Son konular

Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Osman Kaçmaz’ın Çanakkale Anıları, Hatıraları Osman Kaçmaz’ın Çanakkale Hatıraları Çan - Çomaklı Köyü'nden 1307 (1891) doğumluyum Esas yaşım 92 Ama nüfusa küçük yazdırmışlar Önce Balkan Harbine gittim Sonra Çanakkale'de İngilizlerle çarpıştım Bağdat'a bile gittim 10 senede geldim köyüme...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Mustafa Aksoy’un Çanakkale Anıları Mustafa Aksoy’un Çanakkale Hatıraları Çan - Halilağa Köyü'nden Ben Mustafa Aksoy 309'luyum (1893) 88 yaşındayım Seddülbahir'de bulundum 9 Fırka, 26 Alay, 3 Tabur'daydım Fırka kumandanımız Yüzbaşı Ali İhsan Bey'di Takım zabitlerimizden de Yusuf Efendi, Ayin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Mehmet Öztürk’ün Çanakkale Anıları, Mehmet Öztürk’ün Çanakkale Hatıraları Biga - Gürçeşme Köyü’nden 10 senede geldim askerden İlkin Çanakkale'de girdim savaşa Topçuydum Sonra Çanakkale'yi geçemeyince kafir Arabistan'a kıvrıldı Bağdat yanlarına gittim Ingilizle boğuştuk o tarafta da Sonra...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Ali Şimşir’in Çanakkale Anıları Ali Şimşir’in Çanakkale Hatıraları Çan-Karakoca Köyü'nden 1308(1892) doğumluyum89 yaşındayım 1331(1915)de gittim askere4 senede geldim köye Anafartalar’da ve Doğuda Rus Cephesinde savaşlara girdim Mustafa Kemal'i duyardık Anafartalar’da grup komutanıydı o zaman...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Ramazanoğulları Hakkında - Ramazanoğulları Beyliği - Ramazanoğulları Beyliği Tarihi (1353-1608) Ramazanogullari, Adana ve çevresinde XIV. yüzyilin ikinci yarisindan XVII. yüzyilin baslarina kadar hüküm sürmüs olan bir Türkmen beyligidir. I- Sıyasî Tarıh A- Beyligin Mensei Ve Kurulusu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Taceddinoğulları Hakkında - Taceddinoğulları Beyliği - Taceddinoğulları Beyliği Tarihi (1378-1428) Karadeniz kayilarinda, bugünkü Bafra ile Ordu arasinda, güneyde Niksar'a kadar uzanan saha üzerinde hüküm sürmüs bir Türkmen beyligidir. Emir Taceddin Bey tarafindan kurulmus ve adini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Geçmişten Günümüze Ormanların Değeri ORMANLARIN DEĞERİ, ORMANLARIN ÖNEMİ GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE Orman, hayatımızda büyük yeri olan bir varlıktır. Okuduğunuz kitabın kağıdı, ormanlarda yetişen ağaçlardan yapıldığı gibi, kullandığımız kalemin, oturduğumuz iskemlenin, kullandığımız masanın tahtası...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Osmanlı Devletinin Resmi Dili Osmanlı Devletinin Resmi Dili; Osmanlı Türkçesi idir.Alfabe olarak Arap alfabesinin ve Türkçe için uyarlanmış bir biçimi kullanılmıştır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
1740 Kapitülasyonları Kapitülasyonlar, Osmanlı İmparatorluğu'nda yabancılara verilen ekonomik, adli, idari vb. hak ve ayrıcalıklardır. Kapitülasyonların çoğu iki taraf için geçerli olsa da ekonomisi güçlü olan taraf kapitülasyonlardan fayda sağlarken ekonomisi zayıf olan taraf...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Osmanlı Devletinin Rumelide Kazandığı İlk Toprak Parçası Osmanlının Rumelide kazandığı ilk toprak parçası neresidir?Osmanlı Devletinin Rumelide Kazandığı İlk Toprak Parçası Orhan Bey zamanında Çimpe Kalesi'dir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Osmanlı Devletinin Mimari Yapısı Osmanlı mimarisi Erken osmanlı dönemi Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulmasıyla,1300-1453 yılları ilk kuruluş ve ilk osmanlı dönemi, Osmanlı sanatının yeni fikirler aradığı dönemdi. Bu dönem üç tip camiye tanıklık etti: katlı, tek kubbeli ve alt plan açılı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
2. Dünya Savaşı Sonunda Dünya Ve Avrupa Kuvvet Dengesi 2. DÜNYA SAVAŞI SONUNDA DÜNYA VE AVRUPA KUVVET DENGESİNİN GENEL DURUMU İkinci Dünya Savaşı fiilen 8 Mayıs 1945'i 9 Mayıs'a bağlayan gece yarısı Alman Yüksek Komutanlığı adına Friedeburg Keitel Stunpff'un Berlin'de Nazi Almanyası'nın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
