Modoratör
Yeni Üye
10 tane neden sonuç cümlesi evvel cevap?
10 tane sebep sonuç cümlesi
- Derse çalışmadığından sınıfta kaldı.
- Yürümediğinden kilo aldı.
- Yüzemediğinden denize gidemedi.
- Koşamadığından takımdan çıkarıldı.
- Gelmediğinden gidemedik.
- Korkmadığından en güçlü kişi olmuştu.
- Susmadığından başına gelen kalmıyordu.
- Kahve içtiğinden uykusu gelmiyordu.
Neden sonuç püf noktası?
Neden sonuç püf noktası?
2. Kolay Yolu Püf Noktası: Cümleyi okuduktan sonra cümleye AMACI NE veya HANGİ AMAÇLA sorusunu sorun. Cevap veriyorsa AMAÇ SONUÇ, cevap vermiyorsa NEDEN SONUÇ cümlesidir.
Neden sonuç ile ilgili 5 örnek?
Neden sonuç ile ilgili 5 örnek?
➥ Ekran kartı bozulduğundan monitöre görüntü gelmiyor. ➥ Ayağı kayınca merdivenlerden aşağı yuvarlandı. ➥ Gömleğime vişne suyu damladığı için kazağımı giydim. ➥ Şarjım bittiğinden dolayı seni arayamadım.
10 tane amaç sonuç 10 tane neden sonuç cümlesi?
10 tane amaç sonuç cümlesi
- Sınavı geçmek için çalıştım.
- Size gelmek için evden çıktım.
- Para için her şeyi yaparmış.
- Kızmamak için zor tutuyorum kendimi.
- Susmamak için nefesini iyi kullanıyor.
- Maçı kazanmak için gol attım.
- Görmemek için yolumu değiştirdim.
- Sevmemek için aşık olmadım.
Neden Sonuç cümleleri kısa?
Neden Sonuç cümleleri kısa?
"Neden-sonuç cümleleri" bir eylemin ya da durumun neden ve hangi gerekçeyle gerçekleştiğini bildiren cümlelerdir. Bu tür cümlelerde bir sonuç ve bu sonucu ortaya çıkaran bir de sebep verilir. Yani neden-sonuç ilişkili cümlelerde sonuç olarak ele aldığımız eylemin neden gerçekleştiği de belirtilmektedir.
Neden sonuç ilişkisini nasıl anlarız?
Neden sonuç ilişkisini nasıl anlarız?
Bir cümlenin neden – sonuç cümlesi olup olmadığını anlamak için birleşik cümlenin ortasına (noktalama yerine) "çünkü" bağlacı getirilir. Eğer bu bağlaç cümleye uygun düşüyorsa o cümle neden – sonuç cümlesidir.
Sebep sonuç ilişkisi nedir?
Neden – sonuç cümleleri, meydana gelen bir olay veya durumun bir nedene bağlandığı, gerekçe olarak bir sebebin ileri sürüldüğü cümlelerdir. Şöyle ki, meydana gelen her olayın bir mantıklı gerekçesi vardır ve bu cümlede belirtilmiş ise nedeni belli bir sonuç cümlesi oluşur.
5 tane amaç sonuç 5 tane de neden sonuç cümlesi?
5 tane amaç sonuç 5 tane de neden sonuç cümlesi?
Neden sonuç nedir örnekler?
Neden sonuç nedir örnekler?
Neden – sonuç cümlelerine örnekler sıralayacak olursak; – Yağmura yakalandığı için sırılsıklam olmuş. – Malzeme yetersizliğinden inşaat yarım kaldı. – Aşık olduğundan gözü hiçbir şeyi görmüyor.
Koşul cümlesi nedir 5 sınıf?
Bir olayın ya da durumun gerçekleşmesi için başka bir olayın ya da duruma bağlı olduğunu belirten cümleler koşul sonuç cümleleridir. Yani herhangi bir olay veya durum yaşanacak ise bunun için mutlaka başka bir durumun da işin içinde olması gerekmektedir.
Amaç Sonuç Cümleleri ne örnek?
Amaç Sonuç Cümleleri ne örnek?
Örneğin "Kafamı dinlemek üzere tatile çıkıyorum." cümlesinde, kişini tatile çıkması bir sonuçtur. Bu sonuç, istendik bir amacı gerçekleştirmeye yöneliktir. Yani kişi kafasını dinlemeyi amaçlıyor ve sonuç olarak tatile çıkıyor. Bu nedenle cümle bir amaç-sonuç cümlesidir.
Amaç sonuç anlamlı cümle nedir?
Amaç sonuç anlamlı cümle nedir?
Bir cümlede belirtilen eylemin hangi amaçla yani hangi gerekçe ile gerçekleştirildiğinin verildiği cümlelere "Amaç-sonuç cümleleri" denir. Cümle içinde yerine getirilmenin istendiği düşünce amaç olarak ifade edilirken bu düşünce için yapılan eylem de sonucu ifade etmektedir.