haberci
Meraklı Üye

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Salih Şeremet Ortaokulu'nda eğitim gören 15 yaşındaki Berat Demir, beden eğitimi öğretmeni Nisan Uzun'un teşvikiyle bilek güreşi sporuna adım attı. Okul turnuvalarında başarı elde eden Demir, aynı zamanda haftanın belirli günlerinde katıldığı spor kulübündeki antrenmanları da aksatmadı. Geçtiğimiz Haziran ayında Romanya'nın Cluj şehrinde düzenlenen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden genç sporcu, sağ ve sol kolda Avrupa şampiyonu unvanını elde etti.
Berat Demir, Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşarken, hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi. Spora başlama hikayesini paylaşan Demir, "Beden eğitimi öğretmenimin teşvikiyle bu spora başladım ve başarılı oldum. Şu anda Avrupa şampiyonuyum ve antrenmanlarıma devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda Bulgaristan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında birincilik hedefim var" dedi.
Bilek Güreşi Milli Takım Antrenörü Mehmet Akif Karaçavuş, gençlere ilham vererek onları başarıya taşımak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Berat'ın yeteneğini keşfettiklerinde hiç tereddüt etmediklerini ve şampiyonluğa giden yolun disiplin ve çalışkanlıkla mümkün olduğunu vurgulayan Karaçavuş, "Berat'ın Avrupa şampiyonluğu gözümüzü korkutmadı, şimdi onunla dünya şampiyonluğunu hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Haber: Yiğithan HÜYÜK-Kamera: Hüseyin SEZGİN/BURSA