31 Mart Olayı (31 Mart 1909) Hakkında Bilgiler 31 Mart Olayı (31 Mart 1909) Hakkında Bilgi Özet Kısa Vikipedi II. Meşrutiyetin ilanı 33 senelik diktatörlük ile memleketi idare eden II. Abdülhamid’in işine gelmedi. Abdülhamit, Selanik’ten İstanbul’a gönderilen Avcı taburları, Ordudan atılan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Peygamberimiz (Sav) Dönemi KronolojisiPeygamberimiz (Sav) Tarihi Olayların Sıralaması PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) DÖNEMİ KRONOLOJİSİ, TARİHİ OLAYLARIN SIRALAMASI Mekke Dönemi 569 Hz. Muhammed’in doğumu (hicretten önce 12 Rebîülevvel 53/17 Haziran 569 Pazartesi veya hicretten önce 9...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Eksi Uygarlıkların Kullandıkları Sayılar Nelerdir Eksi Uygarlıkların Kullandıkları Sayı Sistemleri Eksi Uygarlıkların Sayıları Eksi Uygarlıkların Kullandıkları Sayı ve Sistemler Sümer sayı sistemi altmışlık’tır. , yani “60’ı baz alır”. Sayma 1’den 60’a kadardır., tıpkı bizim bugün 1’den 100’e...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılması Hakkında Bilgi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılması TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ (TBMM) NASIL AÇILDI? TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN AÇILMASI Atatürk, millî mücadeleye devam edebilmek için bir millî meclisin kurulması gerektiğine inanıyordu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Özellikleri Hakkında Bilgi TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN (TBMM’NİN) ÖZELLİKLERİ, NİTELİLERİ VE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN (TBMM’NİN) ÇALIŞMA DÜZENİ, PROGRAMI 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir numaralı kararı ile kendi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlı Devletinde Yazı Dil ve Edebiyat Osmanlı Devletinin Resmi Yazışma Dili nedirOsmanlılarda devletin resmi yazışma dili Türkçe, din ve bilim dili Arapça ve edebiyat dili de Farsça idi.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Osmanlı Devletinin Rumelideki İskan Siyaseti Osmanlı Devletinin Rumelideki İskan Siyaseti Hakkında Bilgi Rumeli İslam dünyası, Osmanlılardan önce Roma İmparatorluğunun ülkesini Bilâd-ı Rum veya Memleketü’l Rum olarak tanıyordu. Selçuklularla birlikte Türk hakimiyetine geçen Anadolu’da Rum ismi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Osmanlı Devleti’nin Savaşa Girmesi Osmanlı Devletinin Savaşa Girmesinin Nedenleri İngilizlerden kaçan Goeben ve Breslav adlı Alman gemileri Osmanlı Devletine sığınmıştır. Osmanlı Devleti bu gemileri satın aldığını açıklamış ve gemilere Yavuz ve Midilli isimlerini vermiştir. Ancak bu gemilerin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Padişah Vahdettin Döneminin Olayları Son Osmanlı pâdişâhı ve İslâm halîfesi. Sultan Birinci Abdülmecîd Hanın oğullarının en küçüğüdür. Annesi Gülistû Sultandır. 2 Şubat 1861 târihinde doğdu. Çok küçükken anne ve babasını kaybetti. Ağabeyi İkinci Abdülhamîd Han tarafından büyütülüp, himâye...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Pervaneoğulları Hakkında - Pervaneoğulları Beyliği - Pervaneoğulları Beyliği Tarihi (1277-1322) Anadolu Selçuklulari'nin dagilmasi sirasinda Sinop'ta Pervâne Muineddin Süleyman'in oglu Mehmet tarafindan kurulan beyligin adidir. Sinop, 1214'te Trabzon Rum Imparatorlugu'ndan alinmis önemli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Sahip Ataoğulları Hakkında - Sahip Ataoğulları Beyliği - Sahip Ataoğulları Beyliği Tarihi -3. yüzyıl sonları ile 14.yüzyıl başlarında yaklaşık 90 yıllık bir devrede, Afyon Karahisarı ile yakın çevresinde hüküm sürmüş olan bir beyliktir. -Anadolu beyliklerinin hepsi Osmanlı devletine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlının Savaştığı Cepheler Haritası Osmanlı Devleti'nin Savaştığı Cepheler Harita Osmanlı Devletinin Savaştığı Cepheler Haritası Osmanlı’nın Savaştığı Cepheler: 1-Kafkas 2-Çanakkale 3-Kanal 4-Irak 5-Suriye-Filistin Osmanlı, Bu cepheler haricinde müttefiklerine yardım amacıyla Makedonya ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Baharat Yolu Tarihi Hakkında Bilgi Baharat Yolu Tarihi BAHARAT TARİHİ Baharatın ilk kullanıldığı yer olarak, Uzak Doğu kabul edilir. Öyküsü insanlık tarihiyle iç içedir. Antikçağlardan beri dünya pazarlarında kıymetli bir yeri olan baharat, yiyecek ve içeceklere, sağlığa, parfümlere, dinsel...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt