- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Genel olarak neyi kapsar?
Bu Kanun, Türk milli eğitiminin düzenlenmesinde esas olan amaç ve ilkeler, eğitim sisteminin genel yapısı, öğretmenlik mesleği, okul bina ve tesisleri, eğitim araç ve gereçleri ve Devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluğu ile ilgili temel hükümleri bir sistem bütünlüğü içinde kapsar.
Türk Milli eğitiminin genel amaçları nelerdir?
Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
İlköğretim kurumlarından sonraki eğitim kurumlarından vatandaşlar ilgi istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanırlar ifadesi aşağıdaki hangi temel ilke ile ilgilidir?
İlköğretim kurumlarından sonraki eğitim kurumlarından vatandaşlar ilgi istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanırlar ifadesi aşağıdaki hangi temel ilke ile ilgilidir?
IV – Eğitim hakkı: Madde 7 – İlköğretim görmek her Türk vatandaşının hakkıdır. İlköğretim kurumlarından sonraki eğitim kurumlarından vatandaşlar ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanırlar. V – Fırsat ve imkan eşitliği: Madde 8 – Eğitimde kadın, erkek herkese fırsat ve imkan eşitliği sağlanır.
Ilköğretim ve eğitim kanunu nedir?
Ilköğretim ve eğitim kanunu nedir?
Madde 1 — İlköğretim, kadın erkek bütün Türklerin millî gayelere uygun olarak bedenî, zihnî ve ahlâkî gelişmelerine ve yetişmelerine hizmet eden temel eğitim ve öğretimdir. Madde 2 — İlköğretim, ilköğrenim kurumlarında verilir; öğ renim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için mecburi Dev let okullarında parasızdır.
Türk Milli eğitiminin genel amaçları hangi kanunda yer alır?
Türkiye'deki milli eğitimin düzenlemesini esas alarak geliştirilmiş bu kanun, devlet kanadının eğitim ve öğretimdeki tüm görev sorumluluklarını kapsar. Kanun numarası 1739 olan Milli Eğitim Kanunu, 14 Haziran 1973'te kabul edilmiştir.
1973 tarihli Milli Eğitim Temel Kanununa göre milli eğitimin amaç ve ilkeleri nelerdir?
Türk milli eğitimin temel ilkeleri hangi kanun?
Türk milli eğitimin temel ilkeleri hangi kanun?
14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda geçen "temel eğitim" terimi "ilköğretim" olarak değiştirilmiştir. Geçici Madde 1 – Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, yüksek öğrenim kurumlarında öğrenci bulunanlar hakkında 38 inci madde hükmü uygulanmaz.
222 ilköğretim ve eğitim kanunu nedir?
222 ilköğretim ve eğitim kanunu nedir?