Son Konular

1 donum tarladan kac kilo fasulye cikar?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

1 dönüm tarladan kaç kilo fasulye çıkar?


Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Fasulye kaç günde çıkar?


Fasulye kaç günde çıkar?
Fasulye tohumu 15-20 °C'de çimlenmekte, 15 °C'nin altında yavaşlamakta, 10 °C'nin altında ve 35°C'nin üstünde ise çimlenme çok az veya hiç olmamaktadır. Çıkış ekimden sonra optimum nem ve sıcaklıkta 7-10 gün sonra olur. Çimlenme 15 °C'nin altında yavaşlar. Düşük sıcaklıklarda çıkış süresi 20-25 gün olabilir.

Kuru fasulye kaç günde çıkar?


Ekim Pnömatik (havalı) mibzerle 45 cm sıra arası, çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm sıra üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır. Tohum iriliğine göre değişmekle beraber dekara 6-10 kg tohum gerekir. Ekimden hava sıcaklığına göre 7-10 gün sonra çıkış olur.

Kuru fasulye dekara ne kadar verir?


Kuru fasulye dekara ne kadar verir?
Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır. Fasulye bitkisi toprağa yoğun azot ve humus bırakır.

2 dönüm tarladan kaç kilo fasulye çıkar?


"TOPRAKTA İNSAN GİBİDİR" Sulama işlemi mutlaka gece yapılmalı. İki dönüm tarlamıza sadece 8 kilo fasulye ektik. İki tona yakın fasulye elde ettik. Biz bu verimi gübre kullanımını gündemimizden çıkarmamıza bağlıyoruz.

Yeşil fasulye verimi ne kadar?


Yeşil fasulye verimi ne kadar?
Bununla beraber verimli yer taze fasulye çeşitlerinden bir dekardan ortalama 2-2,5 ton, sırık taze fasulyelerden ise 2,5-3,5 ton ürün alınabilmektedir. Baklalar, sıcak havalarda çiçeklenmeden 10-15 gün sonra, serin havalarda çiçeklenmeden 18-20 gün sonra toplama olgunluğuna gelmektedir.

Sırık fasulye kaç günde bir sulanır?


Aynı zamanda kabak gibi bol su sever. 2 günde bir sulama yapmanız önemli. Fideler 30 cm boylandığında tekrar gübre ile destekleyebilirsiniz. İlk çiçeklenmenin ardından 15 güne kadar meyve vermeye başlarlar.

Yeşil fasulye kaç günde çıkar?


Yeşil fasulye kaç günde çıkar?
Fasulye tohumu 15 ile 20 derece sıcaklık arasında çimleniyor. Tohumların çıkışı, ekimin ardından ortalama 7-10 gün içinde gerçekleşiyor. Düşük sıcaklıklarda, çıkış süresi 20-25 günü bulabiliyor. Vejetasyon süresi 70 ile 140 gün arasında değişiyor.

Kuru fasulye hangi ayda dikilir?


Toprağa fasulye tohumunun dikilmesi için en uygun aralık Nisan ve Mayıs ayları olarak bilinmektedir. Tohum toprağa dikilmeden önce toprağın ısısı da kontrol edilmelidir. Havanın iyi olduğu bir günde toprağa ekilen fasulyeden daha yüksek bir şekilde verim alınır.

Kuru fasulye hangi ayda hasat edilir?


Kuru fasulye hangi ayda hasat edilir?
Haziran ayında fasulye ektiğini belirten Yıldız, "Eylül ayından itibaren olgunlaşan fasulyeleri biçerek hasat ediyoruz. Fasulyeleri patoza atıyoruz ve ardından ayıklama işlemini gerçekleştiriyoruz. Fasulyeleri taş, ot ve topraktan temizledikten sonra belediyelere ya da kooperatiflere satarak paramızı alıyoruz.

Kuru fasulye su ister mi?


Yüksek sıcaklıkta zarar gören kuru fasulyelerin yağışı sevdiği söylenebilir. Yıllık ortalama yağış miktarı 500-1500 mm. aralığında olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirilmektedir. Bu bölgelerde fasulyenin sulanmasına ihtiyaç olmaz.

