlik; Akabe'de Hz. Peygamber'e bey'at etmiş, Bedir dışında tüm gazalara katılmıştı. Tebük...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Tebük Seferine Katılamayan Sahabiler Mümin oldukları halde ihmalcilik yüzünden sefere katılamayanlar da olmuştu. Bunlar: Kâ'b b. Mâlik, Mirâre b. Rabî' ve Hilâl b. Ümeyye (r. anhüm) idi. Kâ'b b. Mâlik; Akabe'de Hz. Peygamber'e bey'at etmiş, Bedir dışında tüm gazalara katılmıştı. Tebük seferine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
İHMALCILIK YÜZÜNDEN SEFERE KATILMAYAN MÜSLÜMANLAR: Mümin oldukları halde ihmalcilik yüzünden sefere katılamayanlar da olmuştu. Bunlar: Kâ'b b. Mâlik, Mirâre b. Rabî' ve Hilâl b. Ümeyye (r. anhüm) idi. Kâ'b b. Mâlik; Akabe'de Hz. Peygamber'e bey'at etmiş, Bedir dışında tüm gazalara katılmıştı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Tebük Seferinden Geriye Kalan 3 Kişi Mümin oldukları halde ihmalcilik yüzünden sefere katılamayanlar da olmuştu. Bunlar: Kâ'b b. Mâlik, Mirâre b. Rabî' ve Hilâl b. Ümeyye (r. anhüm) idi. Kâ'b b. Mâlik; Akabe'de Hz. Peygamber'e bey'at etmiş, Bedir dışında tüm gazalara katılmıştı. Tebük seferine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Birinci Meşrutiyet özet 1.Meşrutiyet nedir kısaca 1.meşrutiyet dönmi hakkında kısa bilgi Avrupa devletleri ve özellikle Rusya'nin kiskirttigi topluluklar, bagimsizliklarini ilân etmek için harekete geçmekteydiler. 1866'da Girit Isyani çikti. Yunanistan'a baglanmak amaciyla baslayan isyan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
İslamiyet öncesi Türk devletlerinin yönetim şekli İslamiyet öncesi Türk devletlerinin yönetim şekli nasıldı? İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli İslamiyetten Önceki Türk Yönetim Şekli Türklerde siyasal teşkilatlanmanın en üst basamağını “il” denilen devlet oluşturuyordu. Devlet...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Uhud Muharebesi Uhud Muharebesi (Arapça: معركة أحد), Mart 23 625 (3 Şevval 3 HS İslâmi takvimde) Uhud Dağı'nda yapıldı., Şu anki Arabistan'ın kuzeybatısında Medinedeki Müslümanlar ile Mekkeli Ebu Süfyan'ın ordusu arasında yapıldı. Savaşın en önemli sonuçlarından biri Hz.Hamza'nın şehit...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Mekkenin Fethi Mekke'nin Fethi, 11 Ocak 630'da Müslümanların, Kureyşli Müşriklerin elindeki Mekke'yi fethi olayı. Nedenleri Bir süre önce Müslümanlarla Mekkeli Müşrikler arasında Hudeybiye Antlaşması yapılmıştı. Mekkeli Müşriklerin müttefiki olan Beni Bekir kabilesi bu antlaşmaya aykırı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Huneyn Savaşı Huneyn Muhaebesi, Mekke'nin Fethi 'nden sonra bu kez Taif şehrindekiler Müslüman olmayan kabileleri yanlarına aldılar. Müslümanlarla savaşmaya hazırlandılar. Muhammed onların üzerine ordusunu gönderdi.Huneyn adı verilen yerde yapılan savaşı, Müslümanlar kazandı. Bu muharebede...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Tebük Seferi, Peygamberimizin hazır bulunduğu son ve en uzun sefer olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Tebük Seferinin Önemi Nedir Seferin sebebi Bizans İmparatorunun, Hıristiyan Gassani Arapları vasıtası ile Arabistan’ı işgal edip İslam’ın yayılmasını durdurma fikri idi. Hatta bunun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Türklerin Orta Asya'dan Göçü - Türklerin Orta Asya'dan Göç Nedeni - Türkler Orta Asya'dan Neden Göç Etmişler Türkler çeşitli sebeplerden dolayı anayurtlarından ayrılmışlar ve bu göç hareketleri binlerce yıl devam etmiştir. Türklerin göç hareketlerini milattan önce ve milattan sonra diye...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Öğretim Birliği Kanunu Nedir - Öğretim Birliği Kanunu Hakkında - Tevhidi Tedrisat Kanunu Konusu - Tevhidi Tedrisat Medrese; kelime anlamı olarak ders görülen yer demektir. Osmanlı Devleti'nde medreseler uzun süre modern eğitim kurumları olarak görev yaptılar. Ancak son dönemlerde eğitim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Osmanlı Lehistan Savaşları - Osmanlı Lehistan Savaşı Nedeni - Osmanlı Lehistan Savaşı Konu Anlatım (1618 - 1676) Genç Osman Dönemi (1618-1622) Nedeni : Lehistan'ın Boğdan'ın iç işlerine karışması. -Genç Osman 1618 yılında Lehistan seferine çıktı. -Leh ordusunu yendi ve Hotin Kalesi'ni...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Birinci dünya savaşının özel nedenleri nelerdir 1. dünya savaşının özel nedenleri 1. Dünya Savaşının Özel Nedenleri 1.Almanya ile İngiltere arasında ortaya çıkan siyasi ve ekonomik rekabet Açıklama: Özel sebepler arasında en etkili sebep bu sebeptir. Sömürgeleri kendi topraklarının 104 katına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt