Son Konular

2 Malzemeli Krokan

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

2 Materyalli Krokan Tanımı İçin Malzemeler
1 kase yer fıstığı
Yarım su bardağı pekmez (yada hurma özü de olabilir)

2 Gereçli Krokan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle teflon küçük bir tavaya pekmezimizi alıp kısık ateşte karamelize olana kadar pişiriyoruz.
Karamelize olan pekmezimizi ocaktan alıp fıstıkları döküp karıştırıyoruz.
Pişirme kağıdına döküp elimizle düzlüyoruz.
Ayrı bir kapta suyumuzda olsunki orta ara elimizi ıslayalımki ellerimiz yapış yapış olmasın.
Daha sonra bu formda buzdolabına koyup daha süratli soğuyarak süreci hızlandırabilirsiniz.
İyice donan krokanımızı diktörtgen olarak kesip servis edebilirsiniz.
Püf nokta:

Pekmezin karamelize olması çok kıymetli bunu şöyle anlayabilirsiniz köpüklü kahve üzere imajı olmaya başlıyor. Birde bir çay bardağının altını değdirip ordan dokunduğunuzda ağda üzere bir kıvamı olmuşsa tamamdır.

Kesinlikle kısık ateşte olmalıki pekmez ziyan görmesin yanmasın bu ortada daima yavaş yavaş karıştırıyoruz.

Karamelize olan pekmezi ocaktan aldık ve fıstıkları atıcamız vakit bir 15 saniye kadar birinci sıcaklığı çıkmış olsun lakin tıpkı vakitte tamda soğumasın karıştırması güç oluyor sonra .

2 Gereçli Krokan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kahvaltılık Çemen (Acuka)

S

Sebzeli Tavuk Guveci

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Yalnızca 2 Materyalle 5 Dakikada (Susam Krokan) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı şeker 1 su bardağı susam Yalnızca 2 Gereçle 5 Dakikada (Susam Krokan) Tanımı Yapılışı Birinci olarak tencereye şekeri koyunuz ve orta ateşte yavaş yavaş erimesini bekleyiniz. Sonra bir su bardağı susamı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Krokan nasıl yapılır? Krokan yapmak için öncelikle şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından, cevizleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve yayın. Tepsiyi buzdolabına koyun ve karışımı dondurun. Dondurduktan sonra, karışımı parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
theking
T
S
  • Soru Soru
Eti Combo (Fit Ve Az Malzemeli) (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1,5 su bardağı yulaf unu 90 gram yumuşak tereyağı 1 çay kaşığının ucu kadar tuz 3 yemek kaşığı pekmez yahut bal 3 yemek kaşığı süt Üzeri İçin 60 gram kadar bitter çikolata 3 yemek kaşığı hindistan cevizi Eti Combo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
Yağlı kağıt olmadan krokan nasıl yapılır? Yanmaz yapışmaz teflon tabanlı bir tavaya Antep fıstığı içi ve toz şekeri alın. Ocağın altını yakın. Kısık ateşte kenar kısımlardan erimeye başlayan toz şekeri, tahta bir kaşıkla karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlayın. Badem krokan nedir? Badem...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
T
  • Soru Soru
Susamlı Pekmezli Krokan Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağından az çiğ susam Yarım çay bardağı pekmez (Ben şekeri az pekmezi fazla kulandım siz de damak tadına uygun ayarlayabirsiniz) Yarım çay bardağından az şeker Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz Susamlı Pekmezli Krokan Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.802
  2. Mesajlar

    1. 1.680.191
  3. Kullanıcılar

    1. 31.885
  4. Son üye

Geri
Üst Alt