Taze fasulye ne zaman toplanir?


Taze fasulye ne zaman toplanir?
Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır (bölge ekolojik şartları dikkate alınır). Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı- nın son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.
 
1 dönüm tarladan yer fasulyesinde dekara ortalama 500-600 kg, sırık fasulyesinde ise dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir. Bu verim miktarları, fasulye türüne ve yetiştirme koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Fasulyelerin çimlenmesi genellikle tohumun bulunduğu ortamın sıcaklığına bağlıdır. Fasulye tohumları 15-20°C arasında çimlenirken, 15°C'nin altında yavaşlar ve 35°C'nin üzerinde ise çimlenme olmaz. Optimum nem ve sıcaklık koşullarında, fasulye tohumları ekimden sonra genellikle 7-10 gün içinde çimlenir.

Kuru fasulye ekim işlemi genellikle havalı mibzerlerle yapılır. Tohumlar tav seviyesinden 5 cm derinliğe ve 45 cm sıra aralığına ekilir. Tohum iriliğine göre dekara 6-10 kg tohum gerekebilir ve hava sıcaklığına bağlı olarak genellikle ekimden 7-10 gün sonra çimlenme gerçekleşir.

Kuru fasulye tarlasından dekardan ortalama 200-400 kg verim elde edilebilir. Hasat genellikle ekimden 100-110 gün sonra yapılır ve günümüzde makinelerle yapılsa da esas hasat genellikle elle gerçekleştirilir. Kuru fasulye bitkisi toprağa azot ve humus bırakarak toprak kalitesini artırır.

2 dönüm tarladan sadece 8 kilo fasulye ekerek yaklaşık iki tona yakın fasulye elde edilebilir. Verim miktarı gübre kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yeşil fasulye türlerinden verimli yerlerde bir dekar alanından ortalama 2-2,5 ton, sırık taze fasulyelerden ise 2,5-3,5 ton ürün elde edilebilir. Baklalar genellikle çiçeklenmeden 10-15 gün sonra sıcak havalarda, 18-20 gün sonra ise serin havalarda toplanma olgunluğuna ulaşırlar.

Sırık fasulyenin sulama işlemi genellikle 2 günde bir yapılır. Fideler 30 cm boylandığında tekrar gübre ile desteklenebilir ve ilk çiçeklenmenin ardından 15 güne kadar meyve vermeye başlayabilirler.

Yeşil fasulye tohumları, 15 ile 20 derece arasındaki sıcaklıkta çimlenir ve genellikle ekimden 7-10 gün sonra çimlenme gerçekleşir. Düşük sıcaklıklarda çimlenme süresi uzayabilir ve bitkinin vejetasyon süresi genellikle 70-140 gün arasında değişiklik gösterebilir.

Kuru fasulye tohumları genellikle Nisan ve Mayıs aylarında toprağa ekilir ve tohumların dikilmeden önce toprak ısısına dikkat edilmesi gerekir. Hasat genellikle Eylül ayından itibaren yapılır ve fasulyeler olgunlaştıktan sonra biçilip toplanır.

Kuru fasulyeler genellikle yüksek sıcaklıklardan etkilenebilir ve yıllık ortalama yağış miktarı 500-1500 mm arasında olan bölgelerde yetiştirilmeleri daha uygundur. Bu bölgelerde fasulyenin sulanmasına genellikle ihtiyaç duyulmaz.

Taze fasulyeler genellikle Mart sonu ve Nisan aylarında ekilir ve iklim koşullarına bağlı olarak Mayıs ayının son haftalarına kadar ekim yapılabilmektedir. Açıkta taze fasulye yetiştiriciliği için bu aylar en uygun zaman aralıklarıdır.
 

Tuzlu su homojen bir karisim midir?

CMR hangi ulkelere duzenlenir?

  1. Konular

    1. 1.282.867
  2. Mesajlar

    1. 1.683.687
  3. Kullanıcılar

    1. 32.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt