Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tarih
Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada
Trablusgarb Savaşı (1911-1912) Hakkında Bilgi
Trablusgarb Savaşı (1911-1912)
Nedenleri:
İtalya’nın hammadde ve pazar arayışı,
Osmanlı Devleti’nin güçsüz bir durumda olması,
Trablusgarb’ın önemli yeraltı kaynakları*na sahip olması ve coğrafi olarak İtalya’ya ya*kın olması.
• Osmanlı...
20.Yüzyılda Osmanlı Devleti Hakkında
20.Yüzyılda Osmanlı Devleti
Osmanlı Devleti, XX. yy’a gelindiği zaman siyasî ve askeri üstünlüğünü kaybetmiş ve ayakta kalabilmek için uluslararası denge siyaseti izlemiştir.
Avrupa’da ortaya çıkan Fransız İhtilali, Sanayi İnkılâbı Osmanlı Devleti’ni olumsuz...
Osmanlı Devletinde Demokratikleşme Hareketleri Hakkında Bilgi
Osmanlı Devletinde Demokratikleşme Hareketleri
TANZİMAT FERMANI (1839)
( Fermanın ana maddelerinin kodlaması:MEVRAK)
1-Mahkemeler herkese açık olacak
2-Kanun önünde herkes EŞİTTİR.
3-VERGİ kişilerin kazancına göre alınacak...
Osmanlı Devleti’nde Divan-ı Hümayun Hakkında Bilgi
Osmanlı Devleti’nde Divan-ı Hümayun
Osmanlı Devleti’nde Divan-ı Hümayun Nedir?
Osmanlı Devleti’nde padişahın başkanlı*ğında önemli devlet işlerini görüşmek üzere top*lanan meclise “Divan-ı Hümayun” denirdi. Or*han Bey döneminde Divan’ın varlığı...
Osmanlı'da Eğitim ve Öğretim Hakkında Bilgi
Osmanlı'da Eğitim ve Öğretim
OSMANLI’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM
Osmanlı’da eğitim ve öğretim oldukça ge*lmiştir. Görev ve sorumluluklarını bilen, insan*lara karşı saygılı, hoşgörülü, bilgili insanlar ye*şermek amacıyla medreseler kurulmuştur.
Medreselerde...
Osmanlıda Vakıf Sistemi Hakkında Bilgi
Osmanlıda Vakıf Sistemi
Vakıf, kişinin mal varlığının bir bölümün hayır işleri için bağışlamasına denir.
Vakıf arazi gelirleri cami, han, hamam medrese gibi sosyal hizmetlere ve hayır kurumlarının masraflarına ayrılan topraklardır.
Vakıf sistemi...
Ankara Nasıl Başkent Oldu, Tarihi Gelişimi
Ankara Nasıl Başkent Oldu Kronolojisi
Mustafa Kemal Paşa, Erzurum, Sivas Kongrelerinden sonra 27 Aralık 1919 günü Temsilciler Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara'ya geldi.
O zamana kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul idi. Osmanlı Mebusan...
Türk Standartları Enstitüsü, TSE Kuruluşu
Türk Standartları Enstitüsü, TSE Kuruluşu, Tarihi Geçmişi
(TSE), özel hukuk hükümlerine göre yönetilen ve tüzel kişiliği olan, başbakanlığa bağlı kamu kuruluşudur.
25 Eylül 1954'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oluşturulan TSE...
2.Murat ve 2.Kosova Savaşı Hakkında Bilgi
2.Murat ve 2.Kosova Savaşı
İstanbul‘u kuşatan ikinci Osmanlı padişahıdır.
Avrupalıların haçlı ordusunu oluşturmasını engellemek amacıy*la
Edirne – Segedin Antlaşması’nı imzaladı (1444).
Haçlılarla yapılan Varna (1444) Savaşı’nı kazandı.
1448 yılında...
1.Bayezit (Yıldırım) Dönemi (1389-1402) ve Ankara Savaşı Hakkında
1.Bayezit (Yıldırım) Dönemi (1389-1402) ve Ankara Savaşı
İstanbul ilk kez karadan ve denizden kuşatıldı. Ancak başarı olu*namadı.
Bulgaristan ortadan kaldırıldı.
Selanik alındı.
Bizans’ın Haçlılardan yardım istemesi üzerine...
Mezopotamya Uygarlıkları Hakkında Bilgi
Mezopotamya Uygarlıkları
Mezopotamya:İlkçağda Anadolunun güneydoğusundan Basra Körfezine kadar uzanan Dicle Fırat nehirleri arasında kalan bölgeye denmiştir.Verimli topraklara ve yaşamaya uygun iklime sahip olması nedeniyle bir çok topluluk buraya...
Şeyh Sait isyanı - Şeyh Sait isyanının bastırılması - Şeyh Sait isyanının sonucu
Şeyh Sait tarafından Türkiye’nin doğu bölgesinin bir kesiminde çıkarılan isyan (l şubat 1925-15 nisan 1925). Elazığ’ın Eğil bucağının Piran köyünde saklanan mahkûmları aramaya gelen bir jandarma teğmeni...
Sevr Antlaşması ne zaman yapılmıştır - Sevr Antlaşmasının nedenleri - Sevr Antlaşmasının hükümleri
(10 Ağustos 1920) Türkiye’nin Birinci Dünya Savaşı’na Almanya yanında katılması, savaşı iki yıl uzatmıştı. İngilizler Türk cephelerinde 1,5 milyon insan kullanmışlardı. Milyonlarca İngiliz lirası...
20 nisan 1924 anayasası - yeni devletin ikinci anayasası - 1924 anayasasının temel özellikleri
20 Ocak 1921 tarihli Anayasa (Teşkilatı Esasiye Kanunu) olağanüstü dönemin, olağanüstü koşulları içinde çıkarılmış dinamik bir dönemin yetersiz bir anayasası idi. Daha sonra, koşullar değişmiş...
Osmanlı Devletinin dağılma Sürecinde Oluşan Devletler
Osmanlı Devletinin gerileme Sürecinde Oluşan Devletler
Osmanlı Devletinin Yıkılışı Sürecinde Oluşan Devletler
Arnavutluk bağımsızlığını ilan etti.
Sırbistan prensliği kuruldu.Sırbistan, 1830 yılında Osmanlı Devleti'ne bağlı, fakat iç...
1.Abdülhamid ve Halil Hamit Paşa Hakkında Bilgi
1.Abdülhamid ve Halil Hamit Paşa
(1774-1789)
Osmanlı – Rus savaşı nedeniyle duraklayan askeri ye*niliklere I. Abdülhamid zamanında sadrazam Halil Hamit Paşa’nın gayretleri ile yeniden başlandı.Bu dönemde;
• Mühendishaneye bağlı bir İstihkam Okulu...
17.yy Osmanlıda Siyasi Gelişmeler Hakkında Bilgi
17.yy Osmanlıda Siyasi Gelişmeler
1. OSMANLI – İRAN İLİŞKİLERİ
il1555 yılında imzalanan Amasya Antlaşması’nın bozulması üzerine Osmanlı-İran savaşları yeniden başladı.
a) 1579- 1590 Savaşları: Bu savaşlar sonunda iki ülke arasında Ferhat Paşa...
Mısır Seferi'nin Nedenleri ve Sonuçları Hakkında Bilgi
Mısır Seferi'nin Nedenleri ve Sonuçları
Mısır Seferi’nin Nedenleri
• Türk – İslam dünyasının siyasi lideri olma müca*delesi
• Fatih‘ten beri süregelen Hicaz su yollan meselesi
• Osmanlı ilerleyişini durdurmak için Memlükler’le Şah İsmail...
Fatih Sultan Mehmet Dönemi ve Otlukbeli Savaşı (1473) Hakkında Bilgi
Fatih Sultan Mehmet Dönemi ve Otlukbeli Savaşı (1473)
II.Mehmet ilk iş olarak Karamanoğulları Beyliği üzerine sefer dü*zenlendi. Karamanoğullarını itaat altına aldı. Mora üzerine akınlar düzenletti. Venedik ve Macarlarla birer...
Osmanlı Devletinde Ordu ve Donanma Hakkında Bilgi
Osmanlı Devletinde Ordu ve Donanma
ORDU VE DONANMA
Osmanlı ordusu kara ve deniz kuvvetleri olmak üzere ikiye ayrılırdı. Kara ordusu; Kapıkulu askerleri, Eya*let askerlerive yardımcı kuvvetlerolmak üzere üçe ayrılırdı,
A. KAPIKULU (MERKEZ...
Osmanlı Devletinde Devlet Yönetimi Hakkında Bilgi
Osmanlı Devletinde Devlet Yönetimi
A. MERKEZİ YÖNETİM
• Osmanlı Devleti merkeziyetçi ve mutlak otoriteye dayalı bir yönetim anlayışı ile yönetiliyordu. Devletin başında Osmanlı hanedanından gelen Padişahbulunuyordu.
• Egemenlik Allah adına...
Osmanlı Devletinin Yaptığı Savaşlar
Osmanlı Devletinin Yaptığı Savaşlar NelerdirOsmanlı Devletinin Yaptığı Savaşlar aşağıda listelenmiştir..
*1676-1681 Osmanlı-Rus Savaşı
*1897 Osmanlı-Yunan Savaşı
*93 Harbi
*Ankara Savaşı
*Arıburnu Zaferi
*Balkan Savaşları
*Belgrad kuşatması
*I. Kosova Savaşı...
Lidyalıların Tarihi,Dili,Kültürü,Medeniyeti Hakkında (Özet) Bilgi
Lidyalıların Tarihi,Dili,Kültürü,Medeniyeti
Lidya veya Lydia, Anadolu’da Tunç Çağı’nın sonlarından başlayarak M.Ö. 6. yüzyıla kadar hüküm süren Lydia uygarlığının beşiğini ve merkezini oluşturan bölge. Esas olarak Gediz Nehri...
Osmanlı Kadın Şairleri Kimlerdir -İsimleri ve Biyografileri Osmanlıda kadın şairler kadar, kadın şairler üzerine yapılmış araştırmaları da gözden geçirmek isteyen bir araştırmacı hayal kırıklığına uğramayı peşinen göze almak zorundadır. Sözünü ettiğim hayal kırıklığı kadın şair sayısının azlığı...